Tribuna
Jidvei
Doliu în lumea jurnalismului românesc. Cristina Țopescu s-a stins din viață
Doliu în lumea jurnalismului românesc. Cristina Țopescu   s-a stins din viață
Jurnalista Cristina Țopescu a fost găsită moartă duminică seară, în casa sa din orașul Otopeni. Urmează să fie efectuată expertiza medico-legală. De asemenea, va fi deschis un dosar penal pentru a se afla împrejurările în care a murit jurnalista, transmite Mediafax.

„În cursul acestei seri (duminică, n.r.), în jurul orelor 22, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizării, polițiștii orașului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violență”,au precizat reprezentanții Poliției Ilfov, pentru Mediafax.

Moartea Cristinei Țopescu a însemnat o pierdere semnificativă în lumea jurnalismului românesc. Colegii de breaslă o caracterizează ca pe un “înger salvator” și omul care „trăia prin meseria asta”.


 

Cristina a fost un înger salvator și s-a transformat într-un înger salvator acum. Ea a fost tot timpul un înger, pentru toată lumea nu numai pentru mine și nu numai pentru animalele pe care le-a iubit întotdeauna. (...)  Cred că noi ar trebui să ne molipsim cumva de bunătatea Cristinei și de generozitatea ei, măcar acum când ea nu va mai fi fizic cu noi și asta ar trebui să fie omagiul pe care să i-l aducem: să fim mai buni și să preluăm exemplul ei”, spune jurnalista Dana Deac, în cadrul unei emisiuni pe TVR.

Cristina trăia prin meseria asta și se exprima și a făcut-o cu drag, nu ca pe o muncă, a făcut-o ca pe o pasiune și nu putea fără ea. Ea era un perfect comunicator, pentru că știa să transmită foarte bine și inteligent.  Dincolo de experiență avea și un talent fantastic. Era cel mai bun om de interviu pe care eu l-am cunoscut și am cunoscut mulți  jurnaliști, nimeni nu-i egalează talentul și empatia, motivul pentru care ea era un om atât de bun", își amintește Marie Jeanne Ion.

Ștefan Bănică jr a postat un mesaj emoționant dedicat fostei soții.

„Mi-e foarte greu să scriu aceste rânduri. A fost un OM frumos, idealist, cu un suflet mare și un excelent profesionist în meseria ei. A fost omul alături de care am trăit una dintre cele mai frumoase și intense perioade din viața mea. Drum lin printre îngeri! Vei avea întotdeauna un loc special în sufletul meu”, a scris pe Facebook Ștefan Bănică.

Cristina Țopescu s-a născut la Oradea, în 1960 (avea 59 de ani). A fost fiica lui Cristian Țopescu, celebru comentator sportiv. A intrat în lumea televiziunii în perioada 1970-1979, când a apărut în emisiuni pentru copii. A absolvit facultatea de Limbi Străine din București.

 

Foto: pagina de Facebook a Cristinei Țopescu

comentarii
2 comentarii

Eu SINGURATATEA sint de multe ori mai grea ca o BOALA,va duc la izolare ,la dementie si va implor sociabilizati ,vorbiti zilnic cu cineva,faceti o plimbare la doua zile.EU SINGURATATEA sant asa de ciumata si doresc sa ma detestati si sant usor de tratat daca e vointa si dorinta.SUCCES!!.
Singuratatea
13.01.2020 20:33
Asta e rezultatul tehnologiei de varf? Peste tot se spune: comunicati, comunicam... oare? Chiar nimeni n-a sunat-o pe Cristina timp de 2 saptamani? Nu s-a intrebat nimeni de ce nu raspunde? dar la job-ul ei? Nu trebuia sa-si reia activitatea pe 6 ianuarie? nimeni de acolo nu s-a intrebat de ce nu raspunde? Poate n-ar mai fi putut fi salvata, dar nu ajungea la un sfarsit atat de dur: sa putrezeasca in casa/// Pacat! Odihneste-te in pace, Cristina! Poate ca ai gasit in sfarsit linistea!
13.01.2020 22:30
Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

Comunicat de presa

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia