Tribuna
Deszăpezire non-stop
Laura BUCIU
3626 vizualizari
Deszăpezire non-stop
Începând de ieri noapte, zăpada a căzut peste tot judeţul, drumarii sibienii fiind astfel în alertă. Până ieri seară, pe drumurile judeţene şi naţionale, chiar dacă ninsoarea a căzut aproape permanent, nu s-au înregistrat blocaje în trafic. Firmele de deszăpezire au acţionat toată ziua, însă traficul s-a desfăşurat în condiţii de iarnă. Aşa cum era de aşteptat, nervii şoferilor au fost întinşi la maxim, traficul fiind îngreunat serios de cantitatea importantă de zăpadă căzută.
La Sibiu, deszăpezire cu clorură de magneziu şi sare
Primăria Municipiului Sibiu, prin intermediul firmei SC Schuster & Co Ecologic a intervenit în ultimele două zile, pentru deszăpezirea principalelor artere rutiere din oraş cu 4 autovehicule pentru împrăştierea materialului autoderapant, 1 autospecială pentru curăţatul trotuarelor şi un utilaj cu care a fost împrăştiată soluţia de clorură de magneziu şi sare. Pentru a asigura condiţii bune de trafic în municipiul Sibiu, echipele de lucru au intervenit pe traseele obişnuite în funcţie de priorităţi, pante, viaducte, DN1, străzi cu trafic greu, artere principale, dar şi pe străzile din cartiere fără a întâmpina niciun fel de probleme. Municipalitatea sibiană a achiziţionat în toamna anului trecut următoarele cantităţi de materiale pentru operaţiunile de deszăpezire: 1000 de tone de clorură de sodiu (sare), 100 de tone de clorură de magneziu şi 150 de metri cubi de nisip. Aceste cantităţi le-au completat pe cele care existau la vremea respectivă în stocul propriu  - 200 de tone de sare şi 100 de tone de clorură de magneziu.

Păltinişul "călcat" de utilaje

Din cauza zăpezii căzute în cursul zilei de ieri, utilajele societăţii "Drumuri şi Poduri" au acţionat aproape non-stop, pentru a degaja partea carosabilă a drumurilor judeţene. Drumarii sibieni au intevenit  cu tractoarele şi cu material antiderapant, sare şi nisip. Tronsoanele care au creat cele mai multe probleme au fost Sibiu- Răşinari - Păltiniş, Sălişte - Jina, Sadu - Cisnădie şi Sibiu - Nocrich - Bârghiş, cunoscute ca fiind cele mai "sensibile" pe timp de iarnă. Cu toate că stratul de zăpadă măsoară în jur de 30 de cm, circulaţia spre şi dinspre Păltiniş s-a desfăşurat, ieri, normal, traficul fiind destul de redus. Drumarii sibieni se aştepată ca începând de atăzi, traficul să crească simţitor, mai ales că au fost anunţaţi că în acest week-end vor urca spre Păltiniş mai multe autocare cu turişti. Potrivit prognozei meteo, aflată la comandamentul judeţean de deszăpezire, ninsoarea va continua şi astăzi. Şoferii sunt rugaţi să-şi pregătească autovehiculele de iarnă, iar pentru cei care au probleme în trafic a fost pus la dispoziţie un număr de telefon - 0269/21.08.84.

La deszăpezire cu noaptea-n cap

Secţia Drumuri Naţionale Sibiu împreună cu firmele care asigură activitatea de deszăpezire pe drumurile naţionale au început curăţirea părţii carosabile de ieri dimineaţă, în jurul orei 4. Se lucrează cu toate utilajele, plus încărcătoare cu material antiderapant. Au fost împrăştiate sare şi nisip, iar în unele zone s-a apelat şi la clorura de calciu, pe DN1. S-a acţionat aproape non-stop pe DN1, DN 7 şi DN 14.  "Nu am avut blocaje rutiere"- spune Liviu Creţu, directorul Secţiei Drumuri Naţionale Sibiu. comentarii
15 comentarii

Nu am intalnit nici un utilaj de dezapezire pe nici o artera principala din Sibiu,deci oamenii nu-si fac treaba deloc.Vedeti cat de mare este zapada pe M.Viteazu,ca si exemplu.
radu
20.02.2009 01:18
Cred ca este vorba de o alta zi din alt an, sau alt judet.In Sibiu ma indoiesc, sau au lucrat sub acoperire.....
Cristi
20.02.2009 07:50
aseara pe la ora 19 pe nici o artera din sibiu nu se actiona.era zapada alunecoasa peste tot.bataie de joc!
alex
20.02.2009 08:05
ce lipsa de profesionalism...sunteti de 2 bani; nu se mai numeste "schuster" cred ca de 1 an cel putin. Vad ca sunt cititorii, pe care nu ii meritati de altfel, mai informati decat voi.
cineva
20.02.2009 08:24
b.dul Victoriei plin de zapada si aseara si azi dimineata
x
20.02.2009 08:26
ce alerta? ce deszapezire? unde? ca in sibiu e ca la tara
...
gluma
20.02.2009 08:41
bai oameni ... intelegeti ca plugul nu se pune jos numai cand stratul de zapada depaseste 7-10 cm, iar la gropile care sunt pe unele strazi si denivelari risti sa rupi lama, sau sa strambi instalatia hidraulica de la plug ... apoi nu e voie sa arunci cu nisip in oras (hot. a primariei), de substanta speciala care topeste zapada primaria sunt sigur ca nu are bani, asa ca au dat si ei cu sare ... va spun sigur ca am vazut masini de deszapezire care imprastiau sare si seara unele au pus si plugul jos dar nu avea oricum nici un efect... problema e ca ne vaitam la 4 cm de zapada - a-ti uitat ca alta data ningea jumate de metru - atunci sa vezi tragedie !?!
george
20.02.2009 08:48
Clorura aia face mai mult rau daca dupa ce se inmoaie zapada, nu este inlaturata de pe carosabil. Danseaza masina pe zloata formata si daca nu esti bun sofer risti sa ajungi in vreun sant.
Utilajele alea cu lama in fata unde sunt?
Si.... domnul george, nu ma intereseaza justificarile nimanui, platesc impozite, vreau drumuri curate!
??
20.02.2009 09:14
ok clorura face rau, desi e singura alternativa la nisip si sare pt. ca nu afecteaza compozitia asfaltului si dupa uscare ramane drumul curat, nu ca si in cazul sarii care dauneaza compozitiei asfaltului iar praful din nisipul ramas dupa uscarea drumului care se va ridica in aer (vezi primaverile din anii trecuti cand a fost atata praf in aer incat s-a interzis a se mai folosi nisip pt. combaterea poleiului in oras).
tot george
20.02.2009 09:42
Pe vremuri cand ningea se interzicea circulatia autovehicolelor luni de zile.
iarna
20.02.2009 10:15
"pentru deszăpezirea principalelor artere rutiere din oraş cu 4 autovehicule pentru
MB
20.02.2009 10:54
ba baieti, cand o sa pricepem si noi ca daca ninge, ninge si pace. deszapezire intsant nu exista nicaieri. Candi ninge, stai dracu acasa, nu te plimbi prin oras. Ii lasi si pe aia cu utilaje sa deszapezeasca cat pot. Da daca ninege non stop, cum dracu vreti sa va facqa drum ca vara? si mai e o chestie: luati-va cauciucuri ca lumea, nu porcarii sau lanturi, daca tot vreti sa circulati!
desteptu
20.02.2009 11:44
"Candi ninge, stai dracu acasa, nu te plimbi prin oras." Atunci si impozitele sa fie protortionale cu numarul de zile in care pot circula.
pentru desteptu
20.02.2009 14:10
Lasa-l domne pe ala cu coarne afara din discutie, si-asa cam numai pe el il mai asculta lumea azi, de-aia suntem asa rai. Nu maintereseaza ca ninge non-stop. De-aia platesc la stat, ca sa am conditii, sa pot sofa in siguranta. Ce-ai face, daca ar trebui sa ajungi la spital pe vremea asta? Probabil ca n-ai mai ajunge deloc...ai ramane "forever" acasa. Minciuni gogonate iar in Tribuna. Azi noapte la 12 era varza orasul, ca pe o partie neintretinuta. Si azi dimineata, cand s-a oprit ninsoarea, in toiul traficului, la 8, astia curatau strazile. Halal conducere a orasului la faza asta...bineinteles ca pe Balea era boboc.
un sofer catre "desteptu'"
20.02.2009 14:19
oare de ce se fac alegerile numai vara?
alegeri
20.02.2009 14:39
Din aceeasi categorie
ADR CENTRU

Primaria SIBIU

Management Salubrizare si Protectia Mediului

Pefoc
A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Comunicat Hoghilag
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA