Tribuna
Două volume despre Marin Sorescu, lansate la Cercul Militar
Două volume despre Marin Sorescu, lansate la Cercul Militar


 

Două volume vor fi "botezate" vineri, 29 iunie, de la ora 17, la Cercul Militar. Este vorba despre "Sonetele lui Marin Sorescu", apărut la Editura Eikon, București, în 2016, și despre "Marin Sorescu în postume", publicat la Editura Scrisul Românesc, Craiova, în 2017.

Evenimentul va avea loc în prezența autoarei cărților, Ada Stuparu, iar în cadrul manifestării va lua cuvântul conf. univ. dr. Anca Sârghie, critic literar.

Ada Stuparu este absolventă a Facultății de Filologie din Cluj-Napoca și a activat întreaga ei viață la Craiova. "Deloc grăbită în felul cum și-a orânduit îndatoririle de profesoară la catedră, ea a elaborat pentru elevi numeroase culegere care să le ușureze înțelegerea gramaticii și a literaturii române. La timpul potrivit, ea și-a îndreptat atenția și spre cercetarea documentelor literare de arhivă din Craiova, continuând și în prezent să scrie studii substanțiale despre personalitățile zonei sau pe teme de interes major, așa cum este creația lui Marin Sorescu. Aceasta s-a continuat în 2013, când, în culegerea de folclor literar a lui Marin Sorescu, a evidențiat în Studiul introductiv un aspect cvasicunoscut din preocupările scriitorului. A fost rodul unei investigații complexe consacrate poetului căruia i-a dedicat, nu întâmplător, și teza ei de doctorat, susținută cu un frumos succes în anul 2005 la Sibiu", se arată în articolul “Monografia Adei Stuparu despre Elena Farago”, apărut pe 1 decembrie 2016 în publicația online “Observatorul” din Toronto.

Evenimentul de lansare a volumelor este organizat de Cenaclul Literar “George Topârceanu”, Academia Româno – Americană – A.R.A., Universitatea “Alma Mater” Sibiu, Liga Culturală Sibiu și Uniunea Scriitorilor din România – filiala Sibiu. (A. M.)


 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia