Tribuna
PNL
Dosar cu șpagă de 10.000 de euro, la Șelimbăr, pentru concesionarea unui teren. Cel acuzat, un „cunoscut” al Poliției
Laura BUCIU
2982 vizualizari
Dosar cu șpagă de 10.000 de euro, la Șelimbăr, pentru concesionarea unui teren. Cel acuzat, un „cunoscut” al Poliției
© primariaselimbar.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu fac cercetări într-un dosar în care o persoană a pretins suma de 10.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcționarii publici din cadrul Primăriei Șelimbăr, cu scopul de a concesiona un teren. Cel acuzat este un „cunoscut” al Poliției, „Luș”, cel care, în 2016, a intrat cu bolidul de lux pe o lajă din Mamaia (DETALII AICI). A rămas atunci fără 20.000 de lei, amenda pentru fapta sa. Pe numele său real, Ciocănel Emilian Narcis a mai fost acuzat și chiar condamnat pentru fapte comise cu violență.

 

Cum au intrat procurorii pe firul mitei de 10.000 de euro

 

Procurorii au primit, în cursul lunii aprilie 2019, un denunţ din partea unui bărbat în vârstă de 42 de ani, care a spus că, la o întâlnire întâmplătoare, sibianul C.E.N., aflând că este interesat de obţinerea unui teren în concesiune, i-ar fi pretins acestuia suma de 10.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici din cadrul Primăriei comunei Şelimbăr, pentru a-i determina pe aceştia să îi atribuie denunţătorului un astfel de teren în concesiune. Cercetările se fac sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, „în perioada aprilie – iulie 2019, inculpatul C.E.N., afirmând în mai multe rânduri că îi sunt cunoscuţi funcţionarii publici din cadrul Primăriei comunei Şelimbăr, jud. Sibiu, printre care şi primarul acestei comune, i-a pretins denunţătorului suma de 10.000 de euro cu titlu de preţ al influenţei, asigurându-l pe acesta din urmă că, în schimbul acestei sume de bani, care ar ajunge la funcţionarii publici cu atribuţii în domeniul concesionării unor suprafeţe de teren de pe raza acestei comune, îi poate determina pe aceştia să îi atribuie în concesiune, în condiţii avantajoase, o suprafaţă de teren în cartierul Tineretului din localitatea Şelimbăr, jud. Sibiu. Ulterior s-a stabilit că inculpatul C.E.N. cunoştea, într-adevăr, mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primăriei comunei Şelimbăr, însă aceştia din urmă, în ciuda intervenţiilor inculpatului, nu au procedat la atribuirea imediată a unui teren în concesiune denunţătorului. În acest context, inculpatul C.E.N. l-a asigurat pe denunţător că „va rezolva” dobândirea terenului, iar, după semnarea actelor de concesiune, urmează a primi suma de solicitată cu titlu de preţ al influenţei”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, jud. Sibiu, din data de 7 august 2019, s-a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale faţă de suspectul C.E.N. pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, acesta fiind reţinut pe o perioadă de 24 de ore.

La data de 8 august, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, jud. Sibiu, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpat, fiind apoi întocmit un referat prin care se solicită Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu luarea măsurii arestării preventive a acestui inculpat pe o perioadă de 30 de zile.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia