Tribuna
Apa Canal
Primim la redacţie
"Doamna primar, în doi ani de mandat n-aţi făcut nimic pentru satul nostru Sebeşu de Sus"
10030 vizualizari

Domnul Jean Panfiloiu, născut în satul Sebeşu de Sus, cetăţean româno-american, ne scrie că este foarte nemulţumit de activitatea primăriţei din comuna Racoviţa de care aparţine şi satul natal al Domniei sale.

"În campania electorală aţi umblat din poartă în poartă şi le-aţi promis sebeşenilor că va picura apa în sat, dar nu picură nici acum.  Aţi izolat satul prin demolarea podului de peste Olt, obligându-ne să ocolim până la destinaţie, dus şi întors, 6 km. Aţi asfaltat doar o jumătate de stradă, deşi v-aţi lăudat, în biserică, în faţa oamenilor că veţi asfalta tot satul. Sebeşu de Sus nu are nici astăzi capelă mortuară. Cascada Chiuşoara, unde toţi oamenii din sat făceau baie, este în paragină. La fel podul de la cascadă, construit acum 60 de ani, stă să cadă. Jalnic arată şi podul care ducea la ţigani. Drumul care duce spre Valea Moaşei este plin de găuri şi bolovani. Aţi asfaltat doar drumul de la crucea nouă spre Racoviţa, ca să nu vă stricaţi maşina personală. În primărie v-aţi numit viceprimar un fost jandarm pensionar, deşi acel post revenea Sebeşului de Sus. Aveţi 10 consilieri din Racoviţa şi doar unul de la noi, consilier muzicant. Postul de primar l-aţi câştigat cu voturile oamenilor din Sebeşu de Sus, cu ajutorul lui Alin Belciu şi al Ralucăi Turcan. Dacă doriţi să aflaţi cum se conduce şi administrează o comună, vă sfătuiesc să vizitaţi localitatea Cârţa din judeţul Sibiu. Un administrator bun poate accesa bani de la U.E., prin PNRR, programul Anghel Saligny etc. Aveţi o mulţime de consilieri. Vă rog să-i puneţi la treabă!
Eu personal, am depus, în ianuarie 2021, la C.J. Sibiu, un proiect de dezvoltare a satului Sebeşu de Sus privind Strategia de dezvoltare a judeţului Sibiu. Propunerile mele vizau: construirea unui teleferic Sub plăieţ până la cabana Suru, în prezent distrusă. În locul cabanei s-ar putea construi un hotel. De asemenea, am propus asfaltarea drumului spre Valea Moaşei şi amenajarea întregii zone. Construirea unui alt pod peste Olt, proiect în care trebuie implicată imediat Hidroelectrica. Amenajarea cascadei Chiuşoara. Cei de la C.J. Sibiu mi-au răspuns că vor analiza propunerile mele, iar cele considerate oportune vor fi incluse în strategie. În opinia mea toate cabanele apărute pe Valea Moaşei sunt ilegal construite, ele trebuie demolate, iar cei care le-au aprobat construcţiile trebuie să răspundă în faţa legii. 
Concluzia mea e următoarea: comuna Racoviţa are nevoie de un primar gospodar şi competitiv, care să dirijeze investiţiile în mod echitabil, şi în Racoviţa, dar şi în Sebeşu de Sus. Nu aţi făcut asta în cei doi ani de mandat, doamna primar, aşa că vă cer public demisia voluntară".  


comentarii
17 comentarii

Dar credeți ca primarul predescu de la Ocna a făcut ceva pentru satul Toparcea. Are proiectul pentru alimentarea cu apa a satului, trebuia doar sa solicite finanțare prin parc. Dar credeți ca doar pentru 100 de voturi se deranjează traseistul politic Predescu ?
Jan
08.09.2022 18:02
Finanțare prin PNRR
Jan
08.09.2022 18:02
Domnule Jan cu o floare nu se face primavara-- Sunt inca multi sateni in sat dar tac -- racoante incarcate cu lemne treceau peste podul de la Chiisoara dar nimeni nu a luat bata la ei -- Conducta de apa de multi ani dar apa --ioc dar unii au legat Weceurile la canal -- unde merg fecalele????? ( daca satenii erau uniti faceau un baraj si aduceau apa in satr gratis se putea face si o micro hidro si de ce nu o mare pescarie -- Bataia de joc e si distrugerea podului de peste Olt mai multa benzina , timp si poluare ---- Apoi mizeria lasata de oameni la chermezele racovicenilor pe pasunea satului rahati in tufe si hartii higienice atarnate pe crengi ca niste steaguri de pace ------Propun despartirea de comuna si uniti cu Sebesu de Jos -- Ma intreb ce face acel ales consilier pentru satul sau??? va scrie un consatean prin alianta.
eu
08.09.2022 18:16
Cred ca prima poza e din satul Sebesul de Jos--------
eu
08.09.2022 18:31
Ìn urmá cu 50 de ani, veneam des ín aceastá frumoasá comuná, Sebesul de Sus,

Mergeam la pescuit de pástrávi, mergeam la Caban Suru, ínsotit de colegul meu
- de la fosta uziná "Independenta" din Sibiu
- Bobanga Ioan (cred cá are acum ín jur de vreo 66 de ani)
ger
08.09.2022 18:33
Toparcenii au numai obligații de a-și plăti dările către aleșii locali, rușine.
Jder
08.09.2022 19:06
D-le Jan, nu cumva ați fost primar trei mandate, de ce nu ați băgat apa în Topârcea? Sau este mai ușor acum să aruncați pisica în curtea altuia.
Jan opri?or
08.09.2022 21:44
Nu domnule Jan opri?or, nu am fost primar și sunt doar un locuitor care cunoaște situația. Asa ca o sa explic sa fiu înțeles. Acum vreo 7-8 ani când a fost introdus magistrala de apa pana la Pauca, și a traversat satul Toparcea, primarul de atunci din Ocna ( Baltes) a solicitat sa fie instalate doua cișmele urmând ca apa utilizata sa fie plătită de primaria Ocna. Dar conducerea companiei de apa din acea vreme nu a fost de acord invocând presiunea prea mare din conducta. Dar a fost atribuit un teren la ieșirea spre Ludos unde urma sa fie construit ulterior un rezervor de apa și rețeaua de distribuție în cadrul unui program european cu fonduri nerambursabile. Proiectul pentru aceasta lucrare a fost întocmit, dar instituțiile statului au considerat ca realizarea acestuia nu era rentabila ca și costuri raportat la numărul de locuitori rezidenți. În aceasta situație este și satul Aciliu. Proiectele au fost înmânate primăriilor, existând posibilitatea ca acestea sa fie realizate prin alte fonduri cum ar fi PNRR, dar era necesar ca primăria sa demareze acest lucru. Ceea ce nu s- a întâmplat adică, din partea primăriei Ocna. Primaria Săliște de exemplu a început lucrările în Aciliu asta demonstrând ca dacă primarul dorea acest lucru se putea realiza. Restul e doar bârfă și can can. O zi buna domnule jan Opri?or.
Jan
09.09.2022 07:44
D-le. Jean Pamfiloiu va rog sa mergeți la psd . Ei sigur rezolva ca "e" competenți. :)
09.09.2022 09:02
Doamna primar nu e de la USR? Oamenii nostri frumosi care schimba toata tara!
Filomina Vornicescu
09.09.2022 09:21
Mergeti sa vedeti cum arata satul GHIJASA DE JOS PE VALEA HARTIBACIULUI CARE APARTINE DE COMUNA NOCRIH.
DUPA ACEEA SA SCRIETI COMENTARII.
PANA ATUNCI SA VA VEDETI LUNGUL NASULUI.
Leonard
10.09.2022 14:07
GHIJASA DE JOS un sat parasit de lume.
Leonard
10.09.2022 14:09
Leonard ce vrei sa ne spui??? sa ne vedem lungul nasului?? pai scriem si aducem la cunostiinta tuturor nedreptatile celor de la butoane-- care cheltuie banii pe lucrari neterminate cu toate ca ei spun celor mai sus de ei ,ca lucrarile sunt gata si merg tais-- Ai ceva impotriva?? scrie si tu despre Ghijasa -- bune sau rele si sa-ti vezi si tu lungul nasului capish??
eu
10.09.2022 21:19
Da cine e si asta? De ce nu a xanditat el ca primar. Un neterminat care se plictiseste de maorte
Ilie moromete
11.09.2022 15:06
Cine ma e si asta ??? ilie moromete ai citit titlul ??? E un cetatean roman nascut in Sebesul de Sus dar traieste in America -- iar omul cand vine in concediu compara stirile ascultate in U.S.A. cu realittatea de pe teren pai una scriu si spun stirile si alta e pe teren -- adica MINCIUNI gogonate care sa astupe neregulile si banii cheltuiti aiurea de primarie --
15.09.2022 00:37
BaI fratilor Ghijasa de Jos apartine de cel mai analfabet primar al judetului , este de loc din Fofeldea , este doi in carti si face ca satele comunei Nocrich sa arate ca in evul mediu . Sa mergeti daca aveti ocazia pana in satul Tichindeal sa vedeti drum de aproximativ 5 km care arata ca dupa razboi . Acest individ , analfabet din nastetre nu face absolut nimic pentru satele acestei comune si probabil ca va rezista cei patru ani de mandat . Asa ceva trebuie arestat si condamnat pentru zeci de ani si sa nu poata fi eliberat decat atunci cand toate satele comunei sunt modernizate precum Fofeldea satul acestui analfabet . Va rog din tot sufletul vorbiti cu acest individ si vedeti daca am dreptate .
valea hartibaciului
18.09.2022 17:36
GER-- era odata demult cand in Sebesul de Sus Moara mergea cu apa ( deci ecologica) era o tiglarie , varnite care producea var-- ( povesti de la bunici) In perioada colectivului grajduri pline cu vite langa tiganie (si saivane pline cu oi pe terenul acoperit cu ape ), campurile toate lucrate -- parte din terenul de la -- -- zisa hidrocentrala inundate care produceau recolte extraordinare acum pline cu apa hidrocentrala tine loc de pod fiindca nu produce-- bani aruncati pe apa sambetei comuna ar putea sa dea in judecata sa primeasca bani pe terenurile ocupate de ape fara rost
eu
22.09.2022 23:25
Din aceeasi categorie
Astra Film Festival

Sibiu Open

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Compa
Comunicat Scoala Jina
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA