Tribuna
Fabrica Sevis
„Din dragoste pentru Gyuri”, un spectacol pentru agnițeni și cu agnițeni
I. BÂRSAN
2289 vizualizari
„Din dragoste pentru Gyuri”,  un spectacol pentru agnițeni și cu agnițeni

Să cânți din dragoste pentru cineva poate fi un moment de plăcere artistică, dar să cânți în lumina unui idol, momentul poate fi copleșitor prin încărcătura emoțională care amplifică trăirea artistului. Această emoție au simțit-o spectatorii din Agnita, la artiștii care l-au iubit pe Ioan Gyuri Pascu și au venit în orașul lui pentru a-l comemora pe cel care, o prea scurtă vreme, a strălucit în cultura românească.

Emoția artiștilor care au cântat sub lumina lui Gyuri și din dragoste pentru el s-a transmis în mod firesc și spectatorilor prezenți în număr foarte mare la acest minunat eveniment artistic, găzduit de Casa de Cultură din Agnita și susținut de artiști de mare valoare, prieteni și colaboratori ai trubadurului agnițean. 

Ioan Oliu, coleg și prieten cu Gyuri, a organizat și prezentat spectacolul la care au participat nume reprezentative ale muzicii românești, personalități care au trăit evenimente culturale alături de Gyuri, care s-au bucurat de spiritul lui.

După ce le-a adresat un călduros salut celor prezenți în Casa de Cultură, artiști și spectatori, Ioan Oliu (Neluțu, pentru agnițeni), a anunțat prezența la acest eveniment a unei mari personalități al sportului românesc, prieten bun cu Gyuri, marele campion Ivan Patzaichin. Acesta, aplaudat de spectatori, și-a exprimat bucuria că se află în orașul natal al prietenului său, că participă la un eveniment cultural dedicat acestuia, el însuși fiind un îndrăgostit de poezie și de muzica rock.

Spectacolul a fost deschis de artiști agnițeni, începând cu  două micuţe dar talentate cântărețe, gemenele Antonia şi Cezara Gînfălean. Au fost primiți  cu aplauze doctorul Dan Filip și soția lui Liliana, o chitară şi două voci calde,  care prin muzică și versuri au deschis ușa spre spațiul spiritual a lui Gyuri. Tot ca agnițean, prieten și coleg cu Gyuri, Ioan Oliu a adus prin cântecele sale un omagiu celui pe care nu vrea să-l vadă trecut în uitare.

Apoi, solo sau în grup, prietenii și colegii de spectacole veniți în Agnita din dragoste pentru Gyuri, Mircea Vintilă, Emeric Imre, Victor Solomon,Dinu Olărașu, Radu Captari, Dorin Andone, Dinu Olărașu, Izabela Barbu, Zoltan Octavian Butuc, Cristi Dumitrașcu, Puiu Ivanițchi, George Surluceanu, Ionuț Bârsan, Felicia Pop și Cornel Băgaian au cântat în amintirea lui. S-a cântat mult, s-a cântat cu chitare reci, a dominat muzica folk, s-au spus versuri, cuvintele s-au combinat armonios cu muzica și spectatorii au cântat împreună cu actorii, trăind un minunat moment în spiritul celui care a fost Ioan Gyuri Pascu pentru România - Gyuri pentru agnițeni. 

Spectacolul dedicat marelui artist a fost precedat de un moment religios oficiat la mormântul acestuia de către alt coleg și prieten, preotul Mihai Naicu, la care au participat prietenii lui Gyuri din Agnita și cei veniți să-l comemoreze.

Vinovat de acest eveniment cultural deosebit a fost Ioan Oliu, agnițeanul cu inimă mare, stabilit acum în Irlanda, dar cu sufletul uitat acasă, în orașul copilăriei și tinereții sale. Le-a mulțumit celor care l-au ajutat să realizeze comemorarea prietenului său; Pensiunea Elisabeta, Magazinul Carnex, Pizzeria Calțone, primarului Ioan Dragoman și consilierilor Luci Cioca, Radu Curceanu și Horia Silivestru.

A fost al treilea eveniment dedicat lui Ioan Gyuri Pascu, organizat în Agnita în acest an,  toate fiind susținute de prietenii lui și  desfășurându-se cu sala plină. 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia