Tribuna
DGASPC Sibiu vrea să mărească numărul asistenților maternali
DGASPC Sibiu vrea să mărească numărul asistenților maternali
© Arhiva TRIBUNA
Cei care sunt interesați de profesia de asistent maternal sunt așteptați la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu. Instituția face parte din proiectul "TEAM - UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor", derulat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu cele 47 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de la nivelul județelor și sectoarelor municipiului București.


Scopul proiectului îl constituie creșterea calității sistemului de asistență socială și a numărului de asistenți maternali la nivelul comunității, prin introducerea de instrumente și proceduri și prin îmbunătățirea nivelului de competențe al profesioniștilor din sistem.
Potrivit inițiatorilor proiectului, rezultatele așteptate sunt următoarele: un set de proceduri de lucru destinat activității desfășurate de asistenții maternali elaborat;  42 de seminarii de diseminare și instruire organizate în scopul aplicării unitare a setului de proceduri create; platformă digitală creată și dezvoltată la nivel național, conținând module de tip e-learning, module de educație digitală și baze de date relevante pentru rețeaua de asistență maternală și personalul specializat din sistem; 15.000 de persoane selectate în vederea participării la cursul de formare continua; un program de formare profesională și suport de curs elaborate; un program de formare profesională susținut pentru 15.000 de asistenți maternali; campanie de informare și conștientizare derulată; rețea de asistență maternală dezvoltată; cheltuieli salariale aferente remunerației asistenților maternali existenți în sistem din 2014 până în anul 2018 și a celor nou angajați începând cu anul 2019.
Durata de implementare a proiectului este de 120 de luni (ianuarie 2014-decembrie 2023), iar valoarea totală a acestuia este de 2.657.162.612,32 lei, din care 2.243.584.251,47 lei contribuția financiară din partea Uniunii Europene, 332.365.653,29 lei buget național și 81.212.707,56 lei contribuție proprie a beneficiarului/partenerilor.
În judeţul Sibiu, prin intermediul proiectului "TEAM UP", au fost atestate 18 persoane în vederea angajării ca asistenţi maternali.
Persoanele interesate de profesia de asistent maternal profesionist sunt aşteptate să se prezinte la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu, din strada Mitropoliei nr. 2 Sibiu, sau telefonic, să contacteze Serviciul Management de caz pentru Asistenţă Maternală la 0269/232066, pentru a primi toate informaţiile necesare şi a fi consiliate de specialiştii Serviciului. (A. M.)

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia