Tribuna
Dezastru în Agnita şi Iacobeni: zeci de locuinţe inundate, un drum închis, oameni disperaţi blocaţi în maşină
Laura BUCIU
7704 vizualizari
Dezastru în Agnita şi Iacobeni: zeci de locuinţe inundate, un drum închis, oameni disperaţi blocaţi în maşină

Două persoane aflate în trafic au fost salvate de pompieri, vineri, după ce maşina lor a fost surprinsă de aluviuni în zona Agnita. Alte echipaje de pompieri au intervenit pentru evacuarea apei din locuinţe.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Bianca Săbău, a declarat că o femeie şi un bărbat, aflaţi într-un autoturism, au fost surprinşi de aluviuni, în trafic.

„Cele două persoane, o femeie şi un bărbat, se aflau într-un autoturism, ei fiind salvaţi de echipaje ale ISU Sibiu. Persoanele se aflau în deplasare în autoturism, pe DJ 106, la 6 kilometri de Agnita, circulând spre Sighişoara”, a declarat Bianca Săbău, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Se pare că cei doi au sunat la 112 după ce li s-a defectat blocul motor şi au văzut cum aluviunile de pe dealurile din zonă vin spre şosea.

Mai multe echipaje de pompieri au intervenit în oraşul Agnita, pe strada Bisericii, pentru evacuarea apei din subsolul a patru imobile.

Un alt echipaj de pompieri a intervenit, vineri, şi în Sibiu, unde, în urma precipitaţiilor căzute într-un interval scurt, parterul unui imobil s-a inundat.

 

Drumul spre Iacobeni, închis. Zeci de gospodării inundate

 

Un număr de 30 de locuinţe din comuna Iacobeni au  fost afectate, vineri, de inundaţii, iar drumul de acces a fost blocat mai mult timp.

„Ca urmare a manifestărilor fenomenelor meteorologice periculoase, din primele evaluări, în localitatea Iacobeni au fost afectate aproximativ 30 de gospodării şi anexe, iar drumul de acces în localitate a fost blocat”, a mai declarat Săbău.

Săbău a precizat că ISU Sibu a intervenit în Iacobeni cu peste 20 de pompieri, cu trei autospeciale, două motopompe remorcable, o motopompă transportabilă şi cu mai multe electropompe pentru evacuarea apei acumulate în gospodării şi pentru deblocarea drumului de acces în Iacobeni.

Mai multe localităţi din nordul judeţului Sibiu, printre care şi Agnita şi Iacobeni , se află sub atenţionare de cod portocaliu de ploaie.

Foto: ISU Sibiu


comentarii
1 comentarii

de pe vremea lui ciorbea pnt/premier sau dat drumul la taieri masive de padure
urmeaza .....boc...poanta...julien.....
ce va asteptati sa ocoleasca ploaia localitatile?
ardeo
30.07.2016 20:18
Din aceeasi categorie
SEVIS

E-pneu

PARCUL MEMORIAL  MULTICULTURA

Vacanta Eurotrip
info
A.D.I. Eco Sibiu
EVENIMENT TV
Muzeul Astra
codul postal
VISA MEDICA
Licitatie publica

accentmedia