Tribuna
Deputaţi şi încuviinţări de arestare preventivă: Ioan Oltean da, Cătălin Teodorescu ba
Alexandra CHEŞCU
2713 vizualizari
Deputaţi şi încuviinţări de arestare preventivă: Ioan Oltean da, Cătălin Teodorescu ba
Cu 186 de voturi "pentru", 111 voturi "împotrivă" şi un vot anulat, deputaţii au încuviinţat miercuri solicitarea DNA de arestare preventivă a deputatului PNL Ioan Oltean. Potrivit Mediafax, liberalul este acuzat de corupţie în dosarul despăgubirilor ANRP, ridicarea imunităţii parlamentare decizându-se cu votul majorităţii celor prezenţi, în condiţiile de cvorum. Din totalul de 382 de deputaţi, la începutul votului din Camera Deputaţilor şi-au înregistrat prezenţa 318 parlamentari.

În ceea ce-l priveşte pe deputatul liberal Călin Teodorescu, potrivit Mediafax, în Camera Deputaţilor nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru aprobarea solicitării DNA în ceea ce priveşte arestarea preventivă a acestuia.


Ioan Oltean a respins acuzaţiile


Decizia Camerei Deputaţilor vine în condiţiile în care parlamentarul PNL, Ioan Oltean a respins acuzaţiile de fapte de corupţie aduse de DNA, care a cerut de altfel şi arestarea sa preventivă. Ioan Oltean a mai spus că a solicitat Parchetului confruntarea cu preotul care l-a denunţat că ar fi luat 600.000 euro şi despre care spune că îşi cumpără astfel libertatea. Deputatul a mai spus că acuzaţiile de trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu au fost formulate exclusiv în temeiul declaraţiilor preotului. Mai mult, deputatul PNL mai susţine că nu a fost niciodată în localitatea Chitila, nu a fost la biserica din Chitila, nu s-a întâlnit cu Rotaru Mihai şi nu a luat nicio sumă de bani de la acesta. El mai afirmă că a colaborat cu anchetatorii şi, în aceste condiţii, arestarea sa preventivă este neîntemeiată.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Targul de Craciun

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA