Tribuna
Două sibience au câștigat Festivalul Național de Folclor Pastoral „Cheile Oltețului”
Liuba STARII
4037 vizualizari
Două sibience au câștigat Festivalul Național de Folclor Pastoral „Cheile Oltețului”

În contextul pandemiei de coronavirus, cea de-a doua ediție a Festivalului Național de Folclor “Cheile Oltețului”, ce se desfășura în Polovragi, s-a mutat în mediul online. În cadrul concursului, 20 de participanți din Sibiu, Constanța, Argeș, Gorj și alte județe ale țării au interpretat cântece populare, exclusiv pastorale. Competiția a fost câștigată de sibiencele Melania-Maria Gîjulete și Ionela Răspop.

Trofeul Concursului a plecat în localitatea Daia, comuna Roșia din județul Sibiu.

"Această victorie pentru mine reprezintă enorm de mult, deoarece am avut în jur și persoane care nu credeau în puterile mele. Boala este unul din factorii, care m-au motivat cel mai mult în această perioadă, dar se spune că: ’Dumnezeu nu îți dă ce îți dorești, ci îți dă ce este mai bun pentru tine’. Am muncit din greu,după o pauză vocală, cauzată de unele probleme de sănătate, iar anul acesta am reușit să obțin două trofee și un premiu de excelență. Nu este greu dacă faci ceea ce îți place, important este ca atunci când ești în fața publicului tău să transmiți tot ceea ce e în inima ta. Munca mea a devenit roditoare după cinci ani de studiu în cadrul Școlii Populare de Arte din Sibiu. În prezent, studiez cu prof.Rodica Popa Comăniciu la studioul de canto ‘Rodica Popa Comăniciu’ din Sibiu. Pot spune că anul 2020 mi-a purtat noroc obținând trofeul pe categoria mea de vârstă la ‘Hermanstadt Fest’, premiul de excelență în cadrul festivalului ‘Muzica Ne Poate Uni’ și acum o realizare frumoasă, în cadrul Festivalului National “Cheile Oltețului” din Polovragi, judetul Gorj”, ne-a mărturisit Melania-Maria Gîjulete.

În 2021, tânăra va cânta în deschiderea Festivalului: “Sunt din localitatea Daia,comuna Roșia județul Sibiu și sunt mândră că am crescut aici. Cu bune și rele, critici și aplauze am reușit să ajung unde mi-am propus. Îmi face o deosebită plăcere să cânt oriunde și pentru oricine, astfel, în anul 2021, îi invit pe toți invit iubitorii de folclor să participe la Festivalul Național de la Polovragi”.

Premiul I în secțiunea “Soliști vocali” a fost obținut de Ionela Răspop din comuna Șura Mică.

 “Pandemia a oprit totul în rândul concursurilor. Festivalul "Cheile Oltețului" s-a potrivit foarte bine. Mi-a fost atât de dor să particip, chiar dacă totul s-a desfășurat prin în mediul digital. Norocul a fost de partea mea și am câștigat un premiu important. Este un pas înainte, o bucurie și o realizare importantă pentru o carieră artistică pe care doresc să o îmbrățișez. Am participat la acest festival în primul rând, pentru legătura sufletească care există între, noi, mărginenii și frații noștri de peste munți, regăsiți în port, și, cântecul ciobănesc, asemenea nouă, iar în al doilea rând, pentru a promova folclorul din Mărginimea Sibiului. Aduc mulțumiri doamnei profesoare, Rodica Popa Comăniciu pentru că a pus în vocea mea tot ce-i mai bun”, ne-a povestit Ionela Răspop.

*Festivalul Național de folclor „Cheile Oltețului” este organizat sub formă de concurs de interpretare și este deschis tinerilor interpreți ai cântecului popular românesc, din întreaga țară. Specificul acestui festival concurs este repertoriul muzical exclusiv pastoral, ceea ce asigură ineditul manifestării în contextul festivalurilor naționale de profil.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Transportul Public Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Tursib S.A
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA