Continental
Tribuna
Două noi specii de păsări la Zoo Sibiu: vultur sur și cocor cu coroană cenușie primiți din Budapesta
Sorana MAIER
1229 vizualizari
Două noi specii de păsări la Zoo Sibiu: vultur sur și cocor cu coroană cenușie primiți din Budapesta

Sibienii care vizitează Grădina Zoologică Sibiu au posibilitatea, din această lună, să admire două noi specii, pe lângă cele 61 găzduite până în prezent. Este vorba despre un vultur sur și un cocor cu coroană cenușie, primiți prin donație de la Zoo Budapesta, prin  intermediul E.A.Z.A.  (European Association of Zoos and Aquaria), în care Zoo Sibiu este membru din anul 2017.

Vulturul sur trăiește la altitudini de 3.000 m, are o deschidere a aripilor de 2,8 m și înălțimea de 1,2 m. Cocorul cu coroana cenușie este originar din Africa, o specie a cărei populație este în descreștere.

Cei doi locatari noi pot fi vizitați de public în noua volieră amenajată anul acesta pentru păsările răpitoare.

În acest an Grădina Zoologică din Sibiu a mai primit cinci maimuțe “negru și alb”, o specie nouă la Zoo Sibiu, fiind rar întâlnită în alte grădini din țară, un leopard de Amur și doi lupi albi, numărul animalelor de la Zoo Sibiu ajungând astfel la 263 de exemplare, transmite Primăria Sibiu.

Din luna noiembrie Grădina Zoologică este deschisă publicului conform programului de iarnă, zilnic, în intervalul orar 9.30 – 16.00.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

ULBS

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia