Tribuna
"Dirijorul de jazz" îşi "cântă" povestea la Teatrul Gong
Alexandra CHEŞCU
1630 vizualizari

Jazz-ul, swing-ul, teatrul şi o poveste veche îşi dau toate întâlnire pe scena Teatrului pentru Copii şi Tineret Gong. Tinerii şi adulţii sunt aşteptaţi să intre astăzi, 25 mai, de la ora 19, în universul lui Pal Weissenburger, un bărbat care ajunge, fără voia sa, în morile birocraţiei naziste, dar care visează să treacă Oceanul, în America, unde, transformat în Paul White, să trăiască jazz-ul newyorkez. Spectacolul, care poartă titlul "Der Jazzdirigent" ("Dirijorul de jazz"), este regizat de Wolfgang Sreter. Nepoata unchiului Pal, care prinde viaţă prin intermediul actriţei Alina Maria Perţea, este cea prin faţa căreia se derulează întregul fir epic. Însuşi titlul piesei este o găselniţă, după cum a arătat regizorul, prin intermediul acestuia încercând să reliefeze dezvoltarea personajului.
"Am dorit ca secţia germană a teatrului să se bucure de munca unui profesionist", a spus la rândul său Mihaela Grigoraş, directorul Teatrului Gong, subliniind că spectacolul prezentat astăzi este în limba germană, fiind subtitrat în româneşte. Mai mult, producţia prezentată în premieră pe o scenă românească a fost tradusă în engleză, cehă şi poloneză, primind, totodată, premiul întâi la Concursul de Autori desfăşurat în Memmin­gen, Germania.
Alături de actriţa Alina Maria Perţea, acordurile de jazz şi swing, care, în opinia lui Wolfgang Sreter îi vor apropia pe spectatori de personaj şi de poveste, vor fi aduse în scenă de doi muzicieni sibieni, şi anume Valentin Desagă (con­trabas) şi Mircea Ittu (fagot).





comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA