Tribuna
Disponibilizări la Fisc
Laura BUCIU
2364 vizualizari
Disponibilizări la Fisc

Peste 30 de persoane care lucrau la administraţiile fiscale desfiinţate în judeţul Sibiu îşi vor pierde locul de muncă. Din 56 de angajaţi, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Sibiu poate păstra pe noua schemă de organizare doar 23 de persoane. Practic, 33 dintre ei vor trebui să îşi găsească un alt loc de muncă.
Direcţia Generală funcţiona cu un număr de 538 de posturi ocupate, având, de asemenea, şi 70 care fuseseră declarate vacante, pentru că nu s-au mai făcut angajări în sistem. În acest fel, Fiscul de la Sibiu era „în grafic”. Pe noua schemă, însă, DGFP Sibiu trebuie să aibă doar 505 posturi în total. Ca atare, 33 sunt în plus şi vor trebui disponibilizate.

Testarea va spune cine pleacă şi cine rămâne

Angajaţii care vor fi disponibilizaţi vor proveni, spune directorul DGFP Sibiu, ec. Grigore Popescu, din rândul celor 56 care urmau să fie redistribuiţi în urma desfiinţării celor cinci administraţii fiscale, de la Cisnădie, Copşa Mică, Dumbră­veni, Ocna Sibiului şi Tălmaciu. „Acest lucru înseamnă că 33 de colegi vor trebui să ne părăsească. În cazul lor, se va da o testare pe baza cunoş­tinţelor profesionale. Ei sunt înşti­inţaţi, vor primi preaviz de 30 de zile. Se pot înscrie, în funcţie de decizia pe care o va lua fiecare, pe câte un post. La o dată pe care o vom stabili ulterior,  va avea loc testarea doar pentru posturile pentru care vom avea mai mult de un candidat. În funcţie de post, candidatul admis va trebui să aibă minimum 70 de puncte, dacă e vorba de o funcţie de conducere şi de 50 de puncte, pentru o funcţie de execuţie. Vom avea o comisie formată din 5 repre­zentanţi, dintre care 3 de la DGFP şi 2 vor fi nominalizaţi de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici”, a spus directorul DGFP Sibiu, Grigore Popescu.

Reorganizarea închide Fiscul

În conformitate cu prevederile Ordinului Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2.180 / 2011, începând cu data de 1 iulie 2011, la nivelul judeţului se desfiinţează 5 administraţii fis­cale teritoriale, respectiv Cis­nădie, Copşa Mică, Dumbrăveni, Ocna Sibiului şi Tălmaciu. Pentru ca lucru­rile să fie puse în ordine în urma reorganizării,  în perioada 30 iunie, de la ora 12, până în data de 5 iulie, la ora 8.30, activitatea la ghişeele tuturor administraţiilor financiare din judeţul Sibiu care lucrează cu publicul va fi oprită, cu excepţia activităţii la ghişeele trezoreriei.
În perioada 30 iunie - 5 iulie, la administraţiile financiare vor func­ţiona doar centrele de asis­tenţă telefonică a contri­buabilului, iar pe portalul www.anaf.ro rămân active doar paginile de informare a contri­buabililor. Trezoreriile din toate administraţiile financiare din judeţul Sibiu vor avea program normal în ziua de 30 iunie 2011.
Din data de 1 iulie 2011 vor fi des­fiinţate trezoreriile din cadrul admi­nistraţiilor Cisnădie, Copşa Mică, Dumbrăveni, Ocna Sibiului şi Tălmaciu. Începând din aceeaşi zi, trezoreriile rămase după reorga­nizare, respectiv Sibiu, Mediaş, Agnita, Avrig, Sălişte, vor avea program normal şi vor opera pentru toţi contribuabilii din judeţ conform  noii arondări.comentarii
5 comentarii

Ce bine ca ati desfintat cuibul de corupti de la Talmaciu. Incet. incet Boc face ordine cu toti coruptii din Romania
xxl
29.06.2011 09:39
aha....ordine...sa fie peste tot doar corupti portocalii, ca sa poata fura doar pdl-ul
un sibian
29.06.2011 10:05
domn grig in urma cu o luna anuntati cu surle si trambite ca nici un salariat de la finante nu va ramane fara post.
si acum? ce faceti?
bobo
29.06.2011 10:24
Tu inca nu ai invatat sa asculti ce zic astia,si sa o iei pe dos?
@bobo
29.06.2011 17:03
asta era tactica. si cand s-au facut disponibilizarile la casa de pensii si somaj , tot asa au fost anuntati salariatii sa stea linistiti ca nu vor fi disponibilizati.

traiasca PDL
pt.bobo
30.06.2011 09:06
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Grant pentru capital de lucru TURTHA & SAVOURY SRL

Comunicat_de_Presa_Fagus ROM

Comunicat_de_Presa_ELLIXIRZ BAR

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia