Tribuna
Disponibilizări colective şi la Compa
Disponibilizări colective şi la Compa

Ieri, conducerea SC "THYSSENKRUPP BILSTEIN COMPA" SA Sibiu a informat Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Sibiu despre intenţia de a disponibiliza 109 persoane, începând cu data de 12 februarie 2009.
Este prima concediere colectivă de asemenea amploare la nivelul municipiului Sibiu, anunţată pentru anul viitor.
Motivul principal invocat de conducerea societăţii "COMPA" SA îl reprezintă reducerea drastică a comenzilor din partea clienţilor.
Surse din mediul sibian de afaceri ne-au informat că lipsa comenzilor pentru anul 2009 va lovi foarte tare multe firme din judeţul nostru. Începând din a doua jumătate a lunii ianuarie 2009, aceleaşi surse vorbesc despre o "adevărată avalanşă" de disponibilizări colective în peste 45 de firme din judeţ.
Indiferent de momentul la care vor fi confirmate sau infirmate aceste temeri, ele au un suport temeinic în realitatea economică a judeţului Sibiu. Multe firme sunt încă în aşteptare. Fie că este vorba de unda verde pe care o aşteaptă din partea unor bănci pentru acordarea de noi credite sau a creditelor contractate deja pe baza unor proiecte sau programe anterioare, fie că se aşteaptă un dialog cu partenerii străini privind modul şi condiţiile de colaborare în anul 2009, pe baza evaluăriii comune a impactului crizei financiare, fie că, pur şi simplu, nu mai au bani şi trebuie să închidă, temporar sau definitiv porţile unităţilor.
Cert este că, în perioada următoare, ca să nu mai fie amendat cu 5.000 lei pentru că nu anunţă AJOFM Sibiu cu 30 de zile înainte despre intenţia de disponibilizare colectivă, (aşa cum s-a întâmplat în cazul "AMBIENT" Sibiu şi "BAAD TRANS" Şura Mare), orice agent economic confruntat cu asemenea situaţie va informa din timp autorităţile publice responsabile.
Oricum, asemenea evenimente nu trebuie să mai surprindă pe nimeni, întrucât ele pot să apară de la o zi la alta chiar şi la firme care, momentan, par destul de solide. 
C. JALEcomentarii
5 comentarii

articolul se refera la bilstein sau la compa?este ca si cum am vorbi de monitorul de sibiu si am afisa o poza cu tribuna.ce ziceti?!vai ce jale.nu este prima data cand scrieti articole aiurea.
danut
17.12.2008 07:18
disponibilizat ar trebui sa fi tu!asta pentru dezinformarea opiniei publice
mos craciun
17.12.2008 08:33
Se face o grava confuzie intre ThyssenKrupp Bilstein Compa SA si Compa SA. Sunt 2 firme absolut independente una de alta.
al
17.12.2008 08:42
Fostul IPAS .. mai apoi cu numele COMPA s-a despartit in mai multe sectii: Thyssenkrup Compa, COMPA_IT, ENERCOMPA, TRANSCAS...
miki maus
17.12.2008 08:57
Ba maimutoiule cine te-a inforamt bai. Tu nu faci diferenta intre Compa si Thyssenkrupp deci esti un bou
Firi
17.12.2008 13:17
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia