Tribuna
PNL
Doar 15 la sută din dozele de vaccin antigripal gratuit au ajuns la Sibiu
* Deşi dozele nu ajung, campania de vaccinare antigripală a început *
Doar 11.700 de doze de vaccin antigripal au ajuns, ieri, la Sibiu, deşi Di­recţia de Sănătate Publică a recenzat 74.400 de per­soane care ar avea nevoie de acesta. Dozele primite ieri asigură doar 15,7 la sută din necesar. Cei care vor să se vaccineze gratuit, dar nu vor prinde doza de care au nevoie trebuie să mai aştepte pentru că există posibilitatea să se vaccineze când Sibiul va primi a doua tranşă de vac­cin. „În 15 noiembrie 2012 în­cepe în judeţul Sibiu cam­pania de vaccinare antigri­pală cu vaccin oferit gratuit de către Ministerului Sănă­tăţii. Judeţului Sibiu i-au fost repartizate, într-o primă tran­şă, 11.700 doze de vaccin antigripal. Această cantitate de vaccin reprezintă aproxi­mativ 15,7% din totalul celor peste 74.400 de persoane catagrafiate în judeţ”, se arată în comunicatul DSP Sibiu.
În judeţul Sibiu, 4.700 doze vor fi distribuite pentru vacci­narea persoanelor instituţio­nalizate şi a personalului medical din sectoarele de risc, iar restul de 7.000 doze vor fi distribuite medicilor de familie pentru vaccinarea celorlalte categorii la risc.
Conform strategiei Minis­terului Sănătăţii, în sezonul 2012 – 2013 vor fi achizi­ţionate, la nivel naţional,  1 milion de doze de vaccin antigripal, din care au fost repartizate până în prezent jumătate, iar restul dozelor vor fi distribuite în cea de-a doua tranşă. Recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Centrului European pentru Controlul Bolilor arată că vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, gravide, copii şi bătrâni instituţiona­lizaţi, personalul medical.
Deşi au fost raportate săp­tămânal cazuri cu simptome asemănătoare gripei, până în data de 15 noiembrie 2012 nu s-a confirmat cu la­boratorul nici un caz de gripă în judeţul Sibiu.
(L. B.)comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia