Tribuna
Avrig
Desene pe asfalt
Dan FRÂNCU
3654 vizualizari
Desene pe asfalt

Sub genericul “Ne jucăm de ZIUA COPILULUI”, 30 de elevii ai clasei întâi de la Liceul Teoretic “Gheorghe Lazăr” din Avrig, alături de învăţătoarea Camelia Han, au participat marţea trecută la o “sesiune” de desene pe asfalt. Activitatea a fost organizată de Biblioteca Orăşenească Avrig, iar locul de desfăşurare a fost parcarea din jurul Sălii “Pavilion” a Casei de Cultură Avrig.
“Copiii au format 8 grupe şi fiecare dintre aceasta a ocupat un segment din parcarea de lângă <<Pavilion>>. Au primit cretă colorată şi fiecare şi-a ales o temă pentru desen. Sarcina copiilor a fost ca desenele realizate de ei să spună o poveste la simpla privire, sarcină deloc uşoară, dacă ţinem cont că ei au doar 8 ani. Copiii au intuit rapid ceea ce au de făcut şi au trecut la treabă.
Trecătorii s-au oprit curioşi, le-au urat succes şi au lăudat ceea ce reuşiseră să deseneze cei mici.
A fost prima acţiune de acest fel organizată în zonă şi toţi cei care au trecut pe acolo în timpul acestei activităţi au fost plăcut impresionaţi.
Până la urmă, copiii au reuşit să dea sens desenelor realizate de ei, astfel că am putut <<citi>> povestea soarelui şi a lunii, un meci de fotbal, castelul copilăriei sau eroii ce luptă cu mutanţii, casa bunicilor sau vara cu soarele şi vacanţa”, ne-a informat bibliotecarul Maria Grancea, organizatorul acţiunii.
După ce s-au spus poveştile desenelor şi după ce fiecare grup a admirat desenele colegilor, copiii au urcat în bibliotecă unde au demonstrat că merită să fie absolvenţii clasei întâi, deoarece cunosc toate literele alfabetului şi pot citi poezii sau poveşti.
La sfârşit, cei mici au avut parte de o surpriză dulce din partea gazdelor.




comentarii
1 comentarii

Frumos, n-o sa ne suparam niciodata daca parcarile o sa fie frumos colorate ca cea din poza. Asta-i un lucru ce la place copiilor.
trecator
02.06.2011 18:04
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA