Tribuna
Din noiembrie, Sibiul va avea Sibiu City App
Sorana MAIER
2499 vizualizari
Din noiembrie, Sibiul va avea   Sibiu City App
Destinaţia turistică şi culturală Sibiu va fi prezentă ca o aplicaţie în App Store începând din luna noiembrie, a anunţat, în conferinţa de presă, primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Municipalitatea şi o firmă specializată contractată în acest scop lucrează în prezent la proiect pentru a introduce informaţiile în această aplicaţie destinată celor care posedă un Iphone, un Ipad sau un telefon cu sistem de operare Android.
Aplicaţia se constituie ca o agendă digitală a eveni­mentelor culturale şi sportive ale Sibiului, evenimentele urmând să fie încărcate pe o platformă chiar de către cei care le organizează.
În primul rând, aplicaţia va conţine informaţii cu privire la evenimente culturale şi sportive. Aceasta va conţine şi o bază de date cu restaurante şi hoteluri din Sibiu figurate pe o hartă interactivă care e gândită să pornească de la locaţia prezentă a celui care accesează aplicaţia. Spre exemplu, dacă vă aflaţi în Piaţa Mare a oraşului şi accesaţi aplicaţia, aceasta va genera o hartă cu restaurantele şi hotelurile din această zonă.
Aplicaţia va conţine şi informaţii cu privire la obiectivele turistice şi în perspectivă va oferi şi informaţii utile.
Toate aceste informaţii vor putea fi adăugate pe platformă chiar de către organizatori/unităţi hoteliere şi de alimentaţie, prin accesarea acesteia cu ajutorul unui nume de utilizator şi o parolă. Este vorba de aceeaşi platformă de informaţii Eventya folosită de info-desk-urile de tip IPad amplasate în luna august în centrele de informare turistică şi alte 12 puncte din oraş prin intermediul unui proiect IConsult.
Aici vor putea fi găsite şi informaţii cu privire la locuri de parcare, iar în curând aplicaţia va servi şi ca o posibilitate de a plăti taxa de parcare direct de pe telefonul mobil.
Aplicaţia este ilustrată printr-o pictogramă foarte reprezentativă pentru Sibiu: obiectivul turistic Turnul Sfatului.
Aplicaţia va fi lansată în Sibiu la începutul lunii noiembrie, dar şi la Bucureşti, în cadrul Târgului de Turism al României, unde Sibiul va participa şi anul acesta.comentarii
6 comentarii

prioritatle orasului sint altele ,de fapt cine doreste sa se orientese o poate face usor si pe o harta ,orasul fiinfd mic ,te poti orienta si in orase mari ,capitale,,,,asta este important acum pentru sibiu ,,,
vm
13.09.2013 07:37
activitati culturale mai traca- mearga, dar sportive ...unde-s? ... avem o singura echipa in A la baschet si atat, restul sporturilor in Sibiu sunt de domeniul trecutului.Cu multumiri acelor gropari care ar fi trebuit macar sa-l mentina unde a fost,nu sa-l dezvolte.
goguta
13.09.2013 08:16
sibiu oras de rahat
giginio
13.09.2013 10:06
Esti un idiot. Poate vrei sa spui primar de rahat.
@giginio
13.09.2013 10:18
Evenimente culturale mai avem, dar sport doar cu bicicleta dar cu grije sa nu te rupa cainii !
Sibian
13.09.2013 12:42
Mi se pare o initiativa foarte buna si cred ca e un plus pt un oras turistic.
asd
13.09.2013 14:44
Din aceeasi categorie
Muzeul Astra

SEVIS

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia