În urma unui sondaj realizat de reporterii Tribunei, părerea sibienilor despre demisia președintelui Klaus Iohannis este împărțită. Cei intervievați au avut reacții diferite privind decizia șefului statului de a pleca din funcție cu câteva luni înainte de alegeri.
Vicențiu consideră că demisia președintelui a venit ”cam târziu și rușinos,” dar speră ca viitorul președinte să fie un om cu ”alte mentalități”. El încurajează tineretul să se implice pentru a schimba lucrurile.
În schimb, Oprea este indecis și crede nu există o ”ieșire clară pe plan politic” și că nu ar avea pe cine să recomande pentru funcția de președinte.
Unii sibieni evită să comenteze demisia președintelui Iohannis, considerând-o ”un subiect tabu”.
Bogdan crede că demisia a fost forțată, având în vedere că mai erau doar trei luni până la alegeri, iar un președinte era necesar pentru a conduce țara în această perioadă.
Victoria, pe de altă parte, consideră că Iohannis ar fi trebuit să demisioneze mai devreme și să nu candideze pentru un al doilea mandat. Ea a adăugat că așteaptă un președinte ”mai bun”, care să lucreze ”pentru noi, nu pentru ei”.
Sunt și oameni care susțin decizia lui Iohannis. O sibiancă spune că ”și-a dat demisia și poate urmează lucruri mai bune”, iar Marin consideră că ”este foarte bine că a demisionat, ca să nu mai fie atâtea conflicte”.
Însă, nu toți sunt de acord cu demisia. Maria și alți sibieni consideră că Iohannis a fost un președinte bun, corect și cu o ”cultură așezată”, iar în timpul mandatului său, ”în Sibiu a făcut lucruri bune, aeroport, centură, poduri și altele”. Acesta este un punct de vedere exprimat și de Nicolae, el considerând că ”nimeni nu va mai face ca el. „Sasul e sas!”
De asemenea, Panaite a declarat că a fost surprins de decizia președintelui, având în vedere că doar cu o săptămână în urmă Iohannis spunea că nu se va retrage, dar că este posibil ca Guvernul să-l fi ”forțat” să plece. Bărbatul crede că ”probabil Iohannis a ajuns la concluzia că face rău țării și a decis să plece de la conducere”.
Foto: Răzvan NEGRU
Un (alt) sibian în România Educată. Elena Lotrean: „Este periculos să fim proști” |
Cum și cine a salvat Compa după 1989: de la IPAS-ul de stat, la privatizare, listare la bursă și performanță |
TRIBUNA, din interior. Emil David, interviu-eveniment: de la Slavici, la patroni – via PCR |
Drone, artificii, muzică și luna plină, au făcut senzație pe cerul orașului în prima seară de FITS |
S-a deschis trecerea peste calea ferată de pe Calea Turnișorului |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Ansamblul "Cindrelul |
Asfalt de autostrada pe Calea Poplacii |
Film prezentare |