Tribuna
Sevis
Dosarul UNESCO pentru Sibiu mai aşteaptă...
Dosarul UNESCO pentru Sibiu mai aşteaptă...
Secretarul de stat în Ministerul Culturii Vasile Timiş a declarat, ieri, că şi–ar dori ca Sibiul să aibă şansa de a fi inclus singur pe lista monumentelor UNESCO, dar "concurenţa este acerbă", iar tendinţa UNESCO e de a include monumente din afara spaţiului european. Timiş a mai adăugat că dosarul Sibiului este în aşteptare. Mai mult, el chiar trebuie refăcut.
"Dacă ar fi după mine pot să vă spun că mi-aş dori ca Sibiul să aibă şansa de a intra singur în patrimoniul UNESCO. Nu pot însă să spun că lucrurile în acest sens sunt foarte clare, pentru că este o concurenţă acerbă. La cele câteva şedinţe UNESCO la care am participat de când sunt în funcţie am constatat o tendinţă tot mai accentuată de a introduce monumente din alte continente, pentru că până acum ponderea monumentelor europene a fost foarte mare", a spus Vasile Timiş, citat de Mediafax. El a precizat însă că autorităţile trebuie să se bucure, în final, "dacă obiectivul este atins împreună cu Sighişoara sau nu".
Potrivit lui Timiş, dosarul de includere a monumentelor din centrul oraşului Sibiu în lista patrimoniului UNESCO va fi refăcut. "Dosarul Sibiului este în aşteptare. Ne-am gândit împreună cu domnul ministru să reunim echipa care a lucrat la întocmirea dosarului, adică cei care l-au realizat acum câţiva ani şi să adăugăm noi specialişti pentru a fi refăcut. Trebuie să vedem cum putem face pentru că ar fi o mare neşansă ca Sibiul să nu poate fi inclus în lista monumentelor UNESCO", a afirmat Timiş. Potrivit acestuia, în următoarea şedinţă UNESCO România se va prezenta cu dosarul Suceviţa, alte 15-20 de dosare, cu tot atâtea monumente, fiind în lucru.
"Avem o propunere ca anumite castele dintr-o zonă specifică a Germaniei să fie introduse la pachet cu Peleş sau Pelişor. Şi la această propunere se va lucra pentru ca monumentele româneşti să poată ajunge pe lista UNESCO", a spus Timiş. România are, în prezent, 33 de monumente în lista UNESCO, dintre care 30 sunt clădiri la care se adaugă Doina, Delta Dunării şi Căluşul.
comentarii
3 comentarii

sddds
ssd
20.05.2010 11:30
pacat ca in tara inca mai exista cretini semi analfabeti ca '50105,detinutul targului uitat de unesco'.credeam ca au emigrat toti si asculta manele in italia! pacat ca la revolutie au murit oameni pentru ca cretini ca domnul/doamna ''50105,detinutul targului uitat de unesco' sa improste cu noroiul gurii si invidiei sale un adevarat oras cu traditie in cultura si comert ca Sibiu/Hermannstadt. ehh ceea ce conteaza este ca am auzit mai rele despre Paris si Londra ;) aaa...comparatia Brukenthal-Prado-Louvre nu prea merge in cazul de fata. acele muzee se afla in foste capitale de imperii si cam 70% din exponate sunt FURATE din egipt,india + restul europei. la ce valori are sibiul doar in categorie de capitala de 2 ori in istorie a unei regiuni mici a europei cum este transilvania....oare ce ar fi avut daca era in locul vienei?
nu stiu cum de Tribuna are mai nou cititori atat de PROSTI !! pacat, este un ziar cu traditie.
Alexa23Sb
20.05.2010 21:23
...inca ceva pt. primul comentariu..la ce 'cultura' ai,daca ai auzit de Prado e clar ca SCLAVESTI in spania:)) daca sibiul e asa un 'sat amarat' pt. tine...ma intre de unde vii tu? Talmaciu sau.......oltenia?...p.s. daca ai ajuns la sclavie in madrid nu inseamna ca ai devenit domn/doamna. esti ceea ce scrie pe certificatul tau de nastere taranule! clasa, bunul simt, educatia, decenta , cu acestea te nasti(mai putin educatie) ,nu se castiga schimband adresa craiova-lisabona !
Alexa23
20.05.2010 21:34
Din aceeasi categorie
PORTAL MEDICAL

Postare anunturi

venactiv

Vacanta Eurotrip
info
Palatul Brukenthal Avrig
Licitatie publica

accentmedia