Tribuna
Fabrica Sevis
Despre singurătate și supraviețuire, la Cinemateca Astra Film
Despre singurătate și supraviețuire, la Cinemateca Astra Film

Cinemateca Astra Film prezintă 1 Building and 40 People Dancing / 1 clădire și 40 de oameni dansează, filmul de absolvire a lui Miki Polonski, care primea în 2016, la Astra Film Festival, premiul pentru cel mai bun documentar studenţesc - Best DocSchool Award, pentru modul matur şi asumat în care regizorul abordează subiectul, personajele, imaginea şi muzica, care întregesc un tablou unitar al relaţiei spaţiu locuit - locatari.

 

Ce se află în spatele ușilor închise? Polonski filma ceva scurt în clădirea unde locuia unchiul lui, Sioma, pentru scurtmetrajul de facultate Ten Buildings Away (care a obținut numeroase premii), când și-a dat seama că ar vrea să facă un documentar despre oamenii care locuiesc acolo. A aplicat cu ideea la o finanțare și a câștigat premiul I. 1 Building and 40 People Dancing e filmul lui de absolvire.

 

„ Când mi-a venit ideea filmului mă înfuria cum au fost luați oamenii ăștia și puși în spatele acelor uși. Mă întrebam cine a putut să construiască așa ceva. Arhitectural, clădirea evocă o închisoare. Și mă înnebunea chestia asta.

 

Dar singurătatea e evidentă. E chiar mai extremă decât o arată documentarul. Cumva, eu am încercat să găsesc la fiecare personaj lucrul ăla care-l menține în viață, care încă îl motivează." Miki Polonski într-un interviu acordat Sub 25 (interviul complet poate fi citit aici  https://bit.ly/3iyYBPo  )

 

 

29 iulie • ora 19:00 • Piața Mică nr. 11

 

1 Building and 40 People Dancing / 1 clădire și 40 de oameni dansează

 

Cel mai bun film din Competiția DocSchool, ediția  #AFF2016

Miki Polonski • Israel • 2015 • 48’

 

Explorând relația dintre oameni și locuinţele lor, filmul este un duios mozaic vivant, ce îşi concentrează privirea asupra locuitorilor vârstnici ai unei clădiri de locuințe publice. Pentru protagoniști, proximitatea acționează precum un catalizator al empatiei şi complicităţii, înfăţişandu-i în acelaşi timp ca indivizi și ca parte organică a unui întreg. În mod emblematic, facem pentru prima dată cunoştinţă cu personajele în spațiul comun al holurilor, prin relațiile închegate între ei. Încetul cu încetul aceştia dezvăluie detalii deopotrivă sfâşietoare şi inspiratoare din poveștile lor de viață, ei fiind cei ce decid în ce mod şi în ce măsură împărtăşesc în faţa camerelor.

Adoptând o privire imparţială şi plină de înțelegere, regizorul Miki Polonski creează o serie de portrete sincere, cu un ochi fin pentru surpinderea esenţei vieţii interioare a oamenilor şi a delicateţii emoțiilor lor.

 

Miki Polonski este un regizor israelian, care a studiat Cinema și Științe umaniste la Școala de Artă din Tel Aviv, instituție care l-a premiat cu o bursă de excelență. Scurtmetrajul său, Ten Buildings Away a fost selecţionat pentru secţiunea Cinéfondation a Festivalului de Film de la Cannes în 2015, câştigând de asemenea premii la festivaluri din Poitiers (Franţa), Chicago (SAU) şi Torun (Polonia). Albina 12 a obţinut Menţiunea Specială a Juriului în cadrul Festivalului Internaţional de Film Studenţesc Tel Aviv 2013 şi a ajuns pe lista scurtă a premiului Ophir pentru Scurtmetraj.

 

Proiecțiile Cinematecii Astra Film vor avea loc la sediul Astra Film din Sibiu, Piața Mică, nr. 11, locul în care se pun în vânzare biletele, cu 15  minute înaintea fiecărei proiecții. Prețul unui bilet este de 10 lei (adulți) și 5 lei (elevi / studenți / pensionari). Accesul se face doar pe bază de rezervare la 0751166516. sau completând Formularul online.

Desfășurarea evenimentului implică respectarea tuturor măsurilor de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. 

 

Cinemateca ASTRA FILM a făcut parte din programul Sibiu Capitală Culturală Europeană cu titlul 365 de ferestre spre lume, fiind singurul proiect cultural cu desfăşurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionaţi ai filmului documentar au avut şansa de a se întâlni cu producţii valoroase din întreaga lume la Cinemateca ASTRA FILM.

Cinemateca Astra Film este un proiect organizat de Astra Film, CNM Astra, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

 

comentarii
1 comentarii

Numele meu este Lilian N. Aceasta este o zi foarte plină de bucurie din viața mea, datorită ajutorului pe care mi l-a dat Dr.saguru, ajutându-mă să-l recuperez pe fostul meu soț cu vraja lui magică și de dragoste. Am fost căsătorit timp de 6 ani și a fost atât de groaznic, deoarece soțul meu mă înșela cu adevărat și căuta un divorț, dar când am dat peste e-mailul Dr.saguru pe internet despre cum a ajutat atât de mulți oameni să-și recupereze fosta și ajuta la fixarea relației. și să îi facă pe oameni să fie fericiți în relația lor. I-am explicat situația mea și apoi îi cer ajutorul, dar spre surprinderea mea, el mi-a spus că mă va ajuta cu cazul meu și aici sărbătoresc acum pentru că soțul meu s-a schimbat total definitiv. El vrea întotdeauna să fie lângă mine și nu poate face nimic fără prezentul meu. Îmi place foarte mult căsnicia mea, ce mare sărbătoare. Voi continua să depun mărturie pe internet pentru că Dr.saguru este cu adevărat un adevărat jucător de vrăji. AI NEVOIE DE AJUTOR APLICĂ ACUM CONTACT CU DOCTORUL SAGURU ACUM VIA E-MAIL: drsagurusolutions@gmail.com sau WhatsApp +12098373537 El este singurul răspuns la problema ta și te face să te simți fericit în relația ta. și este, de asemenea, perfect în
1 VRAIE DE IUBIRE
2 CÂȘTIGĂ EX BACK
3 FROTUL MIEREI
4 PROMOVAREA VRAJELOR
5 PROTECȚIA VRAJELOR
6 VRAJA DE AFACERE
7 VRAJA MUNCĂ BUNĂ
8 VRAJA LOTERIEI ȘI VRAJEA CAZULUI CURȚII
lilian nikky
30.07.2021 23:04
Din aceeasi categorie
A.D.I. Eco Sibiu

Festivalul 25 ore de teatru non-stop

Muzeul Astra

Guitar Meeting

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia