Tribuna
Sevis
De marți vor fi peste 100 de noi fluxuri de vaccinare în județ. Medicii de familie se alătură campaniei și vaccinează cu ser de la Johnson&Johnson
Laura BUCIU
1268 vizualizari
De marți vor fi peste 100 de noi fluxuri de vaccinare în județ. Medicii de familie se alătură campaniei și vaccinează cu ser de la Johnson&Johnson

Vicepreședintele Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare anti-COVID-19, Andrei Baciu, a anunțat că de marți vor fi încă 3.035 de noi fluxuri de vaccinare, iar medicii de familie de alături campaniei și încep imunizarea în cabinetele proprii, cu ser de la Johnson&Johnson. În Sibiu sunt înscriși 105 medici de familie.

Baciu a scris, luni, pe pagina sa de Facebook, că începând de marți, 4 mai, vor exista încă 3.035 fluxuri noi de vaccinare, iar medicii de familie se alătură campaniei anti-covid și încep imunizarea în propriile cabinete cu ser de la Johnson&Johnson.

„Le mulțumesc tuturor celor care au acceptat să facă parte din echipa care se luptă în fiecare zi cu pandemia de coronavirus. Serul va ajunge în toate zonele țării, inclusiv în mediul rural. Fiecare doză de vaccin administrată ne va duce mai aproape de ceea ce așteptăm de mai bine de un an - reîntoarcerea la viața obișnuită. Sper ca în curând să vină alături de noi tot mai mulți medici de familie, iar numărul cabinetelor să fie mărit”, a scris Andrei Baciu.

El a prezentat lista detaliată cu cei 3.035 de medici înscriși până acum în campanie: mun. București (225), Alba (46), Arad (96), Argeș (68), Bacău (63), Bihor (66), Bistrița (112), Botoșani (41), Brașov (74), Brăila (30), Buzău (85), Călărași (63), Caraș Severin (9), Cluj (64), Constanța (77), Covasna (46), Dâmbovița (76), Dolj (119), Galați (36), Giurgiu (25), Gorj (59), Harghita (59), Hunedoara (39), Ialomița (34), Iași (191), Ilfov (53), Maramureș (109), Mehedinți (55), Mureș (130), Neamț (107), Olt (112), Prahova (70), Satu Mare (58), Sălaj (38), Sibiu (105), Suceava (43), Teleorman (57), Timiș (113), Tulcea (35), Vaslui (37), Vâlcea (29), Vrancea (81).

Cifrele se schimbă de la o zi la alta, spune Baciu.

„Ce trebuie să știi: administrarea vaccinului va fi într-o singură doză, deci nu este nevoie de rapel. Acest ser poate fi administrat tuturor persoanelor peste 18 ani”, mai spune secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

 

comentarii
5 comentarii

Fiti pe faza. Ne explica play-boy-ul Andrei Baciu, care acum cativa ani era MODEL si poza in chilotei sau cu haine de dama. Acum a avansat. Ne explica el tot ce trebuie sa stim. Stiinta la apogeul ei :)
03.05.2021 15:49
Ion Spânu: Popor creștin, condus de o șleahtă de atei.
Uitați-vă la acești atei care au ajuns să ne conducă: mulți sînt oameni școliți pe afară, nu sînt toți proști, dar toți sînt aproape lipsiți de umanitate și nu se văd decît pe ei! Nu e de mirare, totuși, căci mulți dintre ei provin din familii de securiști sau de turnători, în familiile lor Partidul și Securitatea înlocuindu-l pe Dumnezeu.
roman
03.05.2021 16:23
Andrei Baciu acesta n-a fost acum cativa ani ministru al Sanatatii pt. 2 zile sau o propunete pt. ministru la Sanatate?
e pilos e tanarul nostru!
03.05.2021 19:18
Protectia vaccinului:

Numărul descoperirilor de cazuri COVID-19 a urcat la peste 9.000, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Începând cu 16 aprilie, 9.245 de persoane au fost testate test pozitiv la COVID-19 la cel puțin două săptămâni după ce au primit vaccinul final anti-COVID, a raportat agenția de sănătate. Aproximativ 9%, sau 835, au necesitat spitalizare, iar 132 au murit, relatează Epoch Times.
stirea zilei
04.05.2021 10:36
Agenția Națională a Medicamentului a transmis medicilor de familie că ar fi indicată o supraveghere a vaccinaților cu serul Johnson&Johnson în primele trei săptămâni de la administrare, anunță Ziarul Național.

Odată cu sosirea vaccinului anti-covid Johnson&Johnson în cabinetele medicilor de familie din România, medicii vor avea responsabilitatea de a-i informa pe pacienți cu privire la efectele adverse ale acestuia. Avertizarea a fost trimisă de Agenția Națională a Medicamentului care susține că ”apariția trombozei în asociere cu trombocitopenie, în unele cazuri însoțite de sângerare, a fost observată foarte rar după vaccinarea cu Covid-19 Vaccine Janssen. Această asociere include cazuri severe de tromboză venoasă cu localizări neobișnuite, cum ar fi tromboza de sinus venos cerebral, tromboza venoasă în teritoriul splanhnic, precum și tromboza arterială, concomitent cu apariția trombocitopeniei. Unul din cazuri a avut evoluție fatală. Aceste cazuri au apărut în primele trei săptămâni de la vaccinare, cele mai frecvente la femei cu vârsta sub 60 de ani”.
Prin urmare, Agenția Națională a Medicamentului informează că ”Persoanele vaccinate trebuie instruite să solicite imediat asistență medicală în cazul în care, după vaccinare, prezintă simptome precum dificultăți de respirație, dureri toracice, tumefierea unui membru inferior sau dureri abdominale persistente. În plus, orice persoană cu simptome neurologice, inclusiv cefalee severă sau persistentă sau vedere încețoșată după vaccinare, sau care prezintă echimoze/peteșii în afara locului de administrare a vaccinului după câteva zile, trebuie să solicite imediat asistență medicală”.
Stirea zilei
05.05.2021 11:56
Din aceeasi categorie
Staer

A.D.I. Eco Sibiu

Ghid informativ clienti EFSA

Tursib

Vacanta Eurotrip
info
EVENIMENT TV
Licitatie publica

accentmedia