Tribuna
Raluca Turcan
Drumul județean Broșteni-Bogatu, finalizat cu 6 luni înainte de termen. Președinta CJ: „Pe lângă o lucrare de calitate, am avut și un timp record”
Maria-Antonia OANA
657 vizualizari
Drumul județean Broșteni-Bogatu, finalizat cu 6 luni înainte de termen. Președinta CJ: „Pe lângă o lucrare de calitate, am avut și un timp record”
© Maria-Antonia Oana

Lucrările de reabilitare a drumului județean 141 C au fost finalizate recent de Consiliul Județean Sibiu. Drumul pornește de la limita cu județul Alba până la intersecția cu DJ 107 B Păuca-Slimnic, traversând satele Broșteni și Bogatu Român, care aparțin de comuna Păuca.

Cu 6 luni înainte de termen, constructorii au reușit să realizeze modernizări ale drumului județean, podețe, poduri, intersecții cu drumuri laterale, trotuare în satele Bogatu Român și Broșteni, borduri, plantarea pomilor, marcaje rutiere, drumul având o lungime de 10,5 km.

La evenimentul de prezentare a investiției au participat Daniela Cîmpean-președinte CJ Sibiu, Marcel Luca-vicepreședinte CJ Sibiu, Niculae Dancu-primarul comunei Păuca, dirigintele de șantier-Nicolae Corfar, directorul general al Drumuri și Poduri SA Sibiu-Mihai Lisan și directorul tehnic al Drumuri și Poduri SA Sibiu- Ioan Călin.

.
© Maria-Antonia Oana

„Drumurile pe care le facem, le facem pentru a lega comunitățile”

Daniela Cîmpean, președinta CJ, a spus că unul dintre scopurile modernizării acestui drum este de a lega comunitățile de pe teritoriul județului.

„Drumurile pe care le facem, le facem pentru a lega comunitățile care sunt pe teritoriul județului. Am constatat că în zonă crește calitatea vieții din sate, comunele devin atractive pentru cetățenii care vor să se instaleze la țară. Pe lângă o lucrare de calitate am avut și un timp de execuție record, 6 luni de zile înainte de termenul asumat”, a transmis aceasta.

Primarul comunei Păuca este impresionat și fericit de faptul că lucrările au fost duse la bun sfârșit, iar unul din avantaje este scurtarea timpului de deplasare.

„Mă declar foarte mulțumit de calitatea lucrărilor. Finalizarea acestor lucrări ne mulțumește pe toți și mai cu seamă pe locuitorii din cele două sate. E un proiect așteptat de mulți ani. Zona a devenit foarte interesantă pentru mulți din afara comunei. Pentru transportatori și cei care fac naveta la Sibiu, nu mai constituie o problemă ca înainte, durata de deplasare este mai scurtă”, a spus acesta.

.
© Maria-Antonia Oana

S-a pus mare accent pe podul din satul Broșteni, care trece peste Râul Secaș, pod construit cu scopul de a evita inundațiile precum cele care au avut loc în 1996 și 1998. Prin urmare podul a fost extins ca să asigure preluarea apelor care  ajungeau să inunde gospodăriile din localitate.

Investiție de aproape 43 milioane de lei

Valoarea totală a investiției se ridică la 42.364.459,08 lei cu TVA, din care execuția lucrărilor este de 41.399.575,14 lei cu TVA, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții CJ Sibiu.

Potrivit CJ această investiție completează modernizările deja realizate în infrastructura rutieră de pe Valea Secașelor: DJ 107 B Păuca-Slimnic, în lungime de 35 km ; DJ 106 T Ocna Sibiului – Topârcea – int. DJ 106 G Ludoș, în lungime de 15 km și DJ 106 B A1 - Ocna Sibiului – Loamneș – Soroștin – Țapu, în lungime de 35 km.

De asemenea, CJ Sibiu are în lucru o nouă investiție pentru locuitorii acestei zone, DJ 106 G, tronsonul din Miercurea Sibiului (intersecția cu DN1) - Apoldu de Jos - Ludoș - Gusu, până la intersecția cu DJ 107 B (între Presaca și Alămor), în lungime de 19 km, obiectiv de investiție aflat în faza de finalizare a proiectului tehnic și care va fi finanțat din fonduri guvernamentale, prin Programul ”Anghel Saligny”, valoarea contractului fiind estimată la aproximativ 75 de milioane lei, potrivit reprezentanților CJ Sibiu.






comentarii
3 comentarii

drumul intre Toparcea si Ludos a inceput sa se strice. cel putin la KM 13.8 crapaturile sunt destul de mari.
La intorcere trebuia sa va opriti si in Toparcea se beti un pahar de apa rece din reteaua mult dorita de catre Toparceni.
Dar primarul Predescu pur si simplu nu doreste sa introduca apa in Toparcea, in schimb tolereaza constructiile ilegale de pe strada Alamorului.
pixie
02.10.2024 17:56
D-le "pix" - ie, valoarea scrisului tău e doar o mâzgălitură aruncată aiurea pe aici dacă, dacă nu-ți dai numele cu toate că ai dreptate. Înțelegi cum funcționează problema?....
Sbârcea Nicolae
03.10.2024 09:30
De la drumuri vin comisioane babane. Este de unde. Se amesteca piatra concasata cu pietris de rau la 1/2 din pret. Se toarna straturi mai subtiri decat in proiecte. Se foloseste bitumul cel mai ieftin. Drumurile sunt mai slabe si se repara des. Alti politicieni alti constructori alte comisioane.
buldozeristul
03.10.2024 13:55
Din aceeasi categorie
Tribuna

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Licitatie publica