Continental
Tribuna
DGASPC caută asistenţi maternali profesionişti
Andra MARINESCU
1506 vizualizari
DGASPC caută asistenţi maternali profesionişti
© Arhiva TRIBUNA
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu recrutează asistenţi maternali profesionişti. Salariul este 1.900 lei/ lună.


Persoanele interesate pentru posturile de asistenţi maternali profesionişti trebuie să se prezinte la sediul DGASPC de pe strada Mitropoliei nr. 2, la Serviciul Management de Caz pentru Asistenţă Maternală, sau să sune la 0269/ 232.066, interior 42, 43, pentru a primi toate informaţiile necesare şi a fi consiliate de specialişti.


Cine poate fi asistent maternal profesionist


Pentru a deveni asistent maternal profesionist, candidaţii trebuie ţinut cont de câteva condiţii: să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să aibă domiciliul în judeţul Sibiu şi să aibă acces la servicii medicale şi servicii educative; prin comportamentul său în societate, starea sănătăţii şi profilul psihologic, să prezinte garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor săi; să aibă în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utlizatorilor săi; să aibă minimum 10 clase absolvite; să manifeste o atitudine non-discriminatorie indiferent de vârsta copilului, apartenenţa etnică, religie, stare de sănătate; să fie dispusă şi să aibă capacitatea să primească copil/copii în plasament în regim de urgenţă, cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani, având in vedere situaţia de risc.


Cine NU poate fi asistent maternal profesionist


Nu poate fi asistent maternal profesionist: persoana care a suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească, rămasă definitivă pentru săvârşirea unei infracţiuni care ar face-o incompatibilă cu profesia de asistent maternal profesionist; părintele decăzut din drepturile părinteşti sau căruia i-au fost interzise sau limitate drepturile părinteşti prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă; persoana care suferă de boli cronice psihice sau boli cronice transmisibile; persoana care are proprii copii daţi în plasament.
Mai multe informaţii referitoare la condiţiile de atestare ca asistent maternal profesionist (AMP) pot fi găsite şi pe site-ul DGASPC Sibiu, www.dasib.ro .
Facilităţi financiare
Facilităţile financiare acordate pentru creşterea şi îngrijirea copilului în asistenţă maternală sunt: salariul asistentului maternal (minim pe economie - 1900 lei/lună); spor de 15% pentru al II- lea copil dat în plasament; alocaţia lunară de plasament în cuantum de 600 lei/copil, iar dacă copilul este încadrat în grad de handicap, beneficiază de alocaţie lunară de plasament majorată cu 50%, respectiv 900 lei; alocaţia de stat pentru copil: - pentru copilul cu vârsta până la 2 ani sau pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap - 200 lei/luna; pentru copilul de peste doi ani - 84 lei/lună; pentru copilul peste 3 ani încadrat în grad de handicap - 168 lei/lună.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Publica anunturi

Vacanta Eurotrip
info
Apa Canal
Licitatie publica

accentmedia