Tribuna
PNL
DSV: Sacrificarea mieilor se face în abatoare autorizate
Dumitru CHISELIŢĂ
1802 vizualizari
DSV: Sacrificarea mieilor se face în abatoare autorizate
© facebook/Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu informează crescătorii de ovine din județ, despre faptul că, sacrificarea mieilor în perioada prepascală, se face în abatoare autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor și care sunt funcționale.

Acestea sunt SC SOBIS Solutions SRL din Cârțișoara, SC Trans Agape SRL din Daia, IF Fluieraș din Bungard, SC Sopa Marpod Cooperativă din Marpod şi SC Feva Med SRL din Mediaş.

"În vederea asigurării necesarului cu carne de miel pentru populația județului, în contextul evoluției pandemiei cu COVID-19 și pentru preîntâmpinarea unor toxiinfecții alimentare, prin punerea în consum a cărnii de miel provenită prin sacrificări în locuri neautorizate, clandestine, ANSVSA București, a venit în sprijinul crescătorilor de ovine oferindu-le posibilitatea sacrificării mieilor și în locuri organizate în condițiile legii, amenajate temporar, respectiv în perioada 30 martie – 18 aprilie. În acest context, DSVSA Sibiu a informat primăriile din județ, privind această oportunitate, respectiv de a putea solicita autorizarea temporară, a unor centre amenajate, în care se pot sacrifica, în perioada menționată mai sus, mieii.
DSV mai informează că, în întâlnirile avute cu conducerea asociațiilor crescătorilor de ovine, acestea au fost informate despre posibilitatea autorizării unor centre de tăiere, temporare, în fermă/exploatație în anumite condiții, ca distanțe mari față de abatoarele autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, menționate mai sus şi consumul mare de carne de miel în această perioadă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia