Tribuna
PNL
Demisii de frică la spitalele din Timişoara şi Braşov
Demisii de frică la spitalele din Timişoara şi Braşov
© facebook/Spital Clinic CF Timisoara

13 cadre medicale, majoritatea asistenţi, şi-au dat demisia de la Spitalul Clinic Căi Ferate Timișoara, de teamă ca să nu se infecteze cu coronavirus, deşi în spital nu era, la acel moment, vreun caz confirmat, anunţă Digi24. Managerul spitalului spune că este vorba despre 10 asistente și trei infirmiere, motivele invocate fiind "patologie de comorbiditate pentru unele sau faptul că au în îngrijire copii și bătrâni".
"Un număr de 10 asistente medicale şi 3 infirmiere şi-au înregistrat demisia în ultima săptămână. În momentul de faţă, activitatea spitalului este redusă (...) astfel încât permanenţa este asigurată de personalul existent. Managerul spitalului a înaintat Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor o solicitare în vederea angajării directe de personal sanitar pe perioadă determinată de 6 luni (...) Managerul spitalului a transmis Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Timiş o informare privind necesitatea detaţării, la nevoie, de personal sanitar din alte spitale ale jud. Timiş. În acest moment, în Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara nu sunt internaţi pacienţi cu patologie COVID-19. Conducerea, împreună cu colectivul spitalului, depun în mod constant eforturi pentru asigurarea asistenţei medicale în contextul actual", se spune într-un comunicat al Spitalului Clinic CF Timișoara.

Şi la Braşov, mai mulți angajați de la Spitalul de Neurologie și-au depus demisiile, tot de teama coronavirusului Conducerea spitalului spune însă că există echipamentele necesare, nu sunt lipsuri și că cei care au demisionat au "invocat frica".
Demisionarii sunt un medic aflat în perioada de probă, șapte asistente și două infirmiere, iar spitalul era declarat unitate suport pentru tratarea cazurilor de coronavirus, fiind în linia a treia de intervenție.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

management dirigentie inofrmare

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia