Tribuna
PNL
DECIZIE pentru Mircea Băsescu: patru ani de închisoare cu executare
Laura BUCIU
1378 vizualizari
DECIZIE pentru Mircea Băsescu: patru ani de închisoare cu executare

Mircea Băsescu a fost condamnat, vineri, la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Sandu Anghel, iar Marian Căpăţână a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare, pentru complicitate la trafic de influenţă.

Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu, spune că nu se aştepta să fie condamnat la închisoare pentru că se consideră nevinovat, el susţinând că va ataca cu apel decizia Tribunalului Constanţa, arată Mediafax.

Întrebat de jurnalişti vineri dimineaţă, la ieşirea din locuinţa sa din municipiului Constanţa, cum comentează decizia Tribunalului Constanţa prin care a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, Mircea Băsescu a spus : “Nu pot să comentez o decizie a unei instanţe. Vom merge la apel”.

 

Nu se aştepta

 

Băsescu a recunoscut că nu se aştepta la această hotărâre a instanţei. Întrebat dacă se aştepta să fie achitat, aşa cum au cerut apărătorii săi în faţa instanţei, Mircea Băsescu a răspuns afirmativ. “Eu mă consider nevinovat”, a precizat el.

Mircea Băsescu a mai fost întrebat dacă are mai multă încredere în judecătorii de la Curtea de Apel Contanţa, cei care urmează să judece apelul său la decizia Tribunalului, spunând: “Am multă încredere în justiţie”.

Din pedepsele lui Mircea Băsescu şi a lui Marian Căpăţână urmează să se scadă perioada arestului preventiv şi cea a arestului la domiciliu. Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi preventiv şi la domiciliu din 19 iulie 2014 până în 24 iunie 2015.

Magistraţii au mai dispus în cazul celor doi pedeapsa complementară a interzicerii dreptului de a fi aleşi în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa funcţii care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Totodată, Tribunalul Constanţa a menţinut sechestrul instituit pe bunurile lui Mircea Băsescu şi ale lui Marian Căpăţână, precum şi măsura controlului judiciar pentru cei doi.

De asemenea, cei doi au fost obligaţi să achite cheltuieli de judecată de 3.000 de lei, iar instanţa a mai decis confiscarea sumei de 265.000 de euro de la aceştia.

Pe de altă parte, instanţa a respins ca nefondată cererea formulată de Florin Anghel de restituire a sumei de 600.000 de euro pe care membrii familiei acestuia susţineau că i-ar fi dat-o drept mită lui Mircea Băsescu pentru a interveni pentru obţinerea unei decizii favorabile într-un dosar al lui Bercea Mondial.

sursa foto: ziuaconstanta.ro

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Food will win de war

Publica anunturi

Palatul Brukenthal Avrig

anunt de intentie consultanta

Vacanta Eurotrip
info
Licitatie publica

accentmedia