Tribuna
PNL
Director "eco" la Filarmonica de Stat din Sibiu. Cristian Lupeş merge la serviciu cu bicicleta
Andra MARINESCU
2373 vizualizari
Director
Noul director al Filarmonicii de Stat Sibiu, Cristian Lupeş, spune că s-a mutat, oficial, în oraşul de pe Cibin, de aproximativ o săptămână şi jumătate şi că la noul loc de muncă vine cu bicicleta, protejând, astfel, natura şi evitând aglomeraţia.


"Sunt în Sibiu, oficial, de o săptămână şi trei zile. Sibiul mi se pare un oraş prietenos pentru mersul pe bicicletă. Până acum, am venit la Filarmonică doar pe bicicletă. Timpii se reduc enorm", spune Cristian Lupeş, directorul Filarmonicii de Stat Sibiu, ales în urma unui concurs, după pensionarea lui Ioan Bojin.

© Arhiva Facebook Cristian Lupeş


Noul manager al Filarmonicii a mai declarat, într-o conferinţă de presă, că de fiecare dată când intră în judeţul Sibiu îi place să îşi anunţe mama.
"Îi trimit o fotografie pe WhatsApp cu plăcuţa aceea cu judeţul Sibiu. Îmi place că Sibiul este efervescent, plin de evenimente. Cel mai mult m-a atras, încă din 2009 - trebuie să recunosc - Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu. Din 2009 am simţit-o în creştere", a mai spus Lupeş.


De la fizician, la muzician


Dirijorul Cristian Lupeş este originar din Oneşti şi s-a născut într-o familie cu preocupări artistice, mama lui fiind profesor de muzică şi dirijor de cor.
A studiat Fizică-Chime la Universitatea "Babeş-Bolyai" Cluj şi la Universitatea Bucureşti. Din anul 1999, a studiat la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, în anul 2012 devenind doctor în muzică al UNMB. Timp de opt ani, Lupeş  a fost asistentul directorului executiv al Festivalului Internaţional "George Enescu", manager artistic ar Cameratei Dorin Teodorescu şi director artistic al Fundaţiei ArtContact.
Cristian Lupeş a mai spus că nu va ocupa funcţia de dirijor al Orchestrei Filarmonicii de la Sibiu, dar că dacă vreodată se va ivi ocazia o va face doar cu scopul de a ajuta la evoluţia instituţiei.
"Jobul de dirijor implică nu doar o trăire artistică, ci înseamnă un job de producător, organizator al propriului concert. Trebuie să manageriezi artistic şi logistic o masă mare de artişti. Vom încerca să fim cât mai prezenţi cu Filarmonica în concerte. Vom discuta cu Consiliul Judeţean să vedem cum putem să ne apropiem de publicul din tot judeţul. Vrem să ne păstrăm publicul fidel şi, în acelaşi timp, să ne apropiem de tineri, să îi înţelegem, să devenim relevanţi pentru ei", a declarat Cristian Lupeş, povestind, în cadrul conferinţei de presă, şi despre câteva dintre evenimentele ce vor avea loc la Filarmonica de Stat în perioada următoare.
Mandatul lui Cristian Lupeş în fruntea Filarmonicii de Stat Sibiu durează trei ani.

 

 


comentarii
6 comentarii

Cred ca eu l as fi preferat tot pe dl. CHITUTA, știu și știm toți. E face la Sibiu și e sibian ar fi făcut lucruri bune. Vad ca dl Lupes începe prost.. Conferințele se fac la sediu, la Thalia nu cu pupand poala doamnei Klemensa la CJ!!
Maria
08.08.2019 20:41
Bravo Maria!
Dana
09.08.2019 07:38
Dacă ești cumva prea trupeș / Mergi cu țoacla ,precum Lupeș !
Mentat
09.08.2019 10:37
Se observa ca omul e de la București... Genul de comportament moldovo_ sudist.. La Sibiu nu merge frate!
Silvia
10.08.2019 00:54
Am auzit că, din păcate, intre timp i s-a și furat bicicleta ...
Ana
13.08.2019 13:54
persoanele cu educatie si cultura DEOSEBITA'' sprijina succesele euroatlantice ale unui bobor luminat spre succesul final, nu meritam decat ce avem, luupes trebue exportat ca domnii conta, macelaru bebesel, sa ne putem bucura de cultura corespunzatoare nivelului nostru.sa aveti mult noroc.
dan alexianu
21.09.2019 23:38
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia