Tribuna
Sevis
Două investiții majore pentru unitățile de învățământ din Sibiu
Două investiții majore pentru unitățile de învățământ din Sibiu

“În ultimele zile au fost semnate două contracte importante pentru execuția unor lucrări de mare amploare la unități de învățământ din Sibiu: extinderea școlii Regele Ferdinand împreună cu construcția unei săli de sport și continuarea lucrărilor de construcție a Liceului de Arte. Ambele proiecte vor fi gestionate de firme de construcții cu o experiență dovedită în domeniu, așa că lucrările sunt pe mâini bune și există toate premisele ca acestea să fie finalizate la timp și cu respectarea standardelor de calitate.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

 

Școala Regele Ferdinand se extinde și va avea o sală de sport

Contractul pentru extinderea școlii Regele Ferdinand și construcția sălii de sport a fost semnat cu asocierea SC Geiger Proiecte Construcții SRL & SC Geiger Transilvania SRL, în urma unei proceduri de achiziție în cadrul căreia au fost depuse 2 oferte. Valoarea investiției se ridică la 9,86 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene.

Lucrările se vor finaliza în termen de 15 luni. Primele 3 luni sunt rezervate realizării proiectului tehnic, iar în următoarele 12 luni constructorul va realiza lucrările efective de construcție.

Clădirea existentă a școlii se va extinde cu un corp nou, cu parter și 3 etaje. În acesta se vor crea încă 5 săli de clasă, un laborator de chimie și unul de fizică, o bibliotecă cu sală de lectură și grupuri sanitare. Școala va câștiga astfel o suprafață suplimentară de peste 1.100 mp. Noua clădire va avea și componente smart: pe acoperișul acesteia se vor instala panouri fotovoltaice care vor acoperi peste 70% din necesarul de energie termică pentru producerea apei calde. De asemenea, iluminatul în clădire va fi de tip LED, eficient energetic.

Sala de sport va avea o suprafață de peste 1.300 mp și va fi dotată cu vestiare, săli cu dușuri, grupuri sanitare, un cabinet medical și un depozit pentru materialele necesare desfășurării orelor de sport. Acoperișul zonei de acces în sală va fi amenajat ca terasă înierbată.

Curtea școlii va fi și aceasta modernizată, urmând să se amenajeze aici un teren de handbal și unul de baschet.   

 

Primăria Sibiu a contractat un nou constructor pentru Liceul de Arte

Urmare procedurii de achiziție în cadrul căreia au fost depuse 4 oferte, contractul pentru continuarea construcției noului Liceu de Arte a fost semnat cu ofertantul câștigător – Asocierea SC CON-A SRL & SC CON-A Operations SRL, investiția însumând 22,5 milioane lei. Reamintim că Primăria a contractat în septembrie 2018 un constructor pentru acest proiect însă, din cauză că acesta nu și-a onorat obligațiile contractuale și a reușit să execute doar 7% din lucrări până la epuizarea termenului, contractul a fost reziliat și s-a organizat o nouă procedură de achiziție. 

 

Lucrările contractate constau în:

Construcția unui nou corp de clădire, parte de clădire cu un etaj și o parte cu 2 etaje, în care se vor crea 21 săli de clasă, o sală de audiții, 3 laboratoare, cancelaria, birouri administrative și 7 ateliere de grafică, pictură, sculptură și desen. La fiecare etaj se vor crea alveole pentru recreație, spații unde elevii se pot întâlni pe timpul pauzelor. Terasele clădirii vor fi de asemenea amenajate pentru recreație, suplimentând suprafața disponibilă în curtea Liceului.

 

Reabilitarea clădirii fostului cămin al Liceului Economic, o clădire cu parter și 3 etaje, în care vor fi amenajate un centru de documentare, o sală de sport cu vestiare, spații tehnice, cabinete medicale, săli de studiu individual pentru arte plastice și diverse instrumente muzicale, săli de mese, etc. Reabilitarea va presupune:

  • Lucrări de compartimentare a spațiilor
  • Înlocuirea tâmplăriei
  • Refacerea aticului clădirii
  • Termoizolarea pereților exteriori și hidroizolarea bazei clădirii
  • Reabilitarea instalațiilor sanitare, termice și electrice, a rețelei de apă și racordul la canalizarea menajeră, precum și modificarea instalației de gaz

 


Construcția unui corp de legătură între corpul nou și cel existent, sub forma unei pasarele.

Amenajările exterioare construcțiilor includ realizarea aleilor pietonale, a unui teren de baschet, amenajarea de spații verzi și a unor zone de recreere.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 12 luni.

 

 


comentarii
5 comentarii

Frumoase proiecte, insa cand vor merge copiii din nou la scoala?
13.04.2021 16:59
Frumos proiect.
Nu inteleg de ce nu se face copy paste la toate scolile din Sb unde nu exista sala de sport...si merg copii in 2 schimburi. adica 90% dintre scolile din SIBIU. Alo primaria in loc sa faceti scari SMART mai bine faceti scoli pt a ajunge copiii smart....
Mister
14.04.2021 09:24
INCOMPETENTA si IGNORANTA la primaria Sibiu...condusa f f prost de "d-na Fodor"!!!
un sibian
14.04.2021 13:01
Și la Liceul Agricol trebuie ori sa renoveze pt ca altfel cade pe elevi, ori dacă și l- au retrocedat sa construiască altul! Și sa cumpere computere ca fac copii informatica pe niște calculatoare vechi !
Dana
14.04.2021 21:08
Ok ! , dar va recomand cat mai tine pandemia ,cand mai faceti poze pt. cititori , sa pastrati distanta si fara masca pt un minut nu se intampla nimic. pacat , va strica fizionomia.
concetatean
19.04.2021 08:34
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia