Tribuna
DGASPC Sibiu recrutează asistenţi maternali profesionişti
DGASPC Sibiu recrutează asistenţi maternali profesionişti

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, continuă campania de recrutare și identificare de persoane interesate să exercite profesia de asistent maternal profesionist  în cadrul Proiectului „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor” .

Pentru copil, familia este mediul cel mai favorabil pentru formarea și dezvoltarea sa, asigurându-i condiții pentru ca acesta să se simtă în siguranță și protejat atât fizic cât și psihic în orice perioadă a veții lui. Familia este mediul esențial pentru destinul copilului.

În Sibiu, la sfârșitul anului 2021, 55 de copii au cunoscut dragostea din sânul unei adevărate familii, în grija asistentului maternal profesionist.

Asistentul maternal profesionist este o persoana fizică, atestată, care asigură prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său, creșterea, îngrijirea și educarea copilului pe care îl primește în plasament.

“Dacă vrei să devii asistent maternal profesionist, poți aplica la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sibiu, care își dezvoltă rețeaua de asistenți maternali și face o selectie în vederea a-testării și angajării persoanelor interesate. Asistentii maternali se preocupă de integrarea copilului în viața socială (înscrierea la grădiniță, școală etc.), de cresterea și îngrijirea copilului, de pregătirea copilul în vederea integrării în familia naturală", spun reprezentanții DGASPC Sibiu.

Cei interesati sa devină asistenți maternali trebuie să parcurgă procesul de atestare, respectiv evaluarea socială, psihologică, cursul de formare inițială.

Asistentii maternali primesc un salariu de baza și sporuri (vechime,copil cu handicap etc.), iar copilul luat in plasament primeste alocatie de stat și alocație de plasament.

Persoanele apte de muncă, cu domiciliul pe raza județului Sibiu, ce dispun de spaţiu locativ, nu au probleme de sănătate şi doresc să îngrijească la domiciliul propriu un copil, sunt rugate să sune la numărul de telefon 0751174404 - expert implementare Adela Demian sau tel.0269/232066 int.31 Serviciul Management de Caz pentru Asistență Maternală.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
SEVIS

Compa

Clinica Saneos

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA