Tribuna
Deputatul Nicolae Neagu s-a întâlnit cu Stéphane Dion, ambasadorul Canadei în Germania, delegat special pentru Uniunea Europeană, și cu Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România
Deputatul Nicolae Neagu s-a întâlnit cu Stéphane Dion, ambasadorul Canadei în Germania, delegat special pentru Uniunea Europeană, și cu Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România

Alături de Ludovic Orban, președintele PNL, și Marilen Gabriel Pirtea, deputat PNL, vicepreședinte al Camerei Deputaților și rector al Universității de Vest din Timișoara, deputatul PNL de Sibiu, Nicolae Neagu a participat la o întâlnire cu Stéphane Dion, ambasadorul Canadei în Germania, delegat special pentru Uniunea Europeană, și cu Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România

În cadrul întâlnirii s-au abordat teme referitoare la relațiile economice româno - canadiene, contextul politic european și național, precum și bunele relații dintre România și Canada.
Dialogul a evidențiat importanța urgentării Acordului de liber schimb UE-Canada, CETA nefiind momentan ratificat de Parlamentul României.

Deputatul Nicolae Neagu a spus că acordul nu a fost ratificat „întrucât Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea întârzie introducerea acordului în discuțiile celor două Camere ale Parlamentului. Gestul liderilor PSD - ALDE este inexplicabil, ținând cont de potențialul uriaș pe care CETA îl poate dezvolta în creșterea schimbului comercial bilateral și stimularea investițiilor canadiene directe, private, în România”, a spus Neagu.
În viziunea PNL, istoricul relației comerciale cu Canada permite contribuții masive ale investițiilor în sectoare precum energie, mediu sau IT, cu beneficii uriașe pentru România.

„Este de notorietate forța economică a Canadei și deschiderea pentru comunitatea românească dovedită în timp prin prezența unei diaspore românești puternice și apreciate de autoritățile canadiene”, a mai spus deputatul PNL, Nicolae Neagu.


comentarii
1 comentarii

fantastich neagu hotul metalcar se afirma din nou
ardeo
01.04.2019 13:23
Din aceeasi categorie
Muzeul Brukenthal

Infinity Ink. Photography

Vacanta Eurotrip
info
Publica anunturi
Licitatie publica

accentmedia