Tribuna
PNL
Directorul Hanban, Doctor Honoris Causa al ULBS: "Sunt onorată să vin în acest oraş şi să devin membru al Universităţii voastre"
Andra MARINESCU
1021 vizualizari
Directorul Hanban, Doctor Honoris Causa al ULBS:
Excelenţa Sa Xu Lin, directorul general al Hanban şi directorul executiv al Sediului Central al Institutelor Confucius, a fost distinsă recent cu titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu. Propunerea a venit din partea Facultăţii de Litere şi Arte, care găzduieşte şi Institutul Confucius din Sibiu, primul astfel de institut din România şi care a beneficiat de sprijinul lui Xu Lin.
Evenimentul a debutat la ora 15, în prezenţa lui Ioan Bondrea, rec­torul ULBS, a lui Constantin O­prean, preşedintele Senatului ULBS, a lui Song Shaofeng, direc­torul Institutului Confucius Sibiu, a reprezentanţilor autorităţilor cen­trale şi locale, a membrilor Sena­tului şi a studenţilor. "Laudatio" a fost citit de Nicoleta Burduşel, care a prezentat, pe scurt, viaţa şi acti­vitatea de până acum a Excelenţei Sale. "ES doamna Xu Lin este o personalitate recunoscută la nivel internaţional, cu contribuţii remar­cabile în domeniul educaţional şi în promovarea studiilor de sino­logie la nivel mondial printr-o bună cunoaştere a limbii şi culturii chi­neze, precum şi un promotor activ al dezvoltării şi creşterii prestigiului Institutului Confucius din cadrul ULBS. Astfel, putem spune că succesul ei a transgresat graniţele naţionale, devenind global, iar doamna un cetăţean al întregii lumi", a apreciat Nicoleta Burduşel. În ceea ce priveşte contribuţiile pe care le-a avut în dezvoltarea ULBS, ele se axează în principal pe evoluia Institutului Confucius din Sibiu. De asemenea, s-au adus în discuţie şi performanţele în acti­vitatea ştiinţifică şi managerială, dar şi prestigiul profesional. Printre pre­miile primite se numără Premiul pentru Diseminarea Culturii Chi­ne­ze în Lume, (2013), distincţii acor­date de Ministerul Educaţiei din China, Guvernul Regal din Cam­bodgia, Guvernul Republicii Fran­ceze, alte instituţii din Statele Unite ale Americii, dar şi o serie de titluri DHC acordate de mari universităţi ale lumii, cum sunt cele din Bulgaria, Thailanda, Chile, SUA, Marea Britanie şi România. Planuri de viitor După prezentarea Nicoletei Bur­duşel, Xu Lin a ţinut să rememoreze în faţa celor prezenţi primele sale legături cu România şi Sibiul, mul­ţumind şi pentru recunoaşterea pri­mită acum. "Graţie prietenilor mei din Sibiu, sunt onorată să vin în a­cest oraş şi să devin membru al Uni­versităţii voastre", a spus a­ceasta. Totodată, directorul Hanban a anunţat că anul viitor, la Institutul Confucius din Sibiu, se va organiza o conferinţă cu 200 de participanţi, jumătate români, jumătate chinezi, care să pună la cale dezvoltarea eco­nomică de ambele părţi. La rândul său, Ioan Bondrea, rectorul ULBS, a amintit despre noi progra­me de licenţă, printre care se numă­ră şi Medicina Tradiţională Chine­zească, în cadrul Facultăţii de Me­dicină a Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia