Tribuna
PNL
DIN VARĂ - O NOUĂ LEGĂTURĂ RUTIERĂ MODERNĂ CU JUDEȚUL ALBA
ADVERTORIAL
1972 vizualizari
DIN VARĂ -  O NOUĂ LEGĂTURĂ RUTIERĂ  MODERNĂ CU JUDEȚUL ALBA
Drumul va deschide încă o legătură modernă cu județul Alba

Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, a anunțat, astăzi, că odată cu finalizarea proiectului de modernizare a DJ 141 C Bogatu - Broșteni, județul Sibiu va beneficia de o nouă legătură rutieră cu județul vecin, Alba.

 

După finalizarea unuia dintre marile noastre șantiere, cel de modernizare a DJ 107 B Slimnic-Păuca (100 milioane lei), vara aceasta se vor încheia lucrările încă unei investiții importante pentru comunitatea din zonă: reabilitarea completă a DJ 141 C. Se va asigura, astfel, încă o legătură rutieră modernă cu Alba, dinspre Bogatu - Broșteni pe direcția Cenade”, a spus Cîmpean.

Locuitorii din zonă, dar nu numai ei, vor putea ajunge în acest fel, rapid și sigur, în orașe precum Blaj sau Copșa Mică și vor dispune de acces comod la autostrada Alba - Cluj.

Investiția asigură modernizarea a 10,5 km de drum județean
Investiția asigură modernizarea a 10,5 km de drum județean

Însă modernizarea DJ 141C nu s-a rezumat la atât, ci a vizat și traseul drumului din interiorul satelor Bogatu Român și Broșteni. S-au realizat, astfel, căi de acces spre proprietăți, sisteme de colectare a apelor, trotuare acolo unde a fost posibil.

Au fost realizate trotuare, accese către proprietăți, rigole carosabile
Au fost realizate trotuare, accese către proprietăți, rigole carosabile

Legăturile între toate comunitățile Sibiului, indiferent de distanța dintre ele, a fost una dintre marile noastre priorități și facem, an de an, progrese relevante. Parcurgerea distanțelor a devenit mai sigură prin investițiile Consiliului Județean, datorită lor a scăzut timpul în care mașinile de urgență ajung la sibienii de departe, iar beneficiile asociate lucrărilor de infrastructură se simt deja peste tot˝, a spus Daniela Cîmpean.

© Întâlnirile pe șantier sunt esențiale în derularea oricărei investiții

În total, în ultimii ani, s-au executat lucrări de modernizare și reparații pe nu mai puțin de 650 km de drumuri județene. Practic, în toate zonele au fost finanțate investiții sau lucrări, începând cu marile proiecte precum Agnita - Sighișoara (37 km, 5 poduri noi, 22 stații de autobuz), Păuca – Slimnic (33 km, 2 poduri), Ocna – Topârcea (15 km, 2 poduri noi), Șura Mică - Țapu (35 km, 7 poduri, 8 stații de autobuz), Copșa – Motiș (10 km, 4 poduri), Mediaș - Bârghiș (24,5 km, 5 poduri, 8 stații de autobuz), Sibiu - Cisnădie (3,4 km, pod nou pe 4 benzi, pista de biciclete, trotuare) și continuând cu intervenții la drumuri din zona Dumbrăveni, Richiș, Sibiel, la drumuri din jurul municipiului Sibiu, din zona Agnita sau din sudul județului.

În Dealul Bogatului au fost necesare consolidări cu grinzi pe piloni forați
În Dealul Bogatului au fost necesare consolidări cu grinzi pe piloni forați
Valoarea investiției este de 37 milioane lei, din fonduri nerambursabile
Valoarea investiției este de 37 milioane lei, din fonduri nerambursabile

Publicat la Comanda PNL Filiala Sibiu, cod AEP 21240015







comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica