Tribuna
European Best Destinations
Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, reţinut pentru luare de mită
Laura BUCIU
3723 vizualizari
Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, reţinut pentru luare de mită
* Potrivit procurorilor DNA, Silvestru Tomuţă pretindea unei societăţi suma de 2.000 de euro pentru aprobarea închirierii unui spaţiu din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor *
Directorul Casei de Cultură a Sin­dicatelor Sibiu, Silvestru Tomuţă, a fost reţinut, ieri, de procurorii anticorupţie, pentru că a pretins suma de 2.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta instituţiei unei societăţi. Ieri după-amiază, Tribunalul Alba a dispus arestarea lui Tomuţ[ pentru 29 de zile. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia efectuează cercetări penale faţă de Silvestru Tomuţă, director al Casei de Cul­tură a Sindicatelor Sibiu. Potrivit DNA, în perioada de­cembrie 2011 - februarie 2012, Tomu\[, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale sibiene (denunţător în cauză) să îi remită lunar, cu titlu de mită, pe o perioadă de cinci ani, suma de 2.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta Casei de Cultură în condiţii avantajoase pentru firma denunţătorului. Acest contract fu­sese încheiat în cursul lunii decem­brie a anului trecut pe o perioadă de cinci ani, iar cuantumul chiriei (500 de euro lunar) era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spaţii ale aceleiaşi instituţii. Suma de 2.000 de euro trebuia achitată lunar, pe toată perioada de derulare a con­tractului. La data de 29 februarie, Tomuţa Silvestru a fost surprins în timp ce primea de la denunţător suma de 8.600 lei, bani reprezentând prima tranşă din banii pretinşi. Inculpatului i s-au adus la cu­noştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 29 februarie 2012, procurorii antico­rupţie au dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile. DNA face precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal regle­mentată de Codul de procedură penală necesară în vederea pro­punerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.comentarii
6 comentarii

cind vedem arestati si judecatori pentru luare de mita si trafic de influenta?
gogu
02.03.2012 04:31
Cu asta se ocupa liderii de sindicat : spaguiala pe banii membrilor. Nu stiu cum ii mai rabda pamantul . Vezi si cazul liderilor Zlatar , Pirnoiu , etc. care striga : Hotii! pe cand ei sunt fruntasii la hotie .
Lider
02.03.2012 09:49
Pe Ionica Hambasan de la A.T.C.O.M cand pune-ti mana? El are tariful de 5000 euro pt spatiile ATCOM .
pagubit
02.03.2012 10:25
Feriti-va fratilor de Dragoman(dir. casa de cultura a primariei, tatal care a inchiriat pentru fiul sau spatiul din holul de intrare) deci ''colegi'', a lasat banii pe birou si a iesit pe usa. Putina lume stie ca aceea chirie de 500euro inseamna discoteca deschisa in zilele in care nu sunt spectacole deci nu pe o luna intreaga (2-3zile pe saptamana). Dragoman si-a atins scopul: eliminandu-l pe Tomuta are discoteca deschisa non-stop.
Florin
02.03.2012 11:06
SEFUL ANAF VIOREL COMANITA (ADJUNCTUL LUI BLEJNAR) CHEMAT MAINE LA DNA DRASOV PENTRU UN DOSAR DE LUARE DE MITA DE CATEVA SUTE DE MII DE EURO, M-AM GANDIT CA POATE VA INTERESEAZA!
viorel comanita
02.03.2012 13:01
Deci fratilor ganditi-va cum sta treaba!
Herr a scapat de cel care i pune bete-n roate. Il mai are pe Dragoman caruia i s-a alocat anul acesta peste zece milioane din buget ("pentru cultura"). Deci se pot obtine bani frumosi dansand in strada. Ganditi-va ca Dragoman face parte din comisiile pentru cultura, tot el fiin cel care aloca banii pentru diferite asociatii "culturele".
Asa ca avem bani pentru cultura undeva la peste 30 milioane anual acesta fiind inclus si teatrul si strazi asfaltate ba. Ser pare ca romanului ii trebuie "circ".
Dragi concetatteni ai acestei urbe haideti sa avem grija cum votam la locale.... poate e vremea sa se gandeasca si Herr ca nu este un mic Dumnezeu.
Admin
02.03.2012 14:58
Din aceeasi categorie
Palatul Brukenthal Avrig

Electrica Furnizare

sevis

Q-House

publicare anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia