FITS 2022
Tribuna
Doar elevii cu medii peste 9.50 vor fi recompensați de MEC. Bursele se dublează
Liuba STARII
3784 vizualizari
Doar elevii cu medii peste 9.50 vor fi recompensați de MEC. Bursele se dublează

Elevii vor trebui să muncească și să învețe mai mult ca să primească burse de merit. Acestea vor fi acordate școlarilor cu medii peste 9.50 și nu peste 8.50 cum e în prezent. Suma va fi dublată, începând din semestrul viitor.

„Bursele de merit se dublează, de la 100 la 200 de lei, în același timp crește plafonul de la care acestea vor putea fi acordate, de la media 8.50 la media 9.50. Aș vrea să vă reamintesc faptul că, urmare a predării online, urmare a renunțării la teze, rezultatele au fost mult distorsionate astfel încât 50% din elevii României s-ar fi încadrat la bursa de merit, ca urmare a rezultatelor înregistrate la nivelul anului școlar 2020-2021”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Ministrul Educației a menționat că elevii ar trebui  să nu aibă mai mult de zece absențe nemotivate. Cîmpeanu a adăugat că bursele școlare vor fi modificate în felul următor: 500 de lei (bursa de performanță), 200 de lei (bursa de merit), 150 de lei (bursa de studio), 200 de lei (bursa de ajutor social).

Datele ministerului Educației arată că peste 532 de mii de elevi au primit bursă de merit în anul școlar trecut, aceasta acordându-se pentru cei care au peste media 8,50. Bursele de merit se acordă elevilor care au rezultate deosebite la învăţătură: au obţinut media generală de cel puţin 8,50 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar, pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, liceal sau profesional. De asemenea, se mai acordă elevilor care au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale organizate de minister, scrie edupedu.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Campanie de comunicare

Turul ciclist al Sibiului

LINIA VERDE

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat de presa
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA