Tribuna
AFF
Două piețe volante, vinerea, în centrul istoric al Sibiului
Două piețe volante, vinerea, în centrul istoric al Sibiului
© Răzvan NEGRU

De vinerea trecută, cei care locuiesc sau care trec prin centrul istoric al Sibiului, au la dispoziție două piețe agroalimentare volante, despre care organizatorii spun că pun la dispoziția cumpărătorilor produse tradiționale din zona Sibiului.

De Dragobete, Consiliul Județean a lansat Piața volantă la birou. Practic, producătorii locali își comercializează marfa în curtea interioară a Consiliului Județean Sibiu. În acest fel, produsele locale vor fi disponibile publicului larg și în zilele de vineri, alături de „tradiționala” zi de sâmbătă, când piața este organizată în parcarea Sălii Transilvania din Sibiu.

Prețurile sunt aproximativ aceleași ca la Piața Transilvania. Spre exemplu, un kg de cartofi 3 lei, ceapa 5 lei, morcovul 5 lei, iar pătrunjelul 10 lei. Un kilogram de miere costă între 25 și 35 lei, produsele de patiserie 4-5 lei.

Producătorilor li se pun la dispoziție, fără taxă, spațiul necesar expunerii și comercializării produselor proprii, precum și mese și vitrine frigorifice, între orele 9,00 – 13,00.

Accesul publicului este liber, porțile instituției fiind deschise în perioada de desfășurare a pieței.

Începând cu a doua jumătate a lunii martie ac, Piața volantă la birou va fi organizată, prin alternare săptămânală cu locația de la Consiliul Județean Sibiu, și în curtea Agenției pentru Protecția Mediului, str. Hipodromului nr. 2A.

Și în acest loc, comercianții vor avea întreg suportul logistic oferit gratuit, iar accesul publicului larg va fi liber.

Piaţa Volantă Transilvania este organizată în fiecare sâmbătă, între orele 08.00-14.00 în parcarea Sălii Transilvania.

Cea de-a doua piață mobilă din centrul istoric este Vinerea Verde, târg de produse ecologice care are loc în fiecare vineri, între orele 09.00-14.00 în Piața Huet. De aici, sibienii și turiștii pot cumpăra lactate, mezeluri, legume proaspete și pâine pentru micul dejun și câteva plăcintă dulci sau sărate.

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

pensiunea casa buna

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
AFF
Licitatie publica

ACCENT MEDIA