Tribuna
Sevis
Din 1996 în Sibiu, de 25 de ani împreună
Din 1996 în Sibiu, de 25 de ani împreună

În data de 01 iunie 2021 Bilstein a aniversat 25 de ani de prezentă în Sibiu. Un test al timpului trecut cu brio, un slalom printre reușite, proiecte de succes și momente dificile din care am învățat și pe care le-am depașit mereu împreună, mereu mai puternici! După 25 de ani, este cu adevărat remarcabil că 109 colegi dintre cei cu care am pornit la drum au împlinit un sfert de veac de activitate în familia Bilstein. Le mulțumim atât lor cât și tuturor angajaților că au fost alături de noi în tot acest timp aducându-și contribuția prin loialitatea lor la tot ceea ce am realizat de-a lungul timpului.

Istoria Bilstein în Sibiu începe prin înfiinţarea societăţii mixte romano-germane Bilstein Compa S.A. De altfel, aceasta a reprezentat prima investiţie privată străină în România. Pe de o parte, Bilstein a contribuit cu tehnologia de vârf şi o îndelungată experienţă în fabricarea amortizoarelor, iar pe de altă parte, partenerul român Compa a contribuit cu spaţiul de producţie, echipamente, personal calificat şi experienţă în fabricarea de amortizoare şi echilibroare pentru autovehiculele româneşti.

Anii următori înfiinţării au adus modificări majore în fabrica de la Sibiu. Treptat, au avut loc modernizarea şi creşterea capacităţii liniilor de producţie. Investiţiile în tehnologie şi în pregătirea personalului nu au întârziat să dea rezultate. Bilstein Compa livra amortizoare echipament original către cei mai prestigioşi constructori de autoturisme din Europa, îmbogăţindu-şi constant portofoliul de clienţi şi de produse.

De-a lungul timpului, compania a trecut prin schimbări de denumire (Krupp Bilstein Compa SA, ThyssenKrupp Bilstein Compa S.A. iar după vânzarea capitalului de acţiuni al Compa către Thyssenkrupp Bilstein, compania a funcţionat şi funcţionează până în prezent sub titulatura Thyssenkrupp Bilstein SA) prin schimbări organizaţionale şi procese de certificare în conformitate cu standardele industriei, prin procese de îmbunătăţire continuă, industrializare, optimizare si digitalizare.

Compania a crescut constant atât ca număr de angajaţi şi cifră de afaceri cât şi din punct de vedere al performanţei, calităţii şi stabilităţii. Thyssenkrupp Bilstein S.A. face parte din grupul internaţional Thyssenkrupp, divizia Automotive Technology. Această divizie are o acoperire globală, fiind prezentă în peste 60 de locaţii pe patru continente, cu peste 26.000 de angajaţi.

Rezultatele obţinute la Sibiu au generat noi şi noi investiţii. Anul 2017 marchează o etapă importantă a creşterii noastre, odată cu inaugurarea unei noi fabrici, Plant Sibiu 2, în Zona Industrială de Vest a Sibiului, cu o suprafaţă de circa două ori şi jumătate mai mare decât fabrica iniţială. La noul sediu al companiei sunt fabricate sisteme de amortizoare pentru clienţi precum Daimler, Jaguar Land Rover, Maserati şi Porsche. Compania a investit aproximativ 60 milioane Euro în construcţia noii fabrici de amortizoare si a creat peste 300 de noi locuri de muncă.

În prezent, operăm în trei fabrici pe raza municipiului Sibiu, iar în luna iulie 2020 a fost finalizată o nouă construcţie, mai exact extinderea capacităţii de producţie Plant Sibiu 2 printr-o clădire modernă care include linii de producţie, depozite, laboratoare de calitate, ateliere de mentenanţă şi spaţii pentru birouri. În ansamblu, în ultimii patru ani au fost realizate investiţii de peste 100 milioane de Euro la Sibiu.

La ceas aniversar, domnul Radu Betea, CEO şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Thyssenkrupp Bilstein Sibiu a declarat: „Primul meu gând de recunoştinţă se îndreaptă către angajaţii companiei care stau la baza succesului din ultimii 25 de ani. De asemenea doresc să le mulţumesc acţionarilor pentru încrederea acordată echipei din Sibiu şi totodată autorităţilor locale şi judeţene pentru sprijinul acordat în toată această perioadă. Un gând bun se îndreaptă şi către Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu pentru buna colaborare.

Suntem apropiaţi oraşului şi comunităţii din care facem parte. Considerăm că avem datoria de a ne implica în cauzele comunitare, sociale şi de mediu ale comunităţii şi astfel am răspuns de fiecare dată prompt şi ne-am mobilizat pentru diverse activităţi de responsabilitate socială. De la campanii de donaţii, fiind printre primele companii care au răspuns apelului Spitalului Judeţean Sibiu în lupta sa din primele luni ale pandemiei Covid-19 până la campanii umanitare pentru diverse cazuri sociale, participarea la evenimente sportive de tradiţie în Sibiu şi acţiuni de împădurire.

Consider că fabricile noastre din Sibiu sunt un mediu de lucru propice, în care spiritul de echipă, hărnicia şi loialitatea sunt apreciate. Ne dezvoltăm în continuare şi creăm noi locuri de muncă, aşadar îi invit pe toţi cei care doresc să se alăture echipei noastre să o facă cu inima deschisă, entuziasm şi încre­dere în echipa Bilstein. Cu precădere în ultimii 15 ani am adus un volum mare de investiţii în cele trei locaţii ale noastre din Sibiu asigurând astfel stabilitate şi predic­tibilitate pentru peste 1000 de familii.”

După 25 de ani de activitate, suntem o companie matură, responsabilă şi un partener de încredere, dar în egală măsură ne-am păstrat spiritul tânăr, inovator şi dinamic. Precum un tânăr de 25 de ani, cu perspective nelimitate, entuziasm şi “toată viaţa înainte” avem încredere că anii ce vor urma vor aduce noi proiecte interesante, oportunităţi de creştere şi multe reuşite în echipa Thyssenkrupp Bilstein.


comentarii
1 comentarii

Bai trantorilor, treceti carpatii si angajati oameni la locul lor de bastina!
Ati distrus un oras cu relocarea tuturor muncitorilor din sudul tarii (si nu numai) la sibiu!

Marsh de-aci, toate multinationalele axate pe productie, sa-si deschida sucursale dincolo de carpati! Nemernici ce sunteti, putori ordinare!
la munca bah cu multinationale voastre!
11.06.2021 11:04
Din aceeasi categorie
O istorie ragasita

sibiu-turism

Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Anunturi Tribuna

EVENIMENT TV

Comunicat_de_Presa_benef-finali-2 - finalizare

comunicat-incheiere-proiect-dabo

Vacanta Eurotrip
info
PORTAL MEDICAL
Licitatie publica

accentmedia