Tribuna
PNL
DGASPC Sibiu continuă să recruteze asistenți maternali profesioniști
DGASPC Sibiu continuă să recruteze asistenți maternali profesioniști
© Arhiva TRIBUNA
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului recrutează asistenți maternali profesioniști. DGASPC este partener în cadrul proiectului ”TEAM UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cofinanțat din Fondul Social European, al cărui beneficiar este Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.


"Grupul beneficiar al serviciilor asistenților maternali profesioniști îI reprezintă copiii aflați în dificultate, proveniți din maternități, spitale, familii și din centre.Pot fi atestate ca și asistent maternal profesionist numai persoanele care îndeplinesc următoarele condiții: au domiciliul pe raza județului Sibiu; au capacitate deplină de exercitiu; au absolvit minimum opt clase; prin comportamentul lor în societate, starea sănătăţii şi profilul lor psihologic, prezintă garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creșterea, îngrijirea și educarea copiilor săi; au în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv pe cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament; solicitanții și persoanele care locuiesc împreună cu aceștia nu au suferit condamnări pentru săvârșirea unor infracțiuni", arată DGASPC Sibiu.
Potrivit instituției, nu pot fi asistenți maternali profesioniști persoanele care au fost condamnate prin hotărăre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârșirea cu intenție a unei infracțiuni. De asemenea, nu poate fi un astfel de asistent părintele decăzut din drepturile părintești sau cel al cărui copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și nici persoana care suferă de boli cronice transmisibile.
"Dacă aveţi abilităţi în munca cu copiii, doriţi să ajutaţi copiii aflați în dificultate, doriţi să creşteţi, să îngrijiţi şi să educaţi copii la domiciliul dumneavoastră, vă rugăm să vă adresați, pentru mai multe informații și pentru a fi consiliați de specialiști, Serviciului Management de Caz pentru Asistență Maternală din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu, din strada Mitropoliei nr. 2, Sibiu", este apelul DGASPC Sibiu. 
Informații suplimentare pot fi obținute apelând numărul de telefon 0269/232066, interior 31.
Programul de lucru este  de luni până joi, între orele  - 16.30 și vineri în intervalul orar 8 - 14. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
jidvei

qhouse sibiu

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia