Tribuna
DNA: Ilie Carabulea e NEVINOVAT! Cine decontează arestările repetate ale omului de afaceri?
38022 vizualizari
DNA: Ilie Carabulea e NEVINOVAT! Cine decontează arestările repetate ale omului de afaceri?
În urmă cu doi ani, ca urmare a unor denunţuri formulate de doi angajaţi - A.A. şi A.S - ai unei firme deţinute de omul de afaceri Ilie Carabulea, acesta a fost arestat preventiv, împotriva sa luându-se, ulterior, şi măsura arestului la domiciliu şi cea a controlului judiciar. Printr-o ordonanţă ce poartă antetul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, emisă în data de 4 iulie 2016, lui Ilie Carabulea i se comunică următoarele: "În conformitate cu prevederile art. 316 alin (1) din C. proc. pen., vă comunicăm în original, ordonanţa cu nr de mai sus din 04 iulie 2016, prin care s-a dispus, în baza art. 315 alin 1 lit. B din C.p.p, raportat la art 16 alin 1 lit. B din C.p.p, clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. şi ped. de de art 269 C.p şi art 272 C.p., întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală". Documentul poartă semnătura procurorului şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei, Gheorghe Popovici şi a procurorului Marian Gherman.

Practic, prin acest document se confirmă că faptele pentru care omul de afaceri sibian a fost reţinut, nu există.

Doi ani de coşmar

Pentru omul de afaceri Ilie Carabulea, aceşti doi ani au însemnat perioade de arest preventiv, arest la domiciliu, control judiciar, hărţuiri, de­monizare publică şi, totodată, un declin economic dezas­truos înregistrat de firmele sale. Subiect pentru articole denigratoare, Ilie Carabulea a primit o lovitură de imagine, ceea ce s-a răsfrânt asupra companiilor sale, atât cele care funcţio­nează în ţară, cât şi cele care îşi desfăşoară activitatea în străinătate. Dacă ar fi să analizăm doar scăderea nu­mă­rului de angajaţi ai socie­tăţilor deţinute de acesta, de la 6.000 la 4.700, în ultimii doi ani, putem contura imaginea unui puternic declin economic. Un declin resimţit inclusiv la nivelul bugetului statului, unde sumele încasate de la firmele din Holdingul Atlassib au scăzut simţitor. Prejudiciul de imagine nu s-a manifestat doar la nivelul lui Ilie Carabulea şi al familiei sale, ci a generat neplăceri inclusiv angajaţilor săi, familiilor lor, dându-le un sentiment de nesiguranţă şi vulnerabilitate. Compro­mite­rea brandului impus de holdingul omului de afaceri sibian a făcut ca unele parteneriate şi investiţii din Sibiu şi nu numai să fie anulate ori întrerupte.Odată cu decizia procurorilor, aceea prin care Ilie Carabulea este declarat nevinovat pentru faptele de care fusese suspectat şi pentru care a fost arestat, se ridică unele întrebări legitime. Au avut denunţătorii lui Carabulea, angajaţi la o firmă deţinută de acesta, interesul ca el să fie scos din joc, iar în acest timp ei să îşi desfăşoare activitatea, fără un control al patronatului?


Cine plăteşte pentru imaginea terfelită?


Arestul preventiv, cel efectuat la domiciliu, suspiciunile privind comiterea unor infracţiuni, terfelirea imaginii în spaţiul public i-au creat omului de afaceri sibian prejudicii de ordin moral şi material. Firmele sale au înregistrat pierderi consistente, angajaţii au început să se teamă pentru locurile lor de muncă, încrederea partenerilor de afaceri s-a diminuat, într-un cuvânt, s-a produs un cutremur la nivelul companiilor deţinute de Ilie Carabulea. Cine a avut interesul de a-l decredibiliza? Cine plăteşte pentru daunele morale şi materiale survenite după arestările făcute în urma denunţurilor? Cine decontează pierderile suferite la nivel de imagine de către unul dintre brandurile sută la sută româneşti? Cine le redă liniştea miilor de angajaţi ai lui Carabulea şi familiilor acestora? Procurorii au decis că sibianul e nevinovat; rămâne ca Justiţia să aibă ultimul cuvânt, să hotărască cine decontează declinul firmelor din Holdingul Atlassib. O Justiţie care are misiunea de a reinstaura normalitatea, de a repara, atât cât se poate, efectele devastatoare ale unei situaţii absurde.


"Vreau să demonstrez că şi noi, românii, suntem în stare să clădim ceva durabil, că nu trebuie să stăm cu mâna întinsă la străini!"

 

Ilie Carabulea a declarat, de-a lungul timpului, că este unul dintre afaceriştii care pariază pe capitalul românesc şi pe capacitatea românilor de a crea afaceri de succes, aici, în România. În 2010, la un eveniment public, patronul Holdingului Atlassib spunea:

  • "Vreau să demonstrez că şi noi, românii, suntem în stare să clădim ceva durabil, că nu trebuie să stăm cu mâna întinsă la străini. Nu suntem cu nimic mai prejos decât cei din Occident, doar că trebuie să scăpăm de complexe. Banii trebuie să rămână aici, să fie reinvestiţi în ţară, să valorificăm tot potenţialul românesc. Unii spun că sunt naţionalist. Dacă a dori să construieşti ceva durabil în ţara ta înseamnă să fii naţionalist, atunci sunt!".

Din aceeasi categorie
sevis

ADR CENTRU

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Pastravaria Laita
Licitatie publica

accentmedia