Tribuna
PNL
DSP Sibiu a început distribuția vaccinului antigripal către medicii de familie și unități sanitare
Laura BUCIU
636 vizualizari
DSP Sibiu a început distribuția vaccinului antigripal către medicii de familie și unități sanitare

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a început, de luni, distribuția primei tranșe de vaccin antigripal către medicii de familie și unitățile sanitare din județul Sibiu, în vederea vaccinării cu prioritate a categoriilor de persoane din grupele la risc. Primii vor fi vaccinați copii cu vârste între 3 și 5 ani, femeile gravide, persoanele, adulți și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială, precum și persoanele care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt. De asemenea, vor fi vaccinați medicii, cadrele sanitare medii și personalul auxiliar, atât din spitale, cât și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariații instituțiilor de ocrotire (copii și bătrâni) și ai unităților de bolnavi cronici, care prin natura activității vin în contact respirator cu pacienții sau asistații.

Ministerul Sănătății a anunțat la începutul acestei săptămâni demararea campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, care se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi unităţile sanitare cu paturi, vizând reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.

 

Sibiul a primit 4.800 de doze

 

Primele 4.800 doze de vaccin antigripal alocate județului Sibiu au fost recepționate de către Direcția de Sănătate Publică a județului Sibiu în cursul zilei de marți, 15 septembrie.

La fel ca în anii trecuți, livrarea vaccinului antigripal se va realiza în mai multe tranșe. Pentru acest sezon DSP Sibiu a centralizat un necesar de 47.259 doze de ser imunizant.

Având în vedere situația epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării și atrage atenția asupra respectării regulilor de igienă, lucru esențial pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

În sezonul 2019-2020 vaccinarea antigripală din județul Sibiu a debutat în data de 21 octombrie 2019, iar în luna februarie 2020 au fost epuizate cele 26.800 doze repartizate județului Sibiu.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia