Tribuna
Decât aşa farmacistă, mai bine lipsă!
45984 vizualizari
Decât aşa farmacistă, mai bine lipsă!

Cu toţii intrăm zilnic în magazine, de tot felul, pentru a ne cumpăra cele necesare. În marea majoritate a cazurilor, personalul de servire este amabil, te sfătuieşte, are răbdare până te hotărăşti, într-un cuvânt se pune la dispoziţia ta. Aşa e frumos, aşa e normal. 
Sigur că există şi reversul medaliei. Am întâlnit şi vânzători care-ţi răspund în doi peri sau cu gura plină, alţii care pur şi simplu nu te văd din cauză că...vorbesc la telefon, alţii sunt nervoşi, mereu cu capsa pusă, alţii se simt deranjaţi dacă le ceri un sfat ş.a.m.d. Vorba aceea: pădure fără uscături nu există! 
Dar iată ce ne scrie un septuagenar sibian: "Joi, 16 noiembrie, seara, plec de la Dedeman şi, în apropiere, pe bulevard, îmi amintesc că am nevoie de un medicament. În prima farmacie "Catena" era lume. Mă grăbeam. Încerc în următoarea. Întreb civilizat farmacista dacă există preparatul de care aveam nevoie. Doamna farmacistă mă întreabă dacă am card "Catena", apoi dacă am reţetă, apoi...Risc şi o întreb: Doamnă, aveţi preparatul meu? Doamnei farmaciste îi sare muştarul. "Eşti obraznic!" îmi aruncă de peste ghişeu pe un ton arţăgos. Îi fac o poză şi îi spun că o dau la ziar. Nu pare impresionată... Mă gândesc totuşi că, într-o farmacie, intră omul când are o boală, un necaz. Te-ai aştepta ca omul din faţa ta să empatizeze cu tine, să te respecte, dacă nu pentru suferinţa ta măcar pentru vârsta ta. Dar pentru doamna AnaMaria Georgiana Râureanu (vezi foto) cele de mai sus sunt total necunoscute". 
Păcat de prestigiul binemeritat al lanţului de farmacii "Catena"! (C.I.)


comentarii
90 comentarii

Titlul trebuie corectat. Asa cum bine scrie in articol astea sunt VANZATOARE, nu farmaciste.
21.11.2023 17:45
Unele farmaciste(zis farmaciste)nu cunosc continutul retetei,intreaba pe alta colega,iar dupa alte discutii iti spune*mai reveniti*.
barbu
21.11.2023 17:51
Unde lucra pizzada asta?
21.11.2023 19:36
Grija cu astfel de materiale, ca puteti ajunge in instanta. Puteti dovedi toata povestea? Credeti ca puteti folosi imaginea si numele unei persoane cum va taie capul? Nu. Numele pensionarului de ce nu il publicati? Jurnalismul nu e numai despre drepturi, ci si despre obligatii. Dar ce zic eu jurnalism? Daca publicarea certurilor intre pensionari si feluriti vanzatori ar fi jurnalism, ne-am sufoca de atatea "jurnale".
AviP
21.11.2023 21:04
Individul i-a retezat-o scurt ,pe un ton rastit : ,,Doamna , aveti preparatul meu ? ,,

In farmacie intra mult prea des indivizi obraznici si lelitze puse pe cearta, care vor sa dicteze farmacistilor termene si conditii si care au pretentii haotice si contradictorii.

Cred ca farmacistii ar avea dreptul la sporuri de pensie pentru ,,conditii grele de munca,,

Avem o pop.ulatie de rasul lumii si al Europe, in special. Niste tantalai pop.ulari , fuduli si prosti,
banda oriental
21.11.2023 23:00
Se observa usor despre ce e vorba : la inceput .este intrebat de card ,pentru a putea beneficia de reducere ! Apoi i se cere reteta ,deoarece medicamentul ( ,,preparatul meu,, ! ) era pe lista medicamentelor care se elibereaza in mod controlat. Un nesimtit. iar faptul ca e ,,septuagenar,, nu-l califica pentru eludarea legii.
21.11.2023 23:14
Pt 23/00

,,Conditii speciale de munca, , la calculul pensiei ? De asta beneficiaza mai degraba electricienii, pe motiv ca mai demult se urcau pe stalpi !
21.11.2023 23:27
N-ar fi de mirare ca acest ,, pensionar misterios ,, sa fie un provocator cu vechi state de plata . Deja vu.
21.11.2023 23:48
Cine e autorul articolului ? Vad ca se cam ascunde dupa cires.
Erika
21.11.2023 23:58
Nu mai publicați prostiile unor pensionari sictiriti! Cu ce a greșit farmacista?? Că l-a întrebat dacă are rețetă și card Catena? La mulți pensionari le sare tandara dacă ii întrebi ceva , și pac la gazetă! Iar un articol nesemnat nu cred că trebuia publicat. Să-și asume ziaristul care a pus botul la sictirelile unui pensionar!
kokos
22.11.2023 07:57
Foarte bine a procedat farmacista iar nataraul ala septuagenar trebuia sa priceapa ca ii cere card Catena ca sa beneficieze prostul de reducere si reteta pt ca este un preparat pe baza de reteta, dar de unde atata minte la o leguma ambulanta.
Iar despre jegurile ce comenteaza aiurea pe aici constat ca la fel ca si prostalaul din articol, sunt doar niste analfabeti functional!
Farmacista a procedat corect
22.11.2023 08:14
Tot felul de idioti traiesc in orasul asta, asta se poate vedea din comentarii.
Stati asa, natarailor, daca va place sa fiti nevoiti mergeti cu caciula in mana, spasiti si smeriti in fata vanzatorilor, farmacistilor, medicilor, functionarilor etc.
E nevoie ca toate categoriile de angajati care lucreaza la ghisee, tejghele, farmacii si asa mai departe, sa invete cum se vorbeste cu clientii, nu cum sa ii alunge. E nevoie sa se educe si daca nu inteleg ce le spun sefii, atunci sa inteleaga macar din presa. Nu are niciun sens sa aruncati cu noroi intr-un om care a ajuns atat de indignat acasa incat a simtit nevoia sa scrie la ziar. Daca era servit normal, sunt sigura ca nu ajungea la situatia asta. Nu mai traim in comunism, sa fim nevoiti sa tacem si sa nu spunem nimanui ce ne doare.
Stefi
22.11.2023 10:59
La fel ca in comunism. Atitudinea asta de functionar sau de casier care isi da importanta in fata celor care asteapta la rand. Aroganta si miserupismul asta scarbos de parca nu ar fi angajate acolo sa faca vanzare. Cat mai multa vanzare. Oriunde in occident, o acritura ca asta ar fi zburat din servici in secunda doi.
Noi nu ne mai vindecam. Mentalitatea comunista a vanzatorilor, superioritatea si acreala cu care te servesc de parca nu sunt platiti exact pentru asta. Ca pe vremea lui Ceausescu cand radeau vanzatorii de saracii clienti. Atunci nu era concurenta, nu aveau oamenii posibilitatea sa cumpere din alta parte.
Acum, nu ar mai trebui sa fie asa. Trebuia facuta plangere la seful muraturii si boicot CATENA. Ori angajeaza vanzatoare amabile, ori daca isi tin acriturile, cumparam din alta parte.
Epoca vanzatorilor mizerabili trebuie sa ia sfarsit.
Se vede de la o posta care sunt slugoii cu mentalitati comuniste, dupa comentariile lor. Ei sunt cei care accepta orice umilinta, accepta sa fie scuipati in fata de vanzatori si batjocoriti. Sau mai bine spus, se injosesc si se lingusesc pe langa vanzatori pentru a putea cumpara ceva.
umilinta lingailor
22.11.2023 11:26
Articolul încalcă grav GDPR !
ID
22.11.2023 11:33
Pt 11/26

Farmacistul are o pozitie de autoritate conferita de lege fata de ,,cumparator,,

Nu-i voi permite unui bou ca tine sa o conteste.
Sinergistina
22.11.2023 12:18
Pt 11/26

Se vede ca TU ai mentalitate comunista. Chiar crezi un specialist trebuie sa stea umil in fata unui ,,om al muncii,din fabrici si uzine,, Incearca in Italia ,Franta sau Germania sa te obraznicesti intr-o farmacie , ca ajungi pe faras in secunda 2. .
Venatores Bubalorum
22.11.2023 12:25
Sa presupunem ca ziaristul si ,,pensionarul,, au dreptate foarte mare, dincolo de orice inchipuire !

Totusi, de ce nu au curajul sa SEMNEZE ? Sa-si dezvaluie identitatea ?
Pixelbrei
22.11.2023 12:34
In Japonia se preda in scoli disciplina ,, Educatie Farmaceutica,,

Iata de ce ,intrat in farmacie,japonezul nu se comporta niciodata ca un stapan atoatestiutor .
Torna, torna fratre
22.11.2023 12:40
Eh', furtuna intr-un pahar cu apa.
Situatia conjuncturala a clientului e larg descrisa dar despre vanzatoare nu stim nimic. Poate are si ea o zi proasta. La tejghea ai parte de toata fauna umana si de multe ori este o fauna ostila pentru ca sunt implicati si bani in ecuatie.
Dar, daca mai cititi atent o data, poate ii dati chiar dreptate vanzatoarei.
22.11.2023 13:12
Nimeni nu e obligat sa suporte toanele nimanui. Suntem in 2023, terminati cu comunismele ca un client trebuie pupat. E vorba de respect reciproc! Acest client atat de bolnav,se pare ca a avut energia si sa se ia in gura cu doamna farmacista,si sa ii faca poza,si sa o trimita la ziar, in timp ce i se parea absolut normal. Nu e nimeni obligat sa fie bataia de joc a nimanui,respectul trebuie sa fie reciproc,indiferent pe ce parte a tejghelei ne aflam. E vorba de buna crestere. Poate doamna farmacista va fi data afara pt ca ‘a indraznit’ sa ceara respect,in timp ce clientul umbla cu scandal prin oras,pentru ca e pensionar si are drepturi. Toti avem drepturi, dar si indatoriri, reveniti-va!
Oana
22.11.2023 13:56
de ce nu apare in articol si numele pensionarului ?
incalcati grav gdpr-ul !
aveti acordul ei sa ii publicati numele si poza ???
bravo
22.11.2023 14:49
Farmacista a avut o zi proasta, pentru ca a dat peste un prost.
22.11.2023 19:18
O fi fost drogata vanzatoarea. Asta este generatia x,y,z a imbecililor fara educatie si fara pic de respect. Crescuti ca niste burieni, nu ii poti pune sa faca nimic. Nici macar vanzatori nu sunt in stare sa fie, ca sunt prea nesimtiti. Nu au respect nici pentru parintii lor, asa ca, ce sa mai vorbim de respect pentru pensionari pe care nu ii cunosc. Astia nu respecta nimic in afara de elgebete, curcubeie si cai verzi pe pereti.
Este clar ca vanzatoarea si-a pus vreo doi prieteni sau concubini sa rupa forumul cu mesaje de sustinere. Daca tot au facut asa scandal derbedeii, ar trebui printata fotografia ei si lipita pe toti stalpii din Sibiu. Sa o cunoasca lumea si evite sa mai cumpere de acolo.
22.11.2023 19:27
In legatura cu farmacistii / farmacistele ,, cuvantul cheie,, este vanzator /vanzatoare !

Aceasta eroare este atat de raspandita, incat necesita o investigatie !


Un efect universal presupune o cauza universala ! Iar cauza este DEZINFORMAREA SECURISTOIDA !!

Comunistii se temeau de farmacisti ,pentru ca la o adica, o farmacie putea fi privatizata in 24 de ore. In plus, farmacia avea la dulapul VENENA niste substante...dar sa lasam asta pentru alta data.

Dupa privatizarea din 1991-1993, s-a realizat o noua comunizare prin aparitia ,,lanturilor de farmacii ( ca bine le mai zice !) interzise in majoritatea tarilor europene. ..
Sile
22.11.2023 19:35
Pensionarul nu vrea sa se deconspire. El...evita !

Nici ziaristul nu vrea sa semneze. Si el ...evita !!
Sinergistina
22.11.2023 19:38
Bună seara,
Ca să fii farmacist, faci o facultate de 5 ani care nu este deloc ușoară. Faptul ca farmaciștii sunt numiți "vânzători ” este cea mai mare denigrare posibilă!
Și pentru ce este numit vânzător? Pentru faptul ca cere o rețetă, pentru faptul ca face o consiliere, pune întrebări? Dar dacă ar elibera un medicament doar pentru simplu fapt ca omul îl cere și pe urmă persoana respectivă pățește ceva ulterior cine ar răspunde?
Faptul ca persoana este după "tejghea” nu înseamnă ca trebuie să fie umilită, nerespectată și trebuie să fie la cheremul omului din fața! Atâta timp cat domnul pretinde respect, să învețe să îl ofere!
Învățați să respectați farmaciștii și cu siguranță veți primi același respect!
Nu aveați nici un drept să publicați o poză cu o persoană fără acordul ei și să o publicați. Erați într-un spațiu privat!
Sunteți client/pacient dar nu înseamnă ca sunteți stăpânul persoanei de după "tejghea” și ca totul vi se cuvine!
22.11.2023 21:45
Bună seara,
Ca să fii farmacist, termini o facultate de 5 ani care nu este deloc ușoară!
Farmacista are dreptul să pună ce întrebări consideră ea și are dreptul să elibereze sau să refuze o eliberare a unui medicament dacă consideră ca nu este în regulă!
În momentul în care intri într-o farmacie, îți asumi ca este o farmacie și nu un magazin și aștepți!
Aveți pretenția să fiți respectați..respectul se câștigă nu se impune!
Faptul ca ești client nu înseamnă ca poți să vorbești sau să te comporți cum vrei cu persoana care este în fața ta!
În momentul în care aveți o problemă, mergeți la farmacie ca să cereți un sfat ca să evitați cozile de la medici..atunci sunt buni farmaciștii.
Farmacistul nu vinde ci eliberează, își asumă o responsabilitatea pentru fiecare produs care îl eliberează pacienților!
La medic știm să avem răbdare, în farmacie toată lumea se grăbește și nu are răbdare!
Iar pentru postarea aceasta, cu siguranță o să vă găsiți cu o judecată. Nu aveați nici un drept să faceți poze unei persoane fără acordul ei și mai ales ca sunteți intr-un spațiu privat!
Legea se va aplica și pentru d-voastră la fel
Cum se aplică și pentru alții.
Poate atunci veți învăța să respectați lumea din jur!
22.11.2023 21:57
Un nea secu, anonim în stil comunist, amenință "că dă la ziar". Poate autorele, anonim și el, în stil comunist, poate ne zice ce a obținut nea secu că a dat la ziar
Erlkoenig
22.11.2023 22:47
Cel mai mare lanț de farmacii din Europa este "Bayer Apotheken", prezent în 23 de țări, din care 19 din UE. Mai dă un google înainte să scrii tâmpenii.
@Sile
22.11.2023 22:59
Si ce procentaj din ,,piata,, are acest lant, si lanturile,, in general ? cam 15% , mai mult nu au cum.. Acolo distanta intre farmacii este reglementata ( nu ca la noi ) deci farmaciile nu pot fi una langa alta si una peste alta.
Fapt care impiedica lanturile sa se extinda . Studiaza problema in amanunt, nu mai scrie tampenii !
Sile
22.11.2023 23:23
Domnișoara farmacist a pus acele întrebări pentru a veni în ajutorul dumneavoastră. Pe dumneavoastră domnule septuagenar sibian anonim v-ar fi ajutat să aveți reducere la acel preparat, nu pe dânsa. Pe dumneavoastră v-ar fi ajutat să aveți o recomandare/prescripție medicală pentru acel produs. Pe dumneavoastră v-ar fi ajutat dacă i-ați fi spus farmacistei pentru ce doriți să folosiți acel preparat (presupun eu, chiar Oximed). Dacă ați fi avut bunăvoință să ascultați ce spune domnișoara farmacist și nu să o întrerupeți în timpul unei minime anamneze, poate v-ar fi explicat că trebuie să acoperiți nasul și ochii în cazul în care vreți să aplicați la nivelul feței, că nu se aplică mai mult de 7 zile și că poate avea ca reacție adversă o dermatită de contact. Poate ar fi avut timp să empatizeze cu suferința dumneavoastră și să vă ofere o soluție pentru problema pe care o aveați. Dar nu, dumneavoastră domnule septuagenar sibian anonim grăbit, vi s-a părut potrivit să îi faceți o poză și să o denigrați în public, în loc să îi răspundeți la întrebări. Din respect pentru cei 5 ani grei de facultate, pentru cele probabil 8 ore de stat în picioare, pentru faptul că ar trebui să cunoașteți codul bunelor maniere si chiar pentru simplul fapt că este o femeie în fața dumneavoastră, nu ar fi trebuit să faceți nici măcar una din acțiunile pe care le-ați prezentat aici.
Domnișoara farmacist sper să îl acționați în instanță pe acest domn septuagenar sibian grăbit!
A. I. M
22.11.2023 23:41
pt . 22/58 : Mai bine citeste pe ,,American Renaissance,, datele referitoare cresterea continua a numarului de imigranti periculosi in USA, Marea Britanie, Franta si ... Germania. Si de prabusirea economica a Africii De Sud...
22.11.2023 23:43
Vestitul Bayer Apotheke nu are nici o farmacie in Romania ! Pai, se poate ??
23.11.2023 04:00
Bună ziua!!
Jurnalismul este o profesiune de credință. Rușine cotidianului dvs, cu inițiatori și tradiție atât de onorabilă pentru publicarea acestui material, în *marea* actuală de josnice și prost gust. Rușine dacă știți sau ați fost învățați acasa sensul complet al ideii. În rest, acest material va da numele și stadiul actual al nivelului profesional.
23.11.2023 07:44
Nu se zice ,,batran,, ci ,,persoana in varsta,,
Dar oricat de ,,batran,, o fi, e un calomniator ,un mincinos si un smecher, asta-i problema .Si se mai si ascunde , ceea ce inseamna lasitate !
23.11.2023 08:46
Jurnalism de doi bani, trist!
Ioana
23.11.2023 09:10
E o greseala obisnuita sa crezi ca serviciile medicale farmaceutice sant efectuate NUMAI DE FARMACISTI , cu facultate de cinci ani facuta la zi la Universitatea de Medicina si Farmacie , cu Masterat , Autorizatie de Libera Practica, cu taxa de malpraxis achitata, etc

In egala masura, aceste servicii sunt in mod legal ( ! ) ,,asigurate,, de absolventele fara bacalaureat si de la distanta, a unor scoli postliceale de 2 ani, cu frecventa sporadica. Acestea sunt preferate la angajare, fiind ieftine si abundente.De aceea , la Facultatile de Farmacie nu se ocupa nici 50 % din locurile de la admitere, in timp ce scolile post-liceale ,afacere sigura, se inmultesc pe zi ce trece.

Sa mai punem la socoteala si studentele de tot felul ,care ,,fac practica,, dar in realitate pur si simplu inlocuiesc farmacistele...

Am scris ,,farmacistele,, deoarece, in mod straniu , 99% din farmacisti ( si asistenti ! ) sunt de sexul feminin ?

Discriminare ? Da de unde ! Leafa mica !
23.11.2023 09:39
Știre de 2 lei scrisă de jurnalist de 2 lei.
Mihai
23.11.2023 09:47
Articol de 2 bani. Se prezintă doar partea clientului de 70 de ani. Chiar de ar avea dreptate acesta se putea îndrepta către conducerea farmaciei să facă o plângere nu să o denigreze public. În primul rând nu avea voie să facă acea poză, făcută în spațiu privat totuși nu pe domeniul public iar "ziaristul” nu trebuia să o publice și să menționeze numele farmacistei fără a-i da posibilitatea să își exprime parerea. Se întâmplă atât de multe lucruri mult mai grave în Sibiu și sunt ținute sub preș și noi de delectăm cu știri de 2 bani. Mai gândiți și voi înainte de a publica orice mizerie în spațiul online. În locul farmacistei aș da în judecată tribuna.ro pentru denigrare publică.
Je
23.11.2023 10:54
Pentru a fi completă,nota trebuia să mai cuprindă:data,farmacia(Catena fiind multe)numele reclamantului,numele autorului notei,opinia farmaciștii.In rest e bine, nu cum dau ăia de la TV stiri"groaznice^fără imagini,fără nume,fără
autorii faptelor,fără fețele borfasilor etc.dar cu vârsta lor!:
Nid
23.11.2023 12:42
Pt. Erlkoenig

Daca in Germania exista un lant farmaceutic , atunci in Germania ( si in 19 state UE) profesia de farmacist NU este una liberala !

Dar ,este liberala totusi, juridic vorbind !

E vorba aici de un ALTFEL de ,,lant,, si anume e vorba de o asociatie a unor farmacii independete !
In Cazul Catena si multe alte cazuri de la noi, nu e vorba de farmacii independente , ci de proprietatea unor ,,actionarii ,, destul de misteriosi ,de altfel.

Sigur ca si in Romania profesiunea de farmacist este liberala , mai ales pe hartie...
Adolf Biperiden Macapagal Akinetoniu
23.11.2023 12:46
Deci , intra in prima farmacie, apoi imediat in a doua !
Cum ramane cu principiul teritorializarii farmaciilor , care presupune o distanta intre farmacii de cel putin
300 m ?? E bine sa avem farmacii una langa alta si una peste alta ? E bine sa avem ,,concurenta intre farmacii ,, ?

Daca ar fi bine, atunci Europa trebuie sa se ia dupa noi ! Dar...nu se ia.


,Presiunea ,,concurentiala ,, intre farmacii poate duce la ignorarea Regulilor de Buna Practica ( nici nu stiati ca exista ) si evident, aduce prejudicii sanatatii publice.
Erika DeBenedictis
23.11.2023 13:04
Pt. Isaia :

Farmacista nu a manifestat afectiune fata de client, iar acesta ,prompt, a facut reclamatie !
23.11.2023 13:05
Hai domnule Dumitru, inteleg ca aratati empatie prietenilor dar mai gresesc si ei din cand in cand.
Cel mai corect ar fi sa mai fie un articol sa aflam si povestea farmacistei.
23.11.2023 13:11
Iar in acel articol urmator sa fie o poza cu ei doi impacandu-se. Ei'? Asta ar fi o poveste frumoasa.
23.11.2023 13:14
Dupa cearta, reclamantul a asteptat rabdator, cu aparatul foto in mana , pana cand farmacista a servit UN ALT CLIENT ( ! ) caruia i-a recomandat ,,Oximed,, pentru ,,arsura,,
Numai ca s-a ars, deoarece reclamantul anonim a tras-o in poza !!
Cassiopeia Alpha
23.11.2023 13:41
Vezi pe google ,, farmaciile Catena creaza reduceri false consumatorilor,,

Dar parca numai Catena ? Asemenea ,,reduceri aparente,, ascund veritabile...majorari.
La unele produse , se aplica adaosuri de 80% ,apoi ,cine are card, ,,beneficiaza de reducere,, platind totusi mai mult dacat la o farmacie independenta !

Iar pe bon, sta scris : Ati economisit 19,69 lei !!
banda oriental
23.11.2023 13:53
Lucrurile sunt clare. Omul se grabea iar vanzatoarea l-a luat la intrebari dupa poezia invatata. Cand i-a intrerupt recitalul, cu intrebarea
Doamnă, aveţi preparatul meu?
I s-a raspuns ca la usa cortului, unde o fi crescut pupaza:
"Eşti obraznic!"
Cum sa vorbesti asa cu un client? cu un om mai in varsta? In limba romana exista pronume de politete. Doar vagaboantele tupeiste au nesimtirea sa se adreseze asa unui om mai in etate decat ele.
Concluzia este simpla:
Nu mai angajati toate pirandele sa vanda la tejghea.
pupaza din "Catena"
23.11.2023 13:55
Pt anonimul de la 13/55

De unde sti asa bine cum a decurs discutia ? Ai fost martor ? Sau chiar tu esti septuagenarul mentionat mai sus ?

Oricum, exista inregistrari pe camerele de supraveghere ! Din propria-mi experienta de decenii ca farmacist ( ! ) stiu ca avem in tara un numar cam mare de obraznici si nesimtiti ...
Venatores Bubalorum
23.11.2023 14:57
Cica ,,omul se grabea,, !
Pai in farmacie nu te grabesti ca pierzi autobuzul ! Trebuie sa fi sigur ca totul e in regula. Chiar si ,,banala aspirina,, poate dauna grav unuia care are gastrita, ca sa nu dau decat un singur exemplu.

Cate unul cere : ,,Dati-mi ceva ca ma doare capul ! O singura pastila, dar sa fie cea mai tare !!
Sau : pe soacra-mea o doare spatele : sa-mi dati ceva tare !

Eram tentat sa-i raspund : ,,Du-te linistit acasa , soacra-ta sa vindecat !( Iar el, mergand acasa , a aflat ca soacra s-a simtit mai bine exact in acel moment !)
Sismondi
23.11.2023 15:12
Vine unul si cere ,, Dati-mi un Sirop Exterminant ,, !
Daca-i recomanzi sirop expectorant de patlagina sau iedera , el refuza : ,,Am spus sa-mi dati un Sirop Exterminant ,,!!
un om muscat de oaie !
23.11.2023 15:17
Pt . 13/55

De unde sti asa de bine cum se vorbeste la usa cortului ?
23.11.2023 15:29
Am participat ieri , 22 nov. la Simpozionul care a avut loc la hotelul ,, Golden Tulip,, din Cluj Napoca, cu tema ,,Alerta sezonului, infectiile respiratorii,,
Lectorii simpozionului : Prof. Univ. Dr. Sorin C. Man .medic primar pediatru si Asist. Univ.Dr. Claudia Felicia Pop, medic primar medicina de familie.
Agenda evenimentului
14/30-15/00 : Inregistrare participanti & coffee break
15/00-16/15 : Sesiuni stiintifice
16/15-16/30 :Sesiune de intrebari & discutii
16/30-17/30 : Late lunch

Simpozionul a fost organizat de Angelini Pharma
Sile
23.11.2023 17:12
Pentru anonimul "sile" care posteaza si ca
"Sinergistina",
"Venatores Bubalorum",
"Erika DeBenedictis",
"Adolf Biperiden Macapagal Akinetoniu",
"Cassiopeia Alpha",
"Sismondi"
"un om muscat de oaie !"

si posibil ca inca vreo 4-5 nickuri, plus comentariile fara nick.

Stiu dialogul pentru ca am citit articolul. Se pare ca tu ai umplut sectiunea de comentarii fara sa fi citit macar ce scrie in articol.
Domnule, oricum vrei tu sa o intorci, comportamentul pupezei este sub orice critica. Nu asa se vorbeste cu un client. Nu asa se vorbeste cu un om in varsta. Sau as va invata pe voi la farmacie? Te inteleg, ai fost farmacist, empatizezi cu duduia pupaza, foarte bine. Insa daca ai fi corect in aprecieri, ai recunoaste ca nu toti clientii vin sa intrebe "farmacistul" ce sa ia.
In primul rand, in ziua de astazi, majoritatea "farmacistilor" sunt simpli vanzatori, fara nici o facultate, deci habar nu au.
In al doilea rand, pentru ca exista oameni care stiu exact ce sa ia, ca iau aceleasi medicamentele de ani de zile. Nu au nevoie de "sfaturile pretioase" ale vanzatoarei, in special cand se grabesc.
In al treilea rand, sunt oameni care vin dupa medicamentele recomandate de medic, cu sfaturile de la medic. Ei stiu deja ce trebuie sa faca.

Daca pupaza avea intentii bune, daca ar fi vrut sa ajute, ar fi trebuit sa observe ca omul se grabeste si sa il scuteasca de seria de intrebari ca la doctor. Apoi ar fi trebuit sa ii raspunda frumos la intrebarea politicoasa pusa de client, nu sa ii vorbeasca asa cum i-a vorbit.
Argumentul ca pupaza a vrut sa ajute, nu tine. Ajuti pe cineva care are nevoie, exact in problema pe care o are, in general daca iti solicita ajutorul. Daca nu solicita, poti sa intrebi, aveti nevoie de ajutor? Nu ajuti vrand-nevrand, cu forta, pe cineva care nu solicita ajutorul si nu are nevoie de ajutorul tau.
Oricat v-ati sprijini voi astia farmacistii, ca sunteti din aceeasi breasla, daca sprijini pe cineva care se comporta asa ca pupaza aia, nu faci altceva decat sa demonstrezi cat de subiectiv esti in aceasta problema.
pupaza din "Catena"
23.11.2023 18:05
Multe comentarii degeaba la o știre de doi bani. Așa zisul ziarist e cel mai de condamnat în această situație pt ca a creat o știre de doi bani din nimic.
It
23.11.2023 18:14
Vad ca semnezi ,,Pupaza,, E foarte bine. Da de ce adaugi ,,din Catena,, ?

Si inca ceva : eu SANT farmacist, nu ,,am fost farmacist,,
Sile
23.11.2023 18:16
Pentru a pune capat comentariilor, propun ca d-na farmacista si d-l reclamant sa se intalneasca la redactia Tribunei si sa se imbratiseze, in aplauzele celor prezenti !
Sile
23.11.2023 18:28
La farmacie nu te duci ca la magazin. Te duci ca la medic unde toti plecati capul si dati plicul, dar la farmacie aveti impresia ca sunteti la piata. La farmacie nu sunt vanzatoare sau personal de servire. Sunt farmacisti si asistenti. Daca medicamentul respectiv se elibereaza din farmacie doar pe baza de reteta, nu vad ce e gresit in intrebarea doamnei. Deci stire de 2 bani.
23.11.2023 20:24
Pare a încălcare gdpr.Dacă as fi in locul doamnei farmacist direct v-as acționa in instanța și as cere daune de ar trebui sa Închideți coșmelia asta de site și sa va luati doua joburi ca sa le puteți plăti.Puteți proba cele întâmplate?meseria de farmacist era oricum una moarta.De la un an la altul sunt tot mai putini studenți principala cauza fiind lipsa de respect, pricinuită de lipsa crunta de educație a romanilor.Plin de domni pusi de zbierat și domnițe puse pe harta.E cât se poate de clar faptul ca acești oameni cu cel puțin 5 ani de studii superioare merita aiba fie spor de stres fie posibilitatea de a se pensiona mai repede la cata presiune sunt supuși. La ce articol ați scris nici meseria de jurnalist nu prea pare a fi făcută de oameni demni,bine pregătiți profesional și cu înalte valori morale .Halal presa
Mircea
23.11.2023 20:43
Stiti Dvs jurnalistul care a scris aceasta stire ca faptele s-au intamplat exact cum va trimite prin mail un necunoscut care nu stiti cine, de unde, daca nu cumva are ceva probleme la mansarda sau o rafuiala personala cu farmacista. In locul ei mi-as angaja un avocat si v-as da dreakului in judecata sa va treaca cheful de facut rating si de invrajbirea unora contra altora.
MICLAUS GEORGE
23.11.2023 21:02
Sunt convinsa că domnul s-a purtat exemplar...
E greu de înțeles în țara asta că e nevoie de rețetă pentru anumite produse.
Alexandra
23.11.2023 21:06
Ce stire de cacao, sunteti foarte slabi ca jurnalisti,extrem de slabi as spune.
Sa fiu in locul ei, cu un avocat bun, as lua bani buni de pe urma voastra.
Oana Gabriela
23.11.2023 21:12
Știre de 2 lei scrisă de cineva tot de.. 2 lei.
Jurnalism de cacao.
23.11.2023 21:15
Poza cu minunatul "domn" primim?
El probabil a fost sfânt în situația dată
Maria
23.11.2023 21:15
Sincer meritati dati in judecata pe daune morale imense! Nu ma pot folosi de imaginea unei persoane pt ratting. Acum tot analfabetul si alienatul mintal poate scrie ce vrea, cum vrea si unde vrea, fara sa stie ca poate suporta consecinte majore!
CM
23.11.2023 21:21
Ma ia voma cu articolul asta,si mai ales cu acesti comentatori !
Cei care spun ca un farmacist este un vanzator sa se gandeasca mai bine ,persoana aia a facut 5 ani de facultate si nu este o facultate usoara!Una este sa fii vanzator si alta este sa fii farmacist ,diferenta e colosala !Dar unii aveti capul pe umeri doar sa folosti sampon, atat!
Cat despre persoana care a scris si cea care a povestit cele intamplate(in viziunea lui evident ) cred ca doar sunt niste oameni frustrati care vor sa faca rau !
23.11.2023 21:34
Abia astept sa va dea in judecata pt GDPR ????
A
23.11.2023 21:51
O stire de 2 lei din partea unor oameni care nu cunosc cu ce se mananca domeniul. Si reclama negativa este tot o reclama. Iar faptul ca ati publicat niste imagini fara acordul persoanei este o problema, avand in vedere ca doamna/domnisoara farmacist nu este persoana publica.
Toti sunteti grabiti in ultima perioada, toti alergati si veniti in farmacie de parca este magazin, v-ati pierdut respectul desi putini dintre voi ati patit ceva din cauza noastra. Daca chiar aveti probleme si vreti sfatul unui farmacist stati la coada fara graba. Daca va grabiti mergeti la hiperfarmacie unde va luati singuri.
Dar in ziua de azi e mai usor sa faci rau si sa te gandesti sa faci rau unei persoane decat sa lasi de la tine si sa intorci obrazul, asa bine cunoscutii "crestini" ar trebui sa cunoasca acest gest.
Iulia
23.11.2023 22:00
Vanzatoare...se vede ca nu aveți nici măcar IQ 70. "Vanzatoarea" aia face 5 ani de facultate (medicul 6). "Vanzatoarea" e prima la care apelezi când ai o problema de sănătate, când ai nevoie de un sfat. "Vanzatoarea" a fost în pandemie, program normal acolo, sa te ajute, când alții iti dădeau sfaturi prin telefon, mail, sau prin geam.

Pe vremuri când se întra intr-o farmacie, bărbații își dădeau pălăria jos, astăzi șterg cu farmacistele pe jos.

Ghilbani și ghilbane la tot pasul.

Dacă ar exista mai mult respect fata de fiecare om din fata noastră, lucrurile ar decurge cu totul altfel.
Elena
23.11.2023 22:04
Sunt făcuți "vânzători” persoanele care au învățat pe brânci 5 ani in facultate, doar de persoanele care nici grădinița nu au terminat, ce de cei 7 ani de acasă nu mai vb, nu exista. Dezamăgitor ca în 2023 nu știm diferența dintre farmacist și vânzător, de respect nici nu mai zic, toata lumea știe mai bine decât cel care doar medicamente a studiat.
Iar " știrea” asta este de-a dreptul execrabilă, nici macar nu se poate numi știre.
23.11.2023 22:25
Bine i-a făcut pacientului. Ne-am săturat de nesimțiți și needucați. Rămâneți cu leacurile voastre băbești.
RaZvan
23.11.2023 22:29
Iar tu, ziaristule, scrii cu curul. Când eram clasa I scriam articole mai bune ca tine. Halal jurnalist!
RaZvan
23.11.2023 22:30
:)))
Bai "sile", ti-ai luat alte nickuri si iar ai umplut sectiunea de comentarii? Tu nu ai alta treaba, omule? Esti obsedat? Vrei sa pari cat o gasca intreaga desi esti unul singur si cam subred in argumentare, cu idei putine si fixe. Ai ramas blocat pe facultate de 5 ani. Du-te mai omule si intereseaza-te vezi cate sunt cu adevarat farmaciste dintre vanzatoarele din farmacii.
pupaza din "Catena"
23.11.2023 22:32
Numai un nesimțit putea publica un astfel de articol. Vorbesc aici și de tinerelul de 70 de ani, și de jurnalistul fără curaj.
Oare aveți idee cat de greu e să stai în picioare 8 ore pe zi și să zâmbești tuturor bolnavilor, crescându-le speranța ca totul va fi bine, deci funcție de psiholog voluntar, pe lângă cea de farmacist care nu e deloc simplă și ușoară.
Rușine să vă fie!
Denigra?i farmaci?tii, de?i ar trebui s?-i pre?ui?i!
23.11.2023 22:35
Decât asa jurnalist, mai bine lipsa!
Mihaela
23.11.2023 23:23
E chiar fraiera daca nu va actioneaza in instanta, s.ar alege cu ceva banuti. ????
Alex
23.11.2023 23:40
Esti o gluma de jurnalist. Te ai semnat sau eviti? Mi ar fi rusine sa scriu un astfel de articol fara dovezi, pe deasupra sa mai publici si poza si nume, de abia astept sa va dea in judecata cum meritati, ati incalcat Gdpr, ati tesut o poveste fara dovezi si ati acuzat un asistent/farmacist fara a cunoaste realitatea. Apropo, ca sa fii farmacist, faci o facultate nu tocmai usoara de 5 ani, iti tocesti coatele ca sa poti sa tratezi oameni si sa corectezi prescriptii gresite pentru a veni in ajutorul pacientului; doar in Romania aceasta meserie a ajuns atat de rau vazuta si neapreciata, bineinteles ca padure fara uscaturi nu exista, dar vanzatoare gasiti la magazine (am tot respectul pentru ele), numai ca in farmacie gasesti asistenti sau farmacisti (aia care, pe langa altele, te ajuta gratis sa intelegi retetele si tratamentul prescris ca ti a fost rusine sa intrebi la doctor ce n ai inteles, asta dupa ce i ai bagat si niste bani in buzunar, iti explica rolul substantelor, contraindicatii, etc). Succes la proces!:)
Diana E
24.11.2023 00:15
Buna ziua. Pentru cei care invoca GDPR, procese, daune.
Domnisoara se afla in indeplinirea indatoririlor de servici intr-o unitate cu utilitate publica. Nu a fost fotografiata la ea acasa. Atentie! Numele nu reprezinta o informatie sensibila ce intra sub incidenta GDPR. De aceea poarta ecuson, pentru declinarea identitatii. Nu i s-a publicat CNP-ul ori adresa de domiciliu. Cand lucrezi intr-un serviciu cu utilitate publica iti asumi astfel de posibile situatii. Orice client care are o nemultumire justificata sau nu, se poate constitui ca petent si prin intermediul presei pentru sensibilizarea opiniei publice.
Problema reala este ca nu s-a consemnat dreptul la replica al domnisoarei.
Cosultanta juridica
24.11.2023 08:20
E o stire de 2 bani, exact ca si publicatia voastra.
Si va mirati de ce moare staff-ul de foame.
0 profesionalism, 0 lipsa de respect!
Mona
24.11.2023 08:43
Corect. Absolut normal. De acord.
Cu o singura mentiune:

Nu exista "cei" care invoca GDPR, procese, daune ci este CEL care invoca. Un idiot de farmacist "sile" care a postat 70 de comentarii sub diferite pseudonime sa isi apere pupaza vanzatoare. In rest totul este clar. Pupaza are drept la replica, sa isi scrie versiunea ei si gata.
@ Cosultanta juridica
24.11.2023 10:04
Întâmplarea relatată e posibil sa nici nu se fi întâmplat și să fie vorba de un bătrân plictisit de viață care nu avea ce face și a zis să stârnească niste comentarii.
Jurnalism de 2 lei.
24.11.2023 10:52
Decat asa articol, mai bine lipsa !

P.S,.

Daca as avea un caine asa narod ca acela care semneaza ,,Pupaza,, ,as telefona imediat la hingheri !!
Sile
24.11.2023 10:53
Dacă asta e un articol scris de un jurnalist adevărat, va sfătuiesc sa închideți șandramaua.
Eu știu ca pentru a publica 1 articol îți aduni informații din cel puțin 2 locuri.
Ati ascultat și părerea farmacistei?
Poate au fost alți martori în farmacie...
Urat articol!
Promit sa nu va mai vizitez site-ul, deoarece nu meritați!
Libertatea presei
24.11.2023 11:22
Cu ce drept ia facut angajatei poza,fara acordul dansei?Doamna in cauza putea foarte bn sa chrme politia si bineinteles sa ceara si niste daune frumoase.
Anca
24.11.2023 11:39
Citind comentariile de mai jos, am ramas cu o intrebare: chiar mai exista oameni care merg la doctor cu plicul in mana? Adica stiu ca asa se facea mai demult dar credeam ca a murit aceasta practica odata cu marirea salariala. Din cate stiu eu, doctorii au acum salarii cam la fel ca presedintele, prim ministru etc. Adica ce plic sa ii duci aluia? Haideti sa ii mai si dezvatam de atatea atentii ca sunt platiti regeste.
Stefi
24.11.2023 12:53
Decat cu asa nesimtitit fara educatie si fara bun simt mai bine ne lipsim! mai du te la scoala si mai informeaza te ce insemna sa fii farmacist.
Esti un ziarist de 2 lei!
RUSINE!
Stefanescu Andreea-Raluca
24.11.2023 13:32
Articolul e aiurea! Nu vad cu ce a ofensat clientul chiar așa. Poate va da doamna in judecată pentru defăimare sau pt. că i-ați prejudiciat imaginea.
25.11.2023 11:00
Pop.ulatia noastra nu are CULTURA DIALOGULUI. Nici in farmacie , nici in Parlament, nici in alta parte. Nicaieri.

Pentru a implementa cultura dialogului in farmacie, in Japonia exista o disciplina scolara numita ,,Educatie Farmaceutica,,

Acolo, oricine intra in farmacie stie de ce intra . De exemplu, daca vrea ceva pentru un copil, spune imediat ca e vorba de un copil, de sex masculin/feminin, de varsta cutare ( ani sau doar luni ) ce simptome are ,etc Nu asteapta ca farmacistul sa -i puna nenumarate intrebari, sau sa ghiceasca despre ce e vorba...
banda oriental
25.11.2023 14:02
Pentru Adolf

Lanțul Bayer Apotheken ține de concernul Bayer, farmaciile componente sunt total neindependente
Erlkoenig
27.11.2023 04:35
și mai trebuia respectată legea, boule!
@Nid
27.11.2023 04:36
Din aceeasi categorie
Pistele pentru biciclete

Medialcare24

Comunicat de presa

Targul de Craciun

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA