Tribuna
Din izolare direct la probele Evaluării Naționale: "A fost ciudat să fim atât de puțini”
Liuba STARII
649 vizualizari
Din izolare direct la probele Evaluării Naționale:
© Răzvan NEGRU

Trei elevi din județul Sibiu au susținut luni și marți, în etapa specială, probele scrise ale Evaluării Naționale. Sesiunea suplimentară a fost organizată special pentru absolvenții clasei a VIII-a, care au stat în izolare din cauza coronavirusului și nu au putut să se prezinte la sesiunea anterioară. Probele scrise la Limba și Literatura română și la Matematică s-au desfășurat la Liceul Teoretic "Constantin Noica" din Sibiu.

După mai multe luni de pregătire și emoții intense, cei trei elevi au putut să răsufle ușurați. Evaluarea Națională s-a încheiat și pentru ei. Marți, examenul la Mate a început la ora 9, iar elevii au avut la dispoziție două ore ca să rezolve subiectele propuse. La ieșire din liceu, copiii au fost întâmpinați de părinții lor.

 “Oare cum se simte fata mea? Oare s-a descurcat?”, se întreabă un părinte.

Tânăra apare peste câteva minute și îl calmează: “M-am descurcat. A fost OK. Am avut nevoie de două ore, dar am reușit să le rezolv. A fost ciudat să fim atât de puțini, dar am putut să ne concentrăm mai bine la subiecte”.

“Sunt mândru de fiica mea. A stat la calculator și s-a pregătit online. Nu o puneam la treabă, timpul ei a fost numai pentru învățatul, fiindcă așa îmi place mie, copilașii trebuie să învețe. Nu o puneam să muncească până când nu își făcea lecții. Vreau din toată inima ca fiica mea să învețe, să fie un om de societate, să nu fie analfabetă și fără carte. Lucrez mult și încerc să îi ofer un viitor mai bun, ca să nu tragă ca mine cu lopată, să aibă o viață mai bună și studii decente”, spune Iancu, tatăl fetiței.

Maria a fost nevoită să stea în izolare. “A venit fratele meu din Germania și trebuia să stau 14 zile acasă, cu toate că nu am fost bolnavă, dar cum zice tata, asta e legea și trebuie s-o respectăm”, conchide eleva de la Liceul Tehnologic Cisnădie.

Absolvenții vor afla rezultatele Evaluării Naționale joi, 2 iulie. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, între orele 14 - 20. Acestea pot fi depuse sau transmise şi prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun sau transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Infinity Ink. Photography

ciclism.sibiu.ro

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia