Prima zi a lunii decembrie sibienii o pot petrece în natură. Anii Drumeției a pregătit pentru ei o excursie în ariile protejate din județul Sibiu, dedicată protejării păsărilor de apă denumită Rezervatia Naturală - Eleșteele de la Mândra, alături de un specialist în studiul păsărilor (ornitolog).
Va fi o drumeție pe o distanță de 4 - 6 km, un traseu care va fi parcurs în aproximativ 3-4 ore. Tura este foarte ușoară, potrivită persoanelor de orice vârstă precum și copiilor de minim 4 ani.
„În drumeția noastră de observare a păsărilor de apă vom fi însoțiți de un specialist în studiul păsărilor (ornitolog) din Sibiu. Vom porni la pas de-a lungul drumului de urmează digul lacurilor piscicole din dreptul localității Mândra. După o primă observare a păsărilor de apă care iernează aici, pe care o vom face atât cu ochiul liber, cu binoclul cât și cu ajutorul lunetei puse la dispoziție de specialistul ornitolog, vom povesti despre ariile protejate din această zonă: Rezervația Naturală Eleșteele de la Mândra și situl Natura 2000 Podișul Secașelor. Mlaştinile de la Mândra au constituit un important centru de colectare a unor specii rare de păsări acvatice încă din secolul al XIX-lea. Din 1990 până în prezent în această zonă au fost identificate în total un număr de 161 de specii de păsări, dintre care 89 de specii clocitoare. Ornitologul pe care l-am invitat să ne însoțească ne va împărtăși curiozități din lumea păsărilor, atât a celor care rămân peste iarnă în țara noastră cât și a celor care se vor întoarcă din migrație anul viitor să cuibărească în această zonă”, au transmis reprezentanții Anii Drumeției.
Cei care doresc să cunoască păsările de apă, se vor întâlni duminică, 1 decembrie, la ora 10.00 în parcarea magazinului Kaufland Veteranilor (vizavi de Hornbach Sibiu). De acolo vor pleca cu mașinile către localitatea Mândra locul de unde se va porni în drumeția de observare a păsărilor de apă care iernează pe lacurile de lângă această localitate.
Echipamentul necesar trebuie să fie alcătuit din: sticlă cu apă/ceai, minim 1 l.; gustare pentru o pauză la jumătatea traseului; binoclu de orice mărime este bine. Venit. Drumeția costă 70 lei/participant adult, 20 lei – copii 4-14 ani, iar ghid Proca Mihai – ghid local și național de turism, contact: 0720-003.332
Sursa foto: facebook Anii Drumeției
(I.D.)
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Junii Sibiului, la Viena, 2014 |
Junii Sibiului, la Viena- 2014 |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Premiera nationala in chirurgia valvei aortice |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |
Bătaie după accident pe strada Podului |