Tribuna
PNL
Deputatul Constantin Șovăială: „Cheltuielile de investiții în Bugetul pe 2021 sunt mai mari cu 8,3 miliarde lei”
ADVERTORIAL
1166 vizualizari
Deputatul Constantin Șovăială: „Cheltuielile de  investiții în Bugetul pe 2021 sunt mai mari cu 8,3 miliarde lei”

Secretarul general al PNL Sibiu, deputatul Constantin Șovăială susține că Bugetul pe anul 2021 adoptat de Guvern și depus la Parlament este unul responsabil  și sustenabil într-un context nemaiîntâlnit, cel al crizei sanitare.

„Proiectul bugetului de stat pe anul 2021, adoptat  de Guvernul Florin Cîţu, respectă  principiile liberale: investiții, reforme, creștere economică. Cheltuielile de investiții prevăzute  pentru 2021 vor însuma 61,4 miliarde de lei, reprezentând 5,5% din PIB, mai mari cu 8,3 miliarde de lei față de execuția bugetară din anul 2020! Motorul generator de bunăstare reală pentru întreaga societate sunt investițiile . Acestea  cresc nivelul de trai, gradul de civilizație al unei țări și sporesc șansa ca fiecare persoană să se poată realiza în viață prin propria muncă”, afirma deputatul PNL.

Constantin Șovăială susține că eforturile liberalilor din Guvernul României se vor vedea și în sumele alocate Sibiului, completate deja cu finanțări pentru documentațiile aferente Variantei Ocolitoare Sibiu-Sud, Centrului de Conferințe, lucrărilor la DJ 106 C (Arhitecților) și unor proiecte ale Mediașului.

„Doamna ministru Raluca Turcan a avut, în perioada cât a fost vicepremier, o serie de întâlniri cu directorul Teatrului Național Radu Stanca în urma cărora s-a concluzionat necesitatea implicării pentru realizarea documentațiilor. Acest lucru, iată, se întâmplă. 

La rândul său, doamna președintă a Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean și-a asumat, pe lângă proiectul noului Spital Județean, investiții de importanță majoră pentru comunitate, la a  căror susținere s-au angajat  toți parlamentarii liberali”, spune Constantin Șovăială.

Deputatul liberal este încrezător că bugetul se va aproba în Parlament și că, astfel, autoritățile vor putea, la rândul lor, parcurge procedurile locale cu rapiditate.

 


comentarii
1 comentarii

Schema e simplă: se alocă bani de la buget pentru investiții. Acești bani ajung la investitori. Investitorii sunt în marea lor majoritate companii străine. Investitorii plătesc băștinașilor salariul minim, iar profitul gras îl exportă. Politicienii sunt de fapt internmediarii schemei care câștigă și ei ceva mărunțiș.
Un cititor
27.02.2021 10:06
Din aceeasi categorie
DC

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica