Tribuna
Sevis
Dorian se mută la Sibiu
Andra MARINESCU
2500 vizualizari
Dorian se mută la Sibiu
© Adi BULBOACĂ
Dorian îşi mută biroul şi apartamentul său la Sibiu. Aici, află că, în 24 de ore, va veni sfârşitul lumii şi decide să îşi trăiască ultimele clipe de viaţă izolat. Povestea lui se poate vedea la Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gong", vineri, 10 noiembrie, şi sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora 19, când va avea loc spectacolul de dans contemporan ce îi va reda existenţa.


Produs de Asociația Culturală "Control N", spectacolul „Dorian” pleacă de la o premisă, pe cât de absurdă, pe atât de puternică și de imposibil de ocolit: sfârșitul lumii va veni în 24 de ore. Spectacolul îl urmărește pe Dorian, un bărbat care își trăiește viața singuratică de zi cu zi între biroul său dintr-o corporație și pereții apartamentului său. Pe 5 octombrie 2016, la ora 8, află că în 24 de ore va veni sfârșitul lumii. Hotărăște să își trăiască ultimele momente de viață închis în apartamentul său, trecând de la rutină la panică și ajungând până la liniște și acceptare, respectiv acceptarea unui trecut complicat, un prezent incert și un viitor apocaliptic. Construit în jurul unui singur actor-dansator, George Albert Costea, spectacolul se constituie pe juxtapunerea dansului contemporan cu proiecții multimedia. Jocul creat între mișcarea fizică, reală, concretă, construită sub ochii spectatorului și imaginile surprinse în proiecțiile video va duce către descoperirea trecutului și prezentului din viața lui Dorian.
Oana Răsuceanu semnează conceptul, regia și coregrafia spectacolului, regizorul Iulia Rugină, alături de Adrian Câmpean, Dan Adrian Ionescu și Mizdan proiecțiile multimedia, iar Mihai Dobre semnează muzica originală a spectacolului.
„Dorian” este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii prin programul ACCES, 2016 și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Evenimentul de la Sibiu este prezentat în cadrul Programului Dialog prin Cultură al Teatrului „Gong”.


Bilete


Accesul publicului la spectacole se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri – vineri orele 11 – 18, sâmbăta 10 – 18, duminica 10 – 14), online (teatrulgong.ro, eventim.ro) sau la Librăriile Humanitas. Prețul unui bilet este de 9 lei. Pentru biletele achiziționate online și în rețeaua Eventim se percepe un comision de 10%. Acest spectacol este recomandat tinerilor cu vârsta peste 10 ani.
Cu o activitate intensă ca scenarist de film, Oana Răsuceanu a absolvit în 2007 un Master în Artă Coregrafică în cadrul UNATC și de atunci a derulat o serie de proiecte în zona teatrului și dansului, ca scenarist / dramaturg, regizor și coregraf. Printre spectacolele realizate de ea se află "Telefonul din colțul străzii" (spectacol de teatru-dans, după texte de Cristian Popescu), "Dear Diary" (spectacol de dans, realizat cu sprijinul Teatrului Nottara din București), cât și o serie de spectacole pentru copii.
Protagonistul spectacolului este George Albert Costea, membru al colectivului artistic al Teatrului Național “Marin Sorescu” Craiova, o prezență constantă în teatrele bucureștene (Teatrul Mic, Teatrul "Nottara", Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis) și în spațiul teatrului independent (Godot Café Teatru, Green Hours, UNTEATRU, Compania D’Aya, Asociația Reciproca), George a lucrat cu numeroși regizori, printre care Robert Wilson, Silviu Purcărete, Peter Schneider, Tim Carroll, Mircea Cornișteanu, Janusz Wisniewski, Răzvan Mazilu, Vlad Cristache sau Leta Popescu. În 2016, George a fost nominalizat pentru rolul din The History Boys. Povești cu parfum de liceu, în regia lui Vlad Cristache, la Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar (Gala Premiilor UNITER).


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia