Tribuna
De "Ora Pământului”, copiii din Mîrşa au cântat în parcul central
Dan FRÂNCU
5412 vizualizari
De

Sâmbătă seara, aproximativ 200 de cetăţeni ai localităţii Mîrşa au sărbătorit „Ora Pământului” în parcul central de joacă din centrul localităţii, prin participarea la mini concertul susţinut de corurile „PRESTO” şi „MUGURI MUZICALI”, ale Liceului Tehnologic Mîrşa.

Dotaţi cu lumânări, candele, lanterne şi telefoane, mîrşenii au aşteptat întreruperea iluminatului public (deşi au fost anunţaţi din timp de acţiune, responsabilii cu alimentarea electrică a reţelei de iluminat public au acţionat pentru întreruperea curentului doar la mai bine de un sfert de oră după momentul oficial de începere a acţiunii – ora 20,30), după care au asistat la recitalul celor două coruri. Pentru câteva zeci de minute, atmosfera creată în centrul localităţii a fost una cu adevărat deosebită, caldă şi relaxată, fiecare piesă cântată de copii fiind înoţită de aplauze şi uralele părinţilor, vecinilor şi prietenilor prezenţi. Mai mult, la câteva dintre cântece, părinţii şi ceilalţi oameni din public au fost invitaţi să cânte alături de copiii din coruri. Pentru a relaxa şi mai mult atmosfera, organizatorii au oferit bomboane tuturor copiilor prezenţi.

La acest inedit spectacol a asistat şi primarul oraşului Avrig, Adrian Dumitru David, alături de soţia sa şi directorul instituţiei de învăţământ din Mîrşa, prof. Constantin Coropeţchi. La finalul acţiunii, edilul şef avrigean s-a arătat plăcut surprins de eveniment, a felicitat copiii şi iniţiatorii şi a spus că îşi doreşte ca anul viitor, asemenea activităţi să fie organizate şi de alte şcoli din oraş.

Întreaga activitate de la Mîrşa, „cadoul” oferit Planetei Pământ de copiii Liceului Tehnologic, a fost filmată şi va fi trimisă spre evaluare iniţiatorilor Proiectului Naţional „CANTUS MUNDI – NICIO ŞCOALĂ FĂRĂ COR”, organizat în colaborare de Teatrul „Excelsior”, Primăria Bucureşti şi Corul “Madrigal”. 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Cartuse toner, unitati cilindru

Transportul Public Sibiu

Comunicat de presa

Comunicat de presa

A.D.I. Eco Sibiu
VISA MEDICA
Tursib S.A
Sibiu Blues Nights 1st Edition
Licitatie publica

EVENIMENT TV

ACCENT MEDIA