Tribuna
PNL
Deszăpezirea în Sibiu și Păltiniș cu 15 autospeciale, aproape 3.000 tone de sare, 700 de nisip și parc suplimentar pentru căderile masive de zăpadă
Sorana MAIER
1907 vizualizari
Deszăpezirea în Sibiu și Păltiniș cu 15 autospeciale, aproape 3.000 tone de sare, 700 de nisip și parc suplimentar pentru căderile masive de zăpadă

Deszăpezirea Sibiului și a Păltinișului va fi făcută iarna aceasta cu 15 utilaje pe care Primăria Sibiu le-a solicitat prin procedura de achiziție publică a acestor servicii.

În ultima ședință de Consiliu Local, consilierii au aprobat componența colectivului de coordonare a activităților de deszăpezire pentru perioada 29.11.2019 - 30.04.2020, care va fi condus de viceprimarul Corina Bokor, și a prevăzut principalele măsuri de care va fi nevoie.

Planul Primăriei Sibiu prevede asigurarea cu utilaje conform documentaţiei de atribuire a contractului de achiziție publică a serviciilor de salubrizare stradală şi deszăpezire, respectiv  15 autospeciale pentru împrăştiat material antiderapant, din care 13 dotate cu plug si 5 utilaje pentru îndepărtatul mecanizat al zăpezii. Este prevăzută, de asemenea, asigurarea stocurilor de material antiderapant care va însemna 2894,78 tone sare (clorură de sodiu); 39,90 tone inhibitori de coroziune; 359,41 tone produs lichid pentru deszăpezire și 700 tone nisip cu sare.

Pentru situația în care vor fi căderi masive de zăpadă va trebui menținut în stare de funcţionare un parc auto specific.

Deszăpezirea în municipiul Sibiu o va asigura Asocierea Salubritatea S.A. în calitate de lider, și Terra Building, asociat.

„Programul propus vizează domeniul, acţiunile care se vor întreprinde și responsabilii având ca obiectiv principal desfășurarea în condiții corespunzătoare a activităților de deszăpezire, asigurarea circulaţiei pe drumurile publice, furnizarea agentului termic, alimentarea cu apă caldă și rece, asigurarea stocurilor de material necesar, a utilajelor și pregătirea personalului de intervenţie operativă”, este prevăzut în proiectul votat de consilierii locali.

 

 

 

comentarii
2 comentarii

Tot cu sare?
Titi
05.12.2019 05:49
@titi: pai cu ce altceva? clorura de magneziu dau primariile din marile orase europene, nisipul nu cred ca ai vrea sa ti-l dea in bot rafalele de vant din primavara. bucura-te ca ai unde merge sa-ti dai jos sarea de sub masina singur!
gicu
05.12.2019 13:36
Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia