Tribuna
Dr. Victor Costache: Este o decizie total neinspirată să închidem Sibiul. Este nevoie de testări în masă și implementarea rapidă a aplicațiilor de telefonie mobilă pentru depistarea contacților direcți
Sorana MAIER
15209 vizualizari
Dr. Victor Costache: Este o decizie total neinspirată să închidem Sibiul. Este nevoie de testări în masă și implementarea rapidă a aplicațiilor de telefonie mobilă pentru depistarea contacților direcți

Dr. Victor Costache, fost ministru al Sănătății în Guvernul Orban și unul dintre cei mai reputați chirurgi cardio-vasculari din România, spune că măsura de carantinare a Sibiului ar fi o măsură greșită, iar autoritățile ar trebui să adopte măsuri moderne, care și-au dovedit eficacitatea în alte state și să facă testări în masă.

„Mi s-ar părea o decizie total neinspirată și forțată, este complet nerealist să închizi un oraș mare, trebuie să învățăm să adoptăm noile metode ale medicinei moderne și nu soluții inspirate din Evul Mediu”, a declarat într-un interviu pentru Tribuna, dr. Victor Costache, referindu-se la discuțiile privitoare la posibila închidere și canatinare a Sibiului, oraș care înregistrează o rată mare de infectare cu COVID-19.

„O testare în masă sau implementarea rapidă a aplicațiilor de telefonie mobilă de depistare a contacților direcți pe bază de locație GPS, adoptate deja cu succes de către țări precum Singapore, China și Taiwan sau Japonia și la care s-a lucrat și în România, dar nu au fost implementate, reprezintă soluții mult mai inspirate și adaptate la realitate”, este de părere dr. Costache.

Fostul ministru spune că sunt de preferat astfel de soluții inspirate din exemplul altor state care au ținut sub control epidemia decât măsuri radicale.

„Nu ne putem permite să distrugem o regiune, să facem să sufere o regiune și o populație întreagă numai pentru că nu suntem conectați la tehnologiile moderne. Aceste măsuri extreme erau oportune la începutul pandemiei, când nu se știa mare lucru despre acest virus. În momentul de față, implementarea rapidă a tehnologiilor moderne poate da rezultate net superioare măsurilor conservatoare de tip lockdown”, concluzionează dr. Victor Costache.

 

comentarii
12 comentarii

Pasarea Mihai Viseaza:aplicatii si testare in masa.Parca n-ar fi de la Sighi.Ceva edoscopii,operatii pe cord deschis cu robot nu merg??
Coronadoctor
12.11.2020 18:15
Din alea faci in Coreea de Sud, nu la expertii in telemea
Eu
12.11.2020 18:45
testatea in masa o vor multi
da se opun presedintele,orban,turcan si chiar ministrul sanatatii tatar
asa ca parerea dvs parare va ramine,cu regret
sibiul carantinat sau nu tot cei de mai sus o vor decide nu arafat
el vine ca sa aiba de unde pleca
adi3
12.11.2020 20:28
Cand acest tanar a propus testarea in masa cand era ministru, Orban si Turcana s-au lepadat de el( de ce nu s-a zbatut Turcana pentru Costache ca doar e moldoven de al ei?-interesul ei a contat).L-au pus pe medicul Tataru
care canta muzica lui Orban.Nu zic ca Tataru nu e bun ,dar se iau decizii politice , de oameni care NU ASCULTA DE VIROLOGI si se gandesc doar la interesul propriu sau de partid.In Canada Ofiterii de Sanatate(care sant doctori) pe tara sau provincii, orase iau deciziile iar politicienii urmeaza STRICT deciziile lor.Daca nu asculta de acesti ofiteri sant terminati politic, pentru-ca nu vor mai fi alesi.De exemplu Ofiterul de Sanatate pe Canada daca a zis ca nu se deschide granita cu America pentru turism si auto particular ,aceasta si acum e inchisa, fiind permisa doar pentru scopuri pur economice(tiruri,trenuri de marfa...).Astfel Sistemul Sanitar nu e sufocat si cu toate acestea valul doi se simte numarul bolnavilor crescand da e la o zi la alta. E groasa tare si asteptam noi cei de peste 65 ani cu nerabdare vaccinul care ne da o speranta.Sper ca toti de peste 60 ani in Romania sa accepte vaccinul .
ION
13.11.2020 01:41
Pai se testeaza destul ...parca asa zice seful DSP Sibiu.
De la vorbe la fapte e cale lunga.....si spre ghinionul oamenilor de rand se pare ca se lasa cu urmari grave.
Mister69
13.11.2020 08:00
Dacă tăceai , filozof rămâneai.
Râde lumea de tine doctore, când îți dai cu părerea în ce nu te pricepi.
Un cititor
13.11.2020 09:52
Altul cu alee in cimitir care se trezeste ca da sfaturi unde nu se pricepe.
Cornelia
13.11.2020 16:14
Nu testarea in masa rezolva problema ci CONSTIINTA de a nu mai bantui prin oras daca ai simtome.
13.11.2020 17:07
doctore ramai la chirurgia cardio vasculara ... stai calm ca ai avut vreme sa ne arați ce poți și mai ales cine ești.
14.11.2020 16:35
Dar ce treaba mai are omul asta cu SIBIUL ca sa și dea cu parerea? Nu e nici sibian , nu mai e nici la polisano Sibiu și nu mai e nici ministru... Numa așa sa se bage in seama... pasarea mălai visează însă sibienii nu s prosti !
Perseverenta
15.11.2020 15:21
Dl. locuieste in judetul Sibiu, are dreptul sa-si dea cu parerea!
Din pacate, nu a fost membru in clanul securistoid care a preluat puterea in ministerul sanatatii, gradatii incompetenti cu halate albe: Tatar, Cercel, Rafila, Arafat si gasca lor de securisti agramati, incompetenti, cu interese materiale in toata pandemia asta (vedeti farmaciile pe care le detin, clinicile private etc)!
Pentru acesti securisti totul se rezuma la bani, nu la viata romanilor in sine!
16.11.2020 11:29
Are perfecta dreptate referitor la tehnologie care este practicat cu succes in Corea de sud si a avut si in martie cand anumite patologi puteau fi transferate catre spitale private, daca se faceau aceste lucruri spitalele de stat erau mai libere.
Testare cu teste rapide se poate face fara probleme, deja se face de anumite firme si nu vad nimic rau in asta (vezi Austria)
Cosmin
17.11.2020 10:17
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia