Tribuna
PNL
Dealurile Gușteriței, obiectiv de agrement și sport pentru sibieni. Roller coaster, pârtie de ski artificială și parc tematic
Sorana MAIER
6650 vizualizari
Dealurile Gușteriței, obiectiv de agrement și sport pentru sibieni. Roller coaster, pârtie de ski artificială și parc tematic
© Primăria Sibiu

Primăria Sibiu a făcut primii pași concreți pentru investiția care va transforma dealurile Gușteriței într-un nou obiectiv pentru sport și petrecerea timpului liber, care va include un traseu de cicloturism cu două grade de dificultate, un parc tematic, un roller coaster, o pârtie de ski care va permite practicarea acestui sport și vara și multe altele.

“Continuăm crearea de obiective pentru agrement și sport pentru că, pe lângă investiții în infrastructură, educație și sănătate, și acestea sunt importante pentru calitatea vieții locuitorilor. Zona este frecventată de sibieni, dar nu la potențialul pe care îl are. Prin acest proiect va deveni un obiectiv de ecoturism, un loc în care sibienii pot petrece timpul alături de familie și prieteni, făcând sport sau bucurându-se de activități în natură. De asemenea, acest proiect se înscrie în demersurile noastre de a adăuga Sibiului un nou element de atracție turistică, creând infrastructura pentru petrecerea timpului liber care pune în valoare cadrul natural și cultural al orașului”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Primăria Sibiu a alcătuit un prim concept al proiectului, cel care va sta la baza contractării elaborării documentației pentru studii și proiectare. De asemenea, a depus deja la ADR Centru o cerere de finanțare din fonduri europene a serviciilor de asistență tehnică pentru acest proiect, în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică 2014-2020, aceasta aflându-se în prezent în evaluare.

Concret, pe dealurile din zona Gușterița, Primăria propune următoarele amenajări, care vor fi analizate din punct de vedere al fezabilității în etapa elaborării studiilor tehnice.

Marcarea a două trasee de ciclotursim și drumeție și anume un traseu cu grad de dificultate scăzută, amenajat pe o lungime de 3-4 km și un al doilea cu grad mediu de dificultate, amenajat pe aproape 15 km, cu câteva zone intermediare de popas este prima propunere. Acest ultim traseu va conecta Sibiul cu rețeaua pentru cicloturism și drumeții din Colinele Transilvaniei (Podișul Hârtibaciului, în zona Sibiu – Sighișoara – jud. Brașov), urmând văile sau vechile drumuri de căruţe ce legau satele în Evul Mediu. Astfel, aceste trasee vor alcătui un obiectiv de ecoturism care va fi amenajat cu respectarea și punerea în valoare a cadrului natural.

Un roller coaster de tip montan va avea traseul cu plecare din vârful Dealului Gușteriței, urmând configurația terenului până la piciorul Dealului.

O pârtie de ski cu suprafață artificială pentru începători, un obiectiv de recreere pe tot parcursul anului, care ar crea posibilitatea antrenamentelor de ski, indiferent de anotimp este de asemenea între propuneri.

Un parc de joacă tematic cu instalații educative și distractive în care copii vor învăța în mod non-formal; parte din acest parc va fi o tiroliană cu grade diferite de dificultate vor face parte din proiect.

Amenajarea proximității turnului amplasat în Dealul Gușteriței, lângă cruce, prin crearea unei terase panoramice în acest punct de belvedere cunoscut al Sibiului este prevăzută Accesul va fi făcut și prin intermediul unor scări care pornesc din strada Viilor și, eventual, printr-un funicular de mici dimensiuni.

Sibienii vor fi implicați direct în amenajarea acestui obiectiv. În primă fază, Primăria Sibiu va lansa un concurs prin care acest obiectiv să primească o denumire dată tocmai de cei care se vor bucura de el. 

 

© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu
© Primăria Sibiu

 


comentarii
10 comentarii

Serios???

Unde a tinut madam acest proiect atatia ani si l-a gasit abia acum?
Therealdeal
13.09.2020 18:18
Promisiuni electorale.Ce le mai infloreste babuta,acuma se apuca de Dealul Gusterita si lacul Binder ce mai face cu el?
gogu
13.09.2020 20:09
Astrid, Astrid...cu cine crezi ca vorbesti? Ce-i cu promisiunile astea? :))
Eu
13.09.2020 20:22
O să realizeze si acest proiect.
La Primăria Sibiu nu văd pe cineva capabil în afara Doamnei Fodor.
În rest sunt vorbe goale.
Leonard
13.09.2020 20:44
Oare ce fumati voi, astia din primarie??? Nu sunteti in stare sa puneti cateva cosuri de gunoi in "statiunea" Paltinis sau sa amenajati o toaleta pentru turisti, dar visati partie artificiala de ski pe dealul Gusteritei??? TREZITI-VA!!!
C Noica
13.09.2020 20:49
Mai sibieni va intreb -- sunteti sanatosi la bila?? Muntele la aruncatura de bat iar noi construim piste de schii artificiale -- aia din arabia saudita au motive fiindca ei nu au zapada noi??? Campuri nelucrate, iar noi construim roler costere -- Ce educatia fizica cu urmari benefice atat pentru muschi cat si pentru hrana-- la munca campului( mai ales la coasa )-- Fain sa gadilati poftele lenesilor dar ganditi si la --HRANA - fara de care nu-i viata --Doamna primar ma gandesc ca sunteti sasoaica si stiu ca sasii sunt gospodari si intelepti --domnia ta te incadrezi, sau?
eu
13.09.2020 22:37
Nu sunt in stare sa curete Parcul Subarini de ciori ca iti este teama sa circuli in zona spitalului militar.
me
14.09.2020 09:12
Parcul Sub Arini este calamitat de foarte multi ani de stolurile de ciori, pute de trazneste chiar langa un ditai spitalul... Si asta avand la carma pe "cel mai bun dintre noi" si pe urmasa dansului... Sa inteleg ca daca ei nu au putut atunci nimeni nu poate face ceva acolo?
2cents
15.09.2020 17:59
Incredibil de slaba, incompetenta si de-a dreptul proasta aceasta individa ce conduce primaria. Asta este Romania lucrului bine facut? Hoti ordinari si incompetenti in tot ce inseamna conducerea Primarie Sibiu in frunte cu Fodor, urmasi destoinici ai lui Iohanis.
Acasa cu voi loaze incompetente!
HUOOOOOO
16.09.2020 08:26
Prostu' pana nu-i fudul, nu-i prost destul! Poate peste zona aia o sa traga si o autostrada cu niste parcari suspendate, cu parfum electOral!
Rade toata zona aia verde si si face parcari, cu parfum electOral.
Rade Paltinisul si face parcari, cu parfum electOral.
Rade Ocna si face parcari, cu parfum electOral!
Om
17.09.2020 10:47
Din aceeasi categorie
Forumul German

qhouse sibiu

Palatul Brukenthal Avrig

sevis

Comunicat de presa final

Vacanta Eurotrip
info
publicare anunturi
Licitatie publica

accentmedia