Tribuna
Dragobetele și Mărțișorul poposesc la Biblioteca ASTRA
Dragobetele și Mărțișorul poposesc la Biblioteca ASTRA

Dragobetele și Mărțișorul, mesageri ai primăverii, sosesc la Biblioteca Județeană ASTRA, în expoziția „Vitrina cu dragoste”. Echipa de bibliotecari propune publicului o serie de documente tipărite și audiovizuale, potrivite pentru acest interval al anului, când sărbătorim, deopotrivă, dragostea și venirea primăverii.

Prin urmare, au fost selecționate ingredientele pentru o rețetă reușită de Dragobete și 1 Martie, din prețuire pentru toți cei îndrăgostiți de proză, poezie, pictură, muzică și cinematografie. Expoziția poate fi vizitată în perioada 24 februarie-4 martie, între orele 9-17. Cei interesați să împrumute volumele prezentate sau altele similare vor fi îndrumați și susținuți de bibliotecarii de la Biroul de Relații cu Publicul.

Cu prilejul Sărbătorii de Dragobete, „Vitrina cu dragoste” vă întâmpină cu literatură scrisă de cunoscuți autori români, muzică romantică și cele mai frumoase filme de iubire din colecțiile Bibliotecii ASTRA. Mihai Eminescu, Veronica Micle, Nichita Stănescu, Mihail Drumeș, Cella Serghi, Ștefan Augustin Doinaș, Ion Minulescu, Radu Stanca sunt câteva repere care vor stârni interesul vizitatorilor. În egală măsură, expoziția include studii etnografice despre Dragobete și alte sărbători tradiționale ale românilor: „Obiceiuri de peste an” și „Mitologie română” de Ion Ghinoiu, „Dragostea în datina tineretului român” de Tudor Pamfilie, „Datini, credințe și obiceiuri” de Gavrilă Florea, „Obiceiuri tradiționale românești” de Mihai Pop. (L.S)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Tursib S.A

Comunicat de presa

Transportul Public Sibiu

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA