Tribuna
Doi minori, spaima taximetriștilor din Sibiu! Fură orice le cade în mână
Laura BUCIU
2230 vizualizari
Doi minori, spaima taximetriștilor din Sibiu! Fură orice le cade în mână
© Răzvan NEGRU

Bani și tablete – asta caută doi minori, ambii în vârstă de 15 ani, suspecți în cel puțin 10 furturi din autoturisme în municipiul Sibiu. Cel mai des vizează taxiurile, pentru că știu că, de cele mai multe ori, „merg la sigur”. Polițiștii îi prind, apoi sunt eliberați, cei doi, ambii din Tălmăcel, fiind prea mici pentru a fi duși după gratii. De asemenea, nici valoarea pagubei nu este foarte mare, majoritatea furturilor intrând la capitolul „găinării”.

 

Ultima ispravă, trei mașini sparte pe strada Siretului

 

Ultima „ispravă” a copiilor, ajutați de un tânăr de 22 de ani, a avut loc duminică, 9 iunie. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Sibiu l-au reținut pe tânărul care îi ajuta pe cei doi copii. Este vorva de un bărbat de 22 de ani, din Tălmăcel. Acesta a fost depistat în timp ce încerca să fure bunuri din trei autoturisme parcate pe strada Siretului, în jurul orei 03.30, împreună cu cei doi minori, o fată și un băiat, ambii în vârstă de 15 ani. Din cele două mașini din care au încercat să fure, două erau taxiuri.

„Prinderea în flagrant a celor trei s-a datorat în primul rând reacției rapide a unui localnic din zonă care i-a observat forțând portierele autoturismelor și a anunțat de îndată poliția. O astfel de atitudine civică vine întotdeauna în sprijinul polițiștilor care pot acționa și prinde rapid persoanele suspecte de săvârșirea unor fapte de natură să pună în pericol bunurile sau viața membrilor comunității”, spun polițiștii.

Din primele cercetări efectuate când cei trei au fost prinși în flagrant a rezultat că din autoturisme nu au fost sustrase bunuri, în cauză fiind deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de tentativă la infracțiunea de furt calificat. Față de tânărul în vârstă de 22 de ani s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat unității de parchet competente cu propunere de arestare preventivă. Ancheta continuă pentru identificarea și documentarea întregii activități infracționale a celor trei tineri.

 

Dar lucrurile nu se termină aici

 

Se pare că cei doi copii, față de care polițiștii nu reusesc să îi oprească din furat. Ei ar face parte dintr-o familie de persoane obișnuită cu astfel de infracțiuni și chiar părinții sunt cei care „îi păzesc” pentru a nu fi prinși de oamenii legii. Ce fac, de fapt? Forțează butucul mașinilor și fură tot ce găsesc și poate fi valorificat. Ei știu că, minori fiind, nu răspund în fața legii.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia